Entri menyang kekuwatan potongan ing sumber pajak penghasilan wis ana ing Prancis wiwit 1er Januari 2019. Nanging bener sing, kadhangkala, iku dicokot Komplek kanggo golek dalan watara ing pitungan. Ing artikel iki, mulane, kita bakal nyoba mangertos cara kerjane, nyoba dadi sesederhana mungkin.

Kaping pisanan, apa sing ora owah

Ing wulan Mei, kaya saben taun, sampeyan kudu ngajukake pengembalian pajak penghasilan nggunakake portal internet situs web pemerintah. Mulane sampeyan bakal ngumumake kabeh penghasilan kanggo taun sadurunge, nanging uga biaya tartamtu. Ing ngisor iki sawetara conto:

  • Upah
  • Penghasilane para wiraswasta
  • Penghasilan real estate
  • revenue tax
  • pensiunan
  • Gaji emban anakmu, pembantumu omahmu

Mesthi, dhaptar iki ora lengkap.

Unsur sing ganti

Yen sampeyan lagi kerja, pensiun utawa kerja mandiri, sampeyan ora bakal mbayar pajak langsung. Iku juragan utawa dana pensiun sampeyan, contone, sing bakal nyuda jumlah saben sasi saka gaji utawa pensiun, lan banjur bakal mbayar langsung kanggo pajak. Potongan kasebut digawe saben wulan, sing ngidini sampeyan nyebarake pambayaran pajak penghasilan sajrone taun. Kanggo wong sing kerja dhewe, pajak penghasilan bakal dikurangi nalika sampeyan ngumumake turnover, yaiku saben wulan utawa saben kuartal.

maca  Apa premi daya beli?

Nalika sampeyan ngajukake bali saben taun, panguwasa pajak bakal nemtokake tarif adhedhasar bali tax kanggo taun sadurunge. Mesthi, sampeyan bisa ngowahi tarif iki sawayah-wayah yen sampeyan ngira yen sampeyan entuk kurang utawa luwih saka taun sadurunge. Tarif iki banjur langsung dikirim (kanthi pajak) menyang majikan sampeyan (utawa dana pensiun utawa Pôle Emploi, lsp.).

Pegawe temenan ora menehi informasi. Iku administrasi pajak sing ngurus lan isi mung menehi tarif. Ing kahanan apa majikan sampeyan ora ngerti penghasilan liyane, yen sampeyan entuk manfaat. Ana total rahasia. Pengungkapan tarif sing disengaja dening majikan uga bisa dihukum.

Nanging, yen sampeyan seneng, sampeyan uga bisa milih tarif non-pribadi. Iku cukup bisa!

Perlu dicathet yen sawetara penghasilan ora kalebu ing lingkup pajak sing ditahan, kayata penghasilan modal utawa keuntungan modal ing asuransi jiwa.

Carane ngetung tarif tax withholding

Cara pitungan rumit lan luwih wicaksana kanggo ngandelake simulator kanggo entuk asil sing paling akurat.

Nanging, kita bisa nyimpulake kaya iki:

Jumlah pajak penghasilan dibagi karo jumlah penghasilan.

Pungkasan, tarif sing dipersonalisasi iki banjur bakal direvisi ing 1er September saben taun miturut deklarasi sampeyan lan logika iki bakal ditrapake saben taun.

Kasus khusus buruh lintas wates karo Swiss

Yen sampeyan minangka buruh salib-wewatesan non-penduduk lan sampeyan bisa ing kanton Geneva utawa Zurich, contone, sing wis aplikasi tax withholding iki, sampeyan ora ngangap.

maca  Jumlah, wong sing prihatin lan pambayaran cek daya beli

Ing tangan liyane, yen sampeyan kerja ing Swiss lan panggonan tax ing Prancis, sampeyan kudu mbayar cicilan langsung menyang Tax Administration kaya sadurunge.

Minangka pensiunan ing Prancis, pajak ditahan biasane ditrapake.

Lan yen Administrasi Pajak wis nggawe overpayment ?

Tarif pajak ditahan diitung sacara proporsional karo tingkat penghasilan. Kaya sing wis dakdeleng sadurunge, yen kahanan sampeyan ganti, sampeyan duwe kemungkinan ngowahi tarif iki kanthi online lan ngowahi. Administrasi banjur bakal nggawe koreksi sajrone 3 wulan. Pembayaran maneh pajak kanthi otomatis amarga deklarasi sing digawe saben Mei. Iku ing pungkasan Juli utawa awal Agustus sing bakal reimbursed. Sajrone periode kasebut, sampeyan uga bakal nampa kabar pajak.

Kanggo kontrak singkat

Kontrak jangka tetep lan kontrak sementara uga kena pajak ditahan. Majikan bisa nggunakake skala standar yen ora ana transmisi tarif. Bisa uga diarani tingkat netral utawa tingkat non-pribadi. Skala kasedhiya kanggo sampeyan:

Kene uga, sampeyan duwe kamungkinan kanggo ngowahi online ing situs tax.

Sampeyan duwe akeh majikan

Pajak ditahan kanthi cara sing padha. Pancen, Administrasi Pajak bakal menehi tarif sing padha kanggo saben wong lan tarif iki bakal ditrapake kanggo saben gaji.

Administrasi Pajak tetep dadi siji-sijine kontak sampeyan

Yen sampeyan duwe pitakonan, yen sampeyan pengin ngganti kahanan pribadi, sampeyan mung kudu hubungi kantor tax biasanipun. Majikan sampeyan mung ngumpulake jumlah kasebut lan ora ngganti Administrasi.

maca  Konsultasi Pembangunan Profesional-Pelatih Profesional Gratis

Sumbangan

Yen sampeyan nyumbang menyang asosiasi, sampeyan duwe hak kanggo nyuda pajak 66% saka sumbangan sampeyan. Kanthi potongan ing sumber, iki ora ngganti apa-apa. Sampeyan ngumumake saben taun, ing Mei, lan jumlah iki bakal dikurangi saka kabar pajak pungkasan ing September.

Petungan

Jumlah debit langsung saben wulan kaya ing ngisor iki:

  • Penghasilan kena pajak net sampeyan dikalikan karo tarif sing ditrapake

Yen sampeyan milih tingkat netral, banjur tabel ing ngisor iki bakal digunakake:

 

mbayar Tingkat netral
Kurang saka utawa padha karo €1 0%
Saka €1 dadi €404 0,50%
Saka €1 dadi €457 1,50%
Saka €1 dadi €551 2%
Saka €1 dadi €656 3,50%
Saka €1 dadi €769 4,50%
Saka €1 dadi €864 6%
Saka €1 dadi €988 7,50%
Saka €2 dadi €578 9%
Saka €2 dadi €797 10,50%
Saka €3 dadi €067 12%
Saka €3 dadi €452 14%
Saka €4 dadi €029 16%
Saka €4 dadi €830 18%
Saka €6 dadi €043 20%
Saka €7 dadi €780 24%
Saka €10 dadi €562 28%
Saka €14 dadi €795 33%
Saka €22 dadi €620 38%
Saka € 47 43%