Print Friendly, PDF & Email

Kesepakatan kolektif: kenaikan gaji lan bonus digawe kanthi retroaktif

Sawijining karyawan, sopir-panrima ing perusahaan transportasi umum, dipecat amarga tumindak salah ing 28 Januari 2015. Dheweke wis ngrebut pengadilan industri saka macem-macem tuntutan.

Dheweke ngaku utamané entuk manfaat saka Tambah ing gaji dhasar, uga bonus, sing Memorandum of understanding kanggo NAO 2015, mlebu ing 8. Oktober 2015 kasedhiya kanggo pembalap-panrima. Khususé: bonus kasebut surut.

Secara rinci, perjanjian kasebut nyatakake:

(ing artikel 1 kanthi irah-irahan "Tambah upah kabeh buruh, pengumpul driver lan layanan teknis)": " Tambah, retroaktif nganti 1 Januari 2015, saka 0,6% saka gaji pokok "; (ing artikel 8 kanthi judhul "Nggawe bonus Sabtu kanggo nampa driver"): " Retroaktif nganti 1 Januari 2015, bonus layanan Setu digawe kanthi jumlah 2 euro. Bonus iki dianugerahi kanggo sopir sing nindakake layanan dina Setu kerja ".

Majikan ora gelem ngetrapake pranata kontrak kasebut marang pegawe. Dheweke ujar manawa persetujuan kolektif anyar mung ditrapake kanggo kontrak kerja sing ditrapake nalika…

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Kalkulator Gratis: Fungsi IF