Print Friendly, PDF & Email

Nyingkiri kesalahan éjaan penting ing saben dinten lan ing kabeh bidang. Pancen, kita nulis saben dina apa wae ing jaringan sosial, liwat email, dokumen, lsp. Nanging, kayane saya akeh wong sing nggawe kesalahan ejaan sing asring sepele. Nanging, iki bisa nyebabake konsekuensi negatif ing level profesional. Napa sampeyan kudu nyingkirake kesalahan éjaan nalika kerja? Temokake alasane.

Sapa wae sing nggawe kesalahan ing kerjane ora bisa dipercaya

Nalika nggawe kesalahan éjaan nalika kerja, sampeyan bakal dianggep minangka wong sing ora bisa dipercaya. Iki wis kabukten karo panliten " Nguasai Prancis : tantangan anyar kanggo SDM lan karyawan ”ditindakake atas jenenge Bescherelle.

Pancen, nuduhake manawa 15% perusahaan wara-wara manawa kesalahan ejaan ngalangi promosi karyawan ing perusahaan.

Kajaba iku, panliten FIFG 2016 ngandhakake manawa 21% responden percaya yen karier profesionale bakal terganggu dening tingkat ejaan sing kurang.

Iki tegese manawa sampeyan duwe ejaan sing kurang, atasan sampeyan ora yakin yen menehi tanggung jawab tartamtu. Dheweke bakal mikir yen sampeyan bisa ngrusak usahane lan bisa uga mengaruhi tuwuhing bisnis.

Nindakake kesalahan bisa ngrusak citra perusahaan

Sajrone sampeyan kerja ing perusahaan, sampeyan minangka salah sawijining duta besar. Saliyane, tumindak sampeyan bisa nduwe pengaruh sing positif utawa negatif marang gambar sing iki.

maca  Teknik nulis lan cara maca

Kesalahan bisa dingerteni nalika ana email sing disusun kanthi cepet. Nanging, kesalahan éjaan, grammar utawa konjugasi ora bisa dielingi saka sudut pandang eksternal. Asile, perusahaan sing sampeyan wakili duwe risiko nandhang sangsara. Pancen, pitakon sing bakal ditakonake umume wong-wong sing bakal maca. Kepiye carane dipercaya karo keahliane wong sing ora bisa nulis ukara sing bener? Ing pangertene iki, sawijining panliten nuduhake manawa 88% ujar manawa kaget nalika ndeleng kesalahan ejaan ing situs institusi utawa perusahaan.

Uga, ing panliten sing ditindakake kanggo Bescherelle, 92% perusahaan ujar manawa wedi yen ekspresi nulis sing ala bisa ngrusak citra perusahaan.

Kesalahan ngrusak file pencalonan

Kesalahan ejaan nalika digunakake uga duwe pengaruh sing ora dikarepake ing asil aplikasi. Sejatine, miturut panliten "penguasaan basa Prancis: tantangan anyar kanggo SDM lan karyawan", 52% manajer SDM ujar manawa ngilangi file aplikasi tartamtu amarga basa Prancis sing ditulis kurang.

Dokumen aplikasi kayatae-mail, CV uga surat lamaran kudu digarap kanthi ketat lan diwaca kaping pirang-pirang. Kasunyatan sing padha ngemot misspellings sinonim karo teledor ing sisih, kang ora menehi Recruiter roso kesengsem apik. Sing paling awon yaiku sampeyan dianggep ora kompeten yen kesalahane akeh.