Kabeh karyawan lan sing golek kerja luwih saka 16 taun bisa entuk bathi saka akun pelatihan pribadi wiwit wiwitan nyambut gawe nganti pensiun. Hak kasebut bisa digunakake sajrone urip profesional. Mangkono, supaya bisa ngetutake kursus pelatihan sing disertifikasi, wong sing golek kerja bisa ngoperake CPF. Temokake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan alat iki kanggo ngamanake jalur karir.

Apa akun latihan pribadi lan apa sing digunakake?

CPF utawa luwih tepat akun pelatihan pribadi minangka sarana sing ngidini sampeyan ngembangake lan nggawe profesional. Kanthi tembung liyane, akun pelatihan pribadi ngidini sapa wae sing aktif entuk hak pelatihan.

Reformasi pelatihan kejuruan pungkasan nyedhiyakake tujuan karir kanggo nyegah lan nglawan pengangguran. Iki kalebu macem-macem modifikasi, kalebu akun latihan pribadi. Wiwit taun 2019, akun pelatihan pribadi saiki wis monetisasi, dikreditake dadi euro (lan ora jam maneh), amarga:

  • 500 euro saben taun kanggo karyawan paruh-wektu lan full-time, kurang saka 5 euro.
  • 800 euro saben taun kanggo karyawan sing ora trampil, mung udakara 8 euro.
maca  Apa kekurangan kanggo anggota Crédit Agricole?

CPF: implementasi aplikasi sing nggampangake akses menyang latihan

Ndhaptar kaping pisanan ing paruh kapindho 2019, aplikasi seluler ngidini sampeyan tuku kursus latihan kanthi bebas lan tanpa intervensi saka pihak katelu. Layanan iki dikelola dening Caisse des Dépôts. Sampeyan ngidini sampeyan ngerti hak lan ngatur file kanthi total otonomi sanajan ana kontribusi sing cocog.

Kanthi aplikasi kasebut, sampeyan bakal bisa:

  • Ngerti hak sampeyan;
  • Temokake kursus latihan sing ana gandhengane karo industri sampeyan;
  • Bisa ndhaptar tanpa perantara lan mbayar online;
  • Konsultasi integrasi menyang pasar tenaga kerja ing pungkasan pelatihan;
  • Deleng lan tulis komentar ing saben sesi latihan.

Sapa sing prihatin?

Kabeh buruh umur 16 taun utawa luwih, preduli statuse (karyawan sektor swasta, pencari kerja, agen publik utawa independen lan pensiunan). Hak-hak akun kasebut dipikolehi lan bisa digunakake sajrone sampeyan nglatih sampeyan, sanajan ana owah-owahan perusahaan utawa kelangan kerja.

Apa sing bisa mbiayai CPF sampeyan?

CPF sampeyan bisa mbantu mbiayai:

  • Latihan profesional sampeyan;
  • Pambiji katrampilan;
  • Lisensi nyopir kendaraan ringan;
  • Dhukungan kanggo nggawe bisnis;
  • Entuk sertifikasi utawa wewenang.

Napa sampeyan kudu olahraga lan latihan sing kudu dipilih?

Periode telusuran kerja bisa dadi kesempatan kanggo nggambarake karir, katrampilan, lan kekuwatan. Iki uga minangka kesempatan kanggo nganyari CV kanggo narik perhatian para perekrut.

Kaprigelan basa Inggris minangka katrampilan sing asring dijaluk dening perusahaan. Pancen, internasionalisasi perdagangan mengaruhi kabeh sektor lan kabeh posisi, apa wae tanggung jawab posisi kasebut. Nambah katrampilan basa Inggris sampeyan bisa dadi asil nyata kanggo goleki padamelan.

maca  Apa bonus daya beli kanggo pensiunan?

14 perusahaan lan organisasi ing saindenging jagad dipercaya tes TOEIC. Dheweke milih ujian kasebut kanggo linuwih lan mbandhingake level Inggris kanggo ndhukung keputusan rekrutmen lan promosi. Dadi, sampeyan bisa kanthi lengkap mbiayai tes TOEIC karo CPF sampeyan.

Apa ana macem-macem jinis CPF?

Wangsulane ya. Sajrone nyambut gawe, sampeyan bakal ngerti 3 macem-macem jinis CPF yaiku:

  • CPF otonom kanthi inisiatif tunggal wong sing prihatin (digunakake ing njaba jam kerja). Mobilisasi gratis lan ngidini kabeh wong milih latihan sing cocog saka katalog sing ditawakake ing situs kasebut. Kanthi aplikasi seluler, ora perlu validasi sadurunge lan ora ana prosedur administrasi liyane.
  • CPF dibangun bebarengan. Iki minangka pendekatan sing dienggo bareng karo perusahaan karo karyawane (kanggo digunakake ing njaba jam kerja utawa sajrone kerja). Tujuane yaiku mbangun bebarengan, perusahaan lan karyawan, proyek pelatihan kanthi kapentingan umum. Iki mbutuhake kesepakatan antarane loro pihak uga mobilisasi akun CPF karyawan.
  • CPF transisi sing ngganti Cithakan Latihan Individual (CIF). Sing terakhir yaiku cuti latihan kanggo nggarap katrampilan kanthi ora duwe tugas ing pakaryan kasebut.

Sing golek kerja lan CPF: Apa hak-hak sampeyan?

Apa sampeyan wis ndhaptar karo Pôle Emploi utawa ora, sampeyan duwe hak kanggo mbukak akun CPF ing situs moncompteformation.gouv.fr. Sampeyan uga bisa nindakake iki liwat aplikasi seluler, sing kasedhiya ingapp Store et Google Play.

maca  Kembangake katrampilan pemasaran web sampeyan: pelatihan gratis

Latihan sing kasedhiya bisa ngidini sampeyan entuk kualifikasi / sertifikasi lan duwe akses menyang akeh ilmu lan katrampilan.

Beda karo pegawe, minangka pencari kerja sampeyan ora bisa entuk hak tambahan sajrone nganggur. Nanging, iki ora ateges sampeyan ora bisa nggunakake saiki sing entuk.

Kepiye cara sampeyan mbiyantu latihan nganggo dana CPF?

Sampeyan bisa mobilisasi hak CPF lan miwiti latihan sajrone nganggur. Ana rong kemungkinan:

  • Yen hak sing diduweni kalebu kabeh latihan, proyek sampeyan kanthi otomatis divalidasi. Sampeyan ora butuh kesepakatan Pôle Emploi kanggo miwiti latihan.
  • Yen hak sing dipikolehi ora kalebu kabeh latihan, Pôle Emploi kudu validasi rencana latihan sampeyan. Penasihat Pôle Emploi sampeyan bakal tanggung jawab nggabungake "file latihan" lan golek dana tambahan saka Pôle Emploi. Kajaba iku, Dewan Regional utawa institusi liyane uga bisa mbantu sampeyan ing proses iki.

Apa wae kahanan sampeyan, minangka pencari kerja, sampeyan kudu ngubungi Pôle Emploi yen sampeyan duwe pitakon babagan CPF.