Print Friendly, PDF & Email

 

Umume, tembung "ninggalake" tegese wewenang mungkasi pagawean sing diwenehake karyawan kanggo pegawe. Ing garis ngisor iki, kita propose supaya sampeyan bisa nemokake macem-macem jinis ninggalake uga modalitas sing beda.

PEMBANGUNAN PAID

Mbayar mbayar yaiku wektu cuti nalika majikan kasebut, amarga ana kewajiban sing sah, mbayar karyawan. Kabeh karyawan kasebut duwe hak, preduli saka jinis padamelan utawa kegiyatan sing ditindakake, kualifikasi, kategori, sifat imbuhan lan jadwal kerja. Nanging, sanajan wajib ing pirang-pirang negara, jumlah preian sing mbayar beda-beda saka negara liyane. Nanging, ing Prancis, kabeh karyawan duwe hak lengkap 2 dina liburan mbayar saben wulan. Ringkesane, karyawan sing kerja rutin kanggo majikan sing padha lan ing papan kerja sing padha bakal entuk manfaat saka cuti mbayar.

NINGGALKE TANPA KANGGO

Yen kita ngomong babagan cuti tanpa mbayar, kita nyebutake sing ora diatur dening Code Labor. Kanggo entuk bathi, karyawan ora kena syarat utawa prosedur. Kanthi tembung liyane, miturut persetujuan umum yen majikan lan karyawan nemtokake durasi lan organisasi. Ing cendhak, sawijining karyawan bisa njaluk cuti tanpa mbayar kanthi macem-macem sebab. Mula, bisa digunakake kanggo tujuan profesional (nggawe bisnis, sinau, latihan, lan sapiturute) utawa kanggo tujuan pribadi (istirahat, bersalin, lelungan, lan sapiturute). Kanggo jinis cuti iki, kabeh wektu yen ora ana, karyawan ora bakal dibayar.

TINGKATAN KANGGO

Sesuai karo Kode Buruh, karyawan sing wis rampung setaun layanan efektif setuju entuk cuti. Mbayar preian nganti limang minggu ing kahanan saiki, tanpa nganggep preinan umum lan akhir minggu sing diwenehake dening majikan. Mesthine, cuti taunan diwenehake mung sesuai karo hukum lan jadwal perusahaan. Singkat, karyawan apa wae, apa jabatane, kualitase, jam kerja bisa entuk manfaat saka cuti iki.

maca  Apa Sampeyan Sampeyan kudu ngerti babagan cuti pribadi

GAMPANG TINDAK

Sisih pamriksan, minangka jenenge, yaiku pasulayan khusus sing sadurunge diwenehake, menehi kesempatan kanggo karyawan kanggo mlebu supaya bisa nyiapake ujian siji utawa luwih. Kanggo entuk manfaat saka cuti iki, karyawan sing duwe ide entuk gelar / diploma pendidikan teknologi sing disetujoni kudu mbuktekake senioritas 24 wulan (2 taun) lan duwe kualitas karyawan karyawan perusahaan 12 wulan (1 taun). Nanging, luwih becik ngerti yen karyawan ing bisnis kerajinan sing kurang saka 10 wong kudu mbuktekake senioritas 36 wulan.

TINDAKAN LATIHAN INDIVIDU

Ngaso pelatihan individu minangka salah sawijining training karyawan sing bisa nikmati manawa dheweke ana ing CDI utawa CDD. Thanks kanggo cuti iki, kabeh karyawan bisa melu siji utawa luwih sesi latihan, kanthi basis individu. Singkat kasebut, iki utawa sesi latihan iki bakal ngidini dheweke entuk kualifikasi profesional sing luwih dhuwur utawa bakal menehi dheweke macem-macem cara pembangunan sajrone nindakake tanggung jawab ing perusahaan kasebut.

TINGKATAN EKONOMI, SOSIAL lan UNION TRAINING

Cuti pelatihan ekonomi, sosial lan serikat minangka jinis cuti sing diwenehake marang karyawan sing pengin melu pelatihan ekonomi utawa sosial utawa sesi latihan kesatuan. Tilar iki umume diwenehake tanpa kahanan senior lan ngidini karyawan nyiyapake olahraga ing bidang kesatuan serikat.

maca  Apa sampeyan kudu ngerti babagan nandhang kuwat

PENDIDIKAN LAN PANJENONG

Cuti mulang lan riset minangka jinis cuti sing menehi kabeh karyawan bisa mulang utawa nindakake (nerusake) macem-macem kegiatan riset ing institusi swasta lan publik. Kanggo entuk bathi, pegawe kudu, dhisik kudu duwe idin saka majikane saliyane ngormati syarat-syarat tartamtu. Cuti pengajaran lan riset rata-rata rata-rata:

-8 jam saben minggu

-40 jam saben wulan

-1 taun wutuh.

SIK SULING

Umum ngerti manawa Kode Tenaga Kerja lan Perjanjian Kolektif nggawe cuti sakit sing dibayar. Iki tegese yen ana penyakit sing disertifikasi sertifikat medis, karyawan, apa wae kahanane (sing duwe, trainee, sementara), duwe hak cuti sakit "biasa". Durasi cuti iki diputusake dening dhokter gumantung saka kasus sing bakal diobati.

Kanggo entuk manfaat saka cuti sakit, karyawan kudu ngirim karyawan marang notifikasi babagan stoppage kerja utawa sertifikat medis sajrone 48 jam pisanan.

Kajaba iku, yen karyawan nemokake awake ngalami patologi serius, dheweke asring nyaranake CLD (cuti jangka panjang). Sing terakhir mung disepakati miturut pendapat panitia medis lan bisa rata-rata antara 5 nganti 8 taun.

MATERNITI KANGGO

Kabeh wanita sing duwe tenaga kerja sing meteng duwe hak cuti. Iki ninggalake kalebu cuti prenatal lan ninggalake postnatal. Tilar prenatal suwene 6 minggu sadurunge dikirim (dianggep) tanggal pangiriman. Minangka kanggo cuti pasca-lara, luwih suwene 10 minggu sawise dikirim. Nanging, durasi cuti iki beda-beda yen karyawan wis nglairake paling ora 2 bocah.

maca  Apa sing ditahan pajak?

SAIKI UNTUK ENTERPRISE CREATION

Ninggalake bisnis minangka jinis cuti sing menehi karyawan kanggo entuk cuti utawa mbuwang part-time supaya luwih apik investasi ing proyek wirausaha. Ing tembung liyane, cuti iki menehi karyawan hak kanggo nggantungake kontrak kerja kanggo sementara supaya bisa nggawe bisnis, pertanian, komersial utawa kerajinan. Mula iku sampurna kanggo pimpinan proyek duwe gagasan miwiti kanthi aman. Sisihan kanggo nggawe bisnis uga ngidini karyawan ngatur bisnis inovatif anyar kanggo wektu sing wis ditemtokake.

Karyawan sing pengin entuk manfaat saka cuti iki kudu duwe senioritas 24 wulan (2 taun) utawa luwih ing perusahaan ing endi dheweke kerja. Ngaso kanggo nggawe bisnis nduweni wektu tetep dianyari 1 taun sepisan. Nanging, dheweke pancen ora dibayar.

SAIKI UNDUH PADANGGO

Istilah kanggo bencana alam minangka cuti khusus sing bisa nikmati karyawan ing kahanan tartamtu. Pancen, cuti iki diwenehake kanggo karyawan sing manggon utawa tetep digunakake ing zona risiko (zona kamungkinan kena pengaruh bencana alam). Mangkono ngidini karyawan duwe 20 dina sajrone bisa melu kegiatan organisasi sing menehi pitulung kanggo korban korban bencana kasebut. Ora digayuh amarga dijupuk kanthi sukarela.