Print Friendly, PDF & Email

Sanajan Windows minangka sistem operasi sing luwih lengkap, iku ora mandheg sanajan ana sing anyar.
Nggunakake PC Windows tanpa nginstall software tambahan bisa mbatesi kanthi cepet kanthi nggunakake malah kanggo tugas paling gampang.

Kita milih kanggo sampeyan piranti lunak 10 sing penting lan uga gratis kanggo ngundhuh ing Windows.

Antivirus gratis:

Windows wis nduweni piranti lunak antivirus standar, Windows Defender, nanging pangreksané minimal.
Dadi kanggo nglindhungi sampeyan kanthi efektif lan bebas saka virus lan malaware liyane, kita menehi saran supaya sampeyan download Avast.
Piranti lunak iki tetep minangka referensi babagan antivirus, amarga iku uga lengkap banget, ngirit e-mail lan kaca web sing sampeyan kunjungi.
Dadi yen sampeyan ngunjungi situs sing potènsi mbebayani, sampeyan bakal dilaporake.

Piranti lunak perkantoran:

Kabeh komputer sing kasedhiya ing pasar Windows wis duwe piranti lunak kantor sing wis diinstal: Microsoft Office. Nanging iki mung versi nyoba, supaya sampeyan ora bisa nggunakake kanthi lengkap tanpa tuku lisensi.
Nanging, ana suite saka software otomasi kantor rampung gratis kayata Open Office.
Iku setara karo Microsoft Office, tembung Processing utawa spreadsheet sampeyan bisa nindakake meh kabeh karo piranti lunak gratis iki.

Pembaca PDF:

Kabeh browser web nampilake PDF, nanging mung Acrobat Reader ngidini sampeyan entuk manfaat saka alat kanggo annotation, tandha kothak utawa tandha elektronik saka dokumen.

maca  Carane ngresiki jaringan sosial ing menit karo Mypermissions?

Pemain pamindhahan:

Miturut standar Windows ora duwe Flash Player, dadi sampeyan kudu ngundhuh kanthi kapisah. Penting kanggo nampilake akeh kaca, animasi, game cilik lan video ing Web.

Pamuter media:

Kanggo muter format audio utawa video tartamtu karo pamuter media ing komputer sampeyan, sampeyan bakal kudu ngundhuh lan nginstal codec.
VLC yaiku pamuter multimedia sing entheng sing nggabungake mayoritas codec ing piranti lunak lan kanthi mangkono ngidini sampeyan maca kabeh jinis file.

Perangkat lunak olahpesen cepet:

Skype minangka piranti lunak sing ngidini sampeyan nelpon saka komputer utawa seluler kanthi gratis. Sampeyan uga bisa nindakake videoconferences karo sawetara wong.
Sampeyan uga bisa digunakake kanggo ngirim pesen utawa file tulisan.

Piranti lunak kanggo ngresiki komputer:

Nalika sampeyan ngundhuh file akeh, lan perlu rutin ngresiki komputer kanggo ngoptimalake kinerja. CCleaner mbusak file sauntara lan folder sistem liyane, nanging uga akeh file sing ora perlu digawe dening macem-macem perangkat lunak ing komputer.

Piranti lunak kanggo mbusak perangkat lunak kasebut:

Revo Uninstaller minangka piranti lunak sing nglakoni instalasi kanthi luwih bener.
Sawise nglakokna instal kanthi sistem Windows klasik, perangkat lunak gratis iki nggolèk sistem kanggo nemokake lan mbusak kabeh file, folder lan tombol sing isih ana.

Gimp nggawe editing foto:

Gimp minangka solusi nyata kanggo sapa waé sing pengin dadi pamroses gambar. Cukup lengkap lan ngidini dadi akrab karo nyunting foto. Akeh pilihan sing kasedhiya kayata manajemen lapisan, skrip lan akeh liyane.

maca  Temokake AccountKiller, pandhuan pangguna universal sing mbantu sampeyan nyingkirake akun rekening.

7-zip kanggo decompress file kanthi cepet:

Kaya WinRar, 7-Zip ndhukung akeh format umum liyane, kayata RAR utawa ISO, uga TAR.
Sampeyan uga bakal bisa nglindhungi file terkompresi kanthi tembung sandhi, uga pamisah folder sing dikompresi dadi pirang-pirang file.