Print Friendly, PDF & Email

Pensiun progresif: wong sing nyedhiyakake kegiatan paruh waktu

Skema pensiun progresif mbukak kanggo karyawan sing memenuhi syarat ing ngisor iki:

ngleksanani kegiyatan paruh-wektu kanthi teges Artikel L. 3123-1 saka Kode Tenaga Kerja; wis tekan umur pensiun ukum minimal (62 taun kanggo wong sing diasuransiake lair tanggal 1 Januari 1955) dikurangi 2 taun, tanpa kurang saka 60 taun; nyedhiyakake bukti 150 kwartal asuransi umur tuwa lan periode sing diakoni padha karo (Kode Keamanan Sosial, seni L. 351-15).

Sistem iki ngidini para pekerja nindakake kegiatan sing suda nalika entuk manfaat saka bagean pensiun pensiun. Fraksi pensiun iki beda-beda miturut durasi kerja paruh-wektu.

Keprigelan kasebut yaiku miturut makna Kode Tenaga Kerja, dianggep paruh waktu, karyawan sing duwe wektu kerja luwih cekak:

nganti suwene legal 35 jam saben minggu utawa durasi sing ditemtokake dening perjanjian kolektif (cabang utawa perjanjian perusahaan) utawa durasi kerja sing ditrapake ing perusahaan sampeyan yen durasi kurang saka 35 jam; nganti durasi saben wulan,

maca  Panjaluk Umum kanggo Komentar babagan Versi 3.2.a Repositori Keperluan kanggo Penyedhiya Cloud Computing (SecNumCloud)