Print Friendly, PDF & Email

Perlindhungan ibu sing isih enom

Kita ngerti manawa wanita hamil duwe perlindungan khusus. Karyawan dilindhungi kanggo:

kandhutane; kabeh periode penundaan kontrak kerja sing dheweke duwe hak cuti bersalin (Code Labor, seni L. 1225-4).

Perlindhungan khusus iki kanggo ngilangi pembuangan uga terus suwene 10 minggu sawise pungkasan cuti bersalin.

Perlindhungan mutlak sajrone penundaan kontrak kerja (cuti bersalin lan cuti mbayar sawise cuti bersalin). Yaiku, pemecatan ora bisa ditrapake utawa dilaporake sajrone wektu kasebut.

Nanging ana kasus sing bisa ditindakake amarga alasane diwatesi:

salah laku serius ing karyawan sing ora kena digandhengake karo kahanan meteng; mokal kanggo njaga kontrak kerja amarga ora ana gandhengane karo meteng utawa nglairake.

Perlindhungan bapak enom

Perlindhungan kanggo dipecat ora diwatesi mung kanggo ibu ...

maca  Excel Gratis: Napa lan carane beku sel ing pitungan?