Print Friendly, PDF & Email

Iku kasunyatan saiki, kita ora nglampahi kabeh gesang kita ing siji perusahaan.
Dadi yen wayahe utawa kepinginan kanggo ngganti karir bakal muncul, pitakonan saka penilaian kompetensi muncul.
Iki minangka langkah penting nalika sampeyan pengin ngganti karir utawa pengin ngembangake proyek profesional.

Dadi, ana tips 7 kanggo nemtokake kemungkinan ing sisih sampeyan kanggo nggayuh pengkajian skills.

Apa gawe penilaian skills?

Pengkajian skills bisa rampung ing pirang-pirang titik ing urip profesional.
Yen sampeyan ngomong dhewe, "Aku wis ngubengi pekerjaan lan aku kepengin ngliwati rutinitas.", "Aku pengin keseimbangan antarane uripku profesional lan pribadi." Utawa "Aku pengin reorient aku lan ngganti karirku iki wektu sing tepat? "banjur penilaian skills diwajibake.
Yen sampeyan ora bisa nguripake pitakonan iki menyang tumindak, penilaian skills bisa mbantu sampeyan ndeleng luwih jelas babagan rencana karir.

Tip # 1: Nggawe sheet balance ing wektu sing tepat

Nggawe neraca skills ora bisa digunakake, sampeyan kudu menehi% 100.
Contone, sampeyan bisa milih wektu taun nalika kegiatan sampeyan paling ora kuat.
Sing paling penting yaiku kanggo duwe wektu kanggo mikir kanthi teliti lan mundur ing karir sampeyan.

Tip # 2: Nduwe laporan ketrampilan sampeyan dibiayai

Biaya laporan skills antarane 1200 lan 2000 euros.
Sampeyan bisa finance dhewe, nggunakake DIF (hak individu kanggo latihan) utawa liwat Pôle Emploi.

maca  Carane dadi luwih lan luwih kompeten ing karya

Tip # 3: Memilih Organisasi Kanan

Sampeyan uga penting kanggo milih organisasi sing bakal ngetrapake penilaian skills sampeyan ngerti yen ngrungokake, profesionalisme lan kemampuan kanggo sintesis penting kanggo kepelatihan kualitas.

Tip # 4: Njaluk Nyawisake Dadi

Sadar yen penilaian skills iku kanggo nggoleki karir lan keterampilan sing bakal ditindakake.
Sampeyan uga kudu njupuk area sing narik kawigaten sampeyan tanpa watesan.

Tip # 5: Coba konsekwensi

Nalika sampeyan ngganti pekerjaan utawa karir panjenengan, iki bisa duwe akibat kanggo akeh aspek urip, utamane saka sudut pandang kulawarga lan ekonomi.
Mulane penting, yen proyek rampung, kanggo ngukur efek sing bakal nyebabake reconversion profesional.

Tip # 6: Sinau Pasar

Tujuane ora kanggo nemokake proyek sing prasaja lan ora stabil, supaya entuk keuntungan saka internships kanggo nyoba sektor kasebut lan ndeleng yen cara iki dipercaya lan lestari.

Tip # 7: Singkat keterampilan sampeyan

Assessment ngidini, antarane liyane, kanggo njupuk saham skills. Supaya luwih becik digunakake nalika iku ningkatake skills sampeyan karo juragan.
Recruiter bisa enggal nalika nekani wong ing reconversion, tujuane kanggo nylametake dheweke lan nuduhake yen sampeyan duwe kabeh skills sing dibutuhake kanggo posisi sing dipenuhi.