Dear Sir utawa Madam, Ladies lan Gentlemen, Dear Sir, Dear colleague… Iki kabeh ekspresi sopan sing bisa kanggo miwiti email profesional. Nanging sing sampeyan ngerti, panampa minangka faktor sing bakal nemtokake formula sing bakal digunakake. Apa sampeyan pengin ngerti kode sopan supaya ora mbayar rega kanggo komunikasi sing gagal? Mesthi wae. Artikel iki kanggo sampeyan ing kasus kasebut.

Formula banding: Apa iku?

Telpon utawa banding yaiku salam sing miwiti layang utawa email. Iku gumantung ing identitas lan status panampa. Iki ditemokake ing pinggir kiwa. Sadurungé rol, uga ana bagéan sing disebut lintang.

Wangun banding: Sawetara aturan umum

Rumus panggilan sing kurang dikuasai bisa kompromi kabeh isi email lan ngrusak pangirim.

Kanggo miwiti, elinga yen formulir banding ora ngemot singkatan. Iki tegese singkatan kayata "Bapak" kanggo Pak utawa "Mbak" kanggo Mbak, kudu dihindari. Kesalahan paling gedhe yaiku nulis "Pak" minangka singkatan saka tembung sopan "Monsieur".

Iku pancen singkatan Inggris saka tembung Monsieur. "M." iku singkatan sing bener ing basa Prancis.

Kajaba iku, kudu dieling-eling yen tembung krama kudu diwiwiti kanthi huruf kapital. Koma langsung nyusul. Iki sing disaranake kode praktik lan sopan santun.

maca  Pay manungsa waé kanggo pesen anané ing kothak layang

Apa wangun banding kanggo nggunakake?

Ana sawetara wangun banding. Kita bisa nyebutake ing antarane:

  • Monsieur,
  • Pak,
  • Dear
  • Wanita lan pujian

Rumus panggilan "Madam, Pak" digunakake nalika sampeyan ora ngerti manawa sing nampa wong lanang utawa wadon. Dene rumus Ibu-ibu, ugi dipunginakaken nalika masyarakat kathah maneka warni.

Kekhususan rumus iki yaiku bisa ditulis ing baris sing padha utawa ing rong baris sing beda nalika dilapisi tembung, yaiku kanthi nyelehake tembung siji ing ngisor liyane.

Rumus panggilan sing beda-beda sing bisa digunakake:

  • Pak,
  • Kolega ingkang kinurmatan,
  • Bu Presiden lan kanca-kanca ingkang kula tresnani,
  • Dokter lan kanca sing ditresnani,

Kajaba iku, nalika wong sing dituju nindakake fungsi sing kondhang, sopan santun mbutuhake kasebut ing formulir banding. Iki carane entuk rumus panggilan tartamtu, kayata:

  • Direktur Puan,
  • Menteri,
  • Pak Presiden
  • Pak Komisaris

Apa bentuk banding kanggo pasangan?

Kanggo kasus pasangan, kita bisa nggunakake formulir telpon Madam, Pak. Sampeyan uga duwe kamungkinan kanggo nunjukaké jeneng pisanan lan mburi loro lanang lan wadon.

Dadi, kita entuk rumus panggilan ing ngisor iki:

  • Pak Paul BEDOU lan Mrs Pascaline BEDOU
  • Bapak lan Ibu Paul lan Suzanne BEDOU

Elinga yen sampeyan bisa nyelehake jeneng bojo sadurunge utawa sawise bojone.