Akun latihan pribadi minangka salah sawijining sistem paling anyar sing dilebokake minangka bagean saka reformasi pelatihan kejuruan 2014, sing diterapake tanggal 1er Januari 2015. CPF digunakake kanggo mbiayai tumindak latihan sing terus-terusan kanggo karyawan lan tenaga kerja golek kegiatan ing kegiatan formal sing bebas. Luwih akeh rincian ing artikel iki.

Definisi akun pelatihan pribadi

Akun latihan pribadi utawa CPF minangka sistem sing diatur miturut ukum. Bakal ngidini sampeyan entuk manfaat saka hak latihan. Mangkono tujuane kanggo ngiyatake katrampilan, njaga kemampuan lan ngamanake karir profesional.

Sampeyan kudu nyathet yen sing pensiun isih bisa mbiayai CPF kanthi syarat dheweke negesake kabeh hak pensiun. Sampeyan kudu dadi kegiatan sukarelawan.

Elinga yen akun latihan pribadi wis ngganti Individu Latihan utawa DIF, saka 1 tauner Januari 2015. Sisa jam sing isih ora bisa digunakake bisa ditransfer menyang CPF.

Kabeh karyawan sing isih duwe sisa jam DIF duwe periode nganti 31 Desember 2020 kanggo nggawe deklarasi babagan kasus kasebut. Kanthi cara iki, dheweke bisa njaga hak-hak lan terus nyenengake tanpa gangguan utawa watesan wektu. Ing fungsi CPF anyar, jam DIF bakal kanthi otomatis diowahi dadi euro.

maca  Panjelasan lan saran kanggo deklarasi pajak

Ahli waris akun latihan pribadi

Akun latihan pribadi kanggo wong sing umure luwih saka 16 taun. Umur 15 taun uga kena pengaruh yen dheweke wis mlebu kontrak magang.

Minangka pangeling, wiwit tanggal sing negesake hak pensiun. Akun latihan pribadi sampeyan bakal ditutup. Kekhususan iki sah kanggo kabeh pendaftar, sing bisa dadi karyawan, anggota profesi liberal utawa profesi sing duwe tenaga kerja, pasangan bojo sing kolaborasi utawa golek proyek.

Buruh sing duwe tenaga kerja bisa uga duwe akun latihan pribadi, wiwit tanggal 1er Januari 2018. CPF kasebut diwenehake sajrone semester pertama taun 2020.

Konsultasi karo akun pelatihan pribadi: kepiye carane?

Kanggo konsultasi karo akun pelatihan pribadi, sing duwe mung kudu menyang situs web resmi moncompteformasi.gouv.fr. Dheweke duwe ruang pribadi sing aman lan bisa ngidentifikasi awake dhewe mlebu akun kasebut.

Uga, situs iki menehi informasi babagan latihan sing layak kanggo CPF lan dana sing diwenehake. Sing duwe uga bakal nemokake kabeh informasi rinci babagan dheweke, kalebu kredit euro sing kasedhiya ing akun dheweke. Pungkasane, dheweke bakal entuk akses menyang layanan digital sing ana hubungane karo kapitalisasi katrampilan lan pandhuan vokasional.

Akun latihan pribadi: kepiye carane dana?

Elinga yen saben sing duwe akun wis aken ing euro lan ora suwe maneh ing sawetara jam, saka 1er Januari 2019. Mula ana laporan konversi kanggo jam sing dipikolehi lan ora dikonsumsi sadurunge tanggal iki. Mangkono, regane kira-kira 15 euro saben jam.

maca  Jinis macem-macem ninggalake, kapan lan kepiye cara njupuk kauntungan saka dheweke?

Uga, wong bisa ndhaptar kredit ing euro ing kuartal kaping pisanan sawise taun akuisisi. Contone, dheweke bisa nindakake sajrone telung wulan pertama taun 2019 amarga kegiyatan sing ditindakake sajrone taun 2018.

Panganggone akun latihan pribadi

Apa wae kahanan sampeyan. Apa makarya utawa golek proyek, hak sing dipikolehi kacathet ing euro. Mung sampeyan bisa njaluk panjaluk kanggo ngetrapake dheweke, lan iki, miturut kabutuhan latihan profesional sampeyan. Pancen hak-hak latihan iki mung bisa digunakake kanthi idin nyata sing nduwe.

Kanggo karyawan

Babagan karyawan khusus, sampeyan duwe hak ora nggunakake kredit ing euro. Iku ora tumindak profesional. Nanging, yen sampeyan duwe salah sawijining kursus latihan sing dibiayai miturut CPF. Lan latihan iki ditindakake sajrone wektu kerja. Sampeyan kudu diwenehake ijin saka majikan sampeyan.

Panjaluk kasebut kudu dikirim paling ora 60 dina sadurunge tanggal wiwitan pelatihan. Yen durasi sesi kasebut luwih saka 6 wulan, wektu minimal 120 dina kudu diamati. Majikan kasebut banjur duwe 30 dina kanggo nyinaoni kahanan kasebut lan ngetutake panjaluk pegaweane. Otorisasi khusus iki ora dibutuhake kanggo latihan ing sanjabane jam kerja normal.

Kanggo golek tenaga kerja

Wong golek proyek uga ngakses akun latihan pribadi. Dheweke mung kudu ngubungi penasihat Pôle emploi. Pelatihan kasebut bisa dibiayai dening Wilayah, Agefiph utawa Asosiasi kanggo manajemen dana kanggo integrasi wong cacat, utawa malah dening Pôle emploi. Akun jobseeker bakal dibahas miturut latihan pelatihan sing ditindakake. Nanging, jumlah kasebut ora bisa ngluwihi hak sing didaftar ing CPF.

maca  Kepiye carane dadi anggota Banque Populaire?

Kanggo pejabat umum

Pejabat umum kudu nglamar latihan khusus. Apa sajrone jam utawa njaba jam kerja normal. Sembarang panjaluk kasebut mesthi ditampa sajrone syarat sing ditemtokake lan majikan duwe cara finansial sing dibutuhake. Kajaba iku, agen sing nggawe panjaluk iki bakal entuk kesempatan kanggo dhukungan pribadi kanggo mbantu dheweke berkembang lan entuk cita-cita profesional.

Kursus pelatihan layak kanggo CPF

Ana macem-macem jinis latihan sing cocog kanggo akun wong pelatihan. Asil katrampilan, tumindak sing tujuane kanggo ngesyahke pengalaman sing wis ditemtokake ing 3° saka artikel L.6313-1, lan nyiyapake tes teoritis Code Highway lan tes praktis lisensi B lan kendaraan berat yaiku kalebu.

Ana uga tumindak latihan sing diwenehake marang para pencipta bisnis lan njupuk uga latihan ing luar negeri kanthi kahanan sing ditemtokake dening artikel L. 6323-6 saka Kode Tenaga Kerja.