Print Friendly, PDF & Email

Ing Prancis, kesehatan umum banget disenengi. Akeh fasilitas kesehatan sing umum, lan perawatan apik banget. Organisasi Kesehatan Dunia ngakoni sistem kesehatan Prancis minangka paling efisien ing babagan organisasi perawatan kesehatan lan dispensing.

Kepiye sistem kesehatan Prancis?

Telung tingkat perawatan arupa sistem kesehatan Prancis.

Mandatory plans

Tingkat pisanan ngelompokake program asuransi kesehatan dasar. Telung sing utama lan liyane, luwih spesifik, teka dilampirake.

Mula, kita nemokake skema umum sing saiki kalebu papat saka limang wong ing Prancis (pensiunan saka sektor swasta, karyawan, agen kontrak). Skema iki nyakup 75% biaya kesehatan lan dikelola dening CNAMTS (dana asuransi kesehatan nasional kanggo pegawai gaji).

Rezim kapindho yaiku rezime pertanian sing nyakup para petani lan para petani. MSA (Mutualité Sociale Agricole) ngelola kasebut. Akhire, rezim ketelu diwenehake kanggo wong-wong sing kerja. Iku kalebu industrialis, profesi liberal, pedagang lan tukang.

Skema khusus lain berlaku kanggo sektor profesional tertentu kayata SNCF, EDF-GDF, utawa Banque de France.

Rencana tambahan

Kontrak kesehatan iki ditawakake dening asuransi. Keuntungan kuwi njangkepi rega-rega sing ditindakake dening Asuransi Kesehatan. Jebule, kesehatan komplementer ngasilake rega pembayaran kanggo kesehatan sing ora dijamin dening Keamanan Sosial.

Organisasi asuransi kesehatan komplementer paling asring ditemokake ing bentuk mutuals ing sistem kesehatan Prancis. Kabeh duwe tujuan sing padha: kanggo njamin biaya kesehatan sing luwih apik. Kabeh kontrak duwe kekhususan dhewe-dhewe.

maca  Sapa sing bisa entuk manfaat saka stoppage kerja sing ana gandhengane karo penutupan sekolah? Yen sampeyan duwe hak kasebut, apa jumlah lan wektu ganti rugi?

Kabinèt

Tingkat ketiga sistem kesehatan Prancis dimaksudkan kanggo wong sing pengin nguatake cakupan kasebut. Paling asring, padha target posisi tartamtu kayata obat sing lembut utawa palsu.

Tambahan asuransi iku jaminan tambahan sing nglengkapi asuransi pelengkap utawa asuransi bebarengan. Keuntungan ganti rugi kasebut diwenehake dening perusahaan asuransi, lembaga utawa lembaga provinsi.

Kesehatan ing Prancis

Kesehatan masyarakat wis dadi masalah penting ing Prancis. Keamanan sosial dilahirake saka keprigelan iki kanggo nyedhiyakake warga Perancis lan warga kanthi perawatan kesehatan sing berkualitas lan bisa diakses.

Dokter

Dokter sing ngobati duwe misi kanggo ngetutake pasien. Wong-wong mau padha rembugan. Dokter sing nekani dokter luwih reimbursir yen diumumake lan peranane kanggo menehi saran spesialis yen perlu.

Ana rong jinis dhokter: sing ngurmati tarif asuransi kesehatan lan sing nemtokake biaya.

Keamanan sosial lan kertu penting

Nggabungake sistem jaminan sosial ngidini kanggo reimbursement sebagian biaya perawatan. Pembayaran kasebut minangka jumlah sisa sing ditanggung dening pasien, utawa komplementer (utawa silih).

Kabeh anggota Dana Kesehatan Asuransi Utama duwe kartu penting. Sampeyan perlu kanggo reimbursements saka expenses kesehatan. Mangkene, paling praktisi nampa iku.

maca  Formalitas sing gegandhengan karo lisensi sing nyopir lan nyopir ing Prancis

CMU utawa Universal Health Cover

CMU dimaksudaké kanggo wong-wong sing wis manggon ing Prancis luwih saka telung sasi. Iki Liputan Kesehatan Universal. Iki ngidini everyone entuk manfaat saka keuntungan sosial lan mulane kudu diganti kanggo biaya kesehatan. Sawetara wong bisa uga entuk manfaat saka suplemen pelengkap, Jangkep Kesehatan Suplemen Universal, ing kondisi tartamtu.

Peran saka kesehatan ing sistem kesehatan

Ing Perancis, sing dadi anggota minangka grup sing nyedhiyakake keuntungan kesehatan, solidaritas, kesejahteraan lan pitulungan bebarengan marang anggotane liwat kontribusi kasebut. Ing kasus-kasus sing paling umum, anggota tetep ngandharake papan sing banjur ngetrapake saliyane.

Sistem kesehatan kanggo ekspatriat

Kesepakatan efektif antara 27 negara ing Uni Eropa: warga negara kudu diasuransiake, nanging ora bisa diasuransiake kaping pindho.

Pekerja resmi utawa wong tuwa

Wong sing gabung karo skema jaminan sosial negara sing dudu bagéan saka EEA (Wilayah Ekonomi Eropah) lan sing dumunung ing Prancis minangka karyawan utawa wong sing nyendhoni dhewe kudu nyumbang kanggo jaminan sosial. Akibaté, statusé ilang minangka afiliasi ing negara asalé. Iki uga bener kanggo wong-wong sing nyetujoni ijin sing dawa.

Kapindho, panguwasa ing Perancis ora bisa ngluwihi rong taun. Ing kasus kasebut, penting kanggo nduwe visa dawa. Buruh kasebut tansah migunani saka rencana jaminan sosial negara asalé. Padha bener kanggo PNS.

maca  Bukak baris telpon lan golek panyedhiya layanan internet ing Prancis

Siswa

Siswa umume kudu duwe visa sementara kanggo mlebu Prancis. Tutup khusus kanggo siswa kasebut: keamanan sosial siswa. Hak omah siswa asing kudu dianyari lan dheweke uga kudu umur 28 taun.

Iki keamanan sosial tartamtu banjur wajib kanggo kabeh mahasiswa teka saka negara-negara njaba Uni Eropa. Kanggo wong liya, pendhapat ing rencana iki ora wajib yen padha duwe Kartu Jaminan Kesehatan Eropa sing nglindhungi umur pasinaon ing Prancis.

Murid-murid sing luwih tua tinimbang 28 mulane wajib nggabungake dana asuransi kesehatan utama.

Retirees

Pensiunan-pensiun Eropa sing kepengin manggon ing Prancis bisa nransfer hak-hak kanggo asuransi kesehatan. Kanggo warga non-Eropa, ora bisa nransfer hak-hak kasebut. Langganan asuransi pribadi bakal perlu.

nganakke

Sistem kesehatan Prancis, lan kesehatan umum ing umum, yaiku unsur sing diluncurake ing Prancis. Penting sinau babagan langkah-langkah sing perlu nalika sampeyan pengin kanggo manggon ing Prancis kanggo periode luwih utawa kurang. Ana tansah solusi sing diadaptasi kanggo saben kahanan.