Print Friendly, PDF & Email

Kesalahan umum sing kudu dihindari ing email profesional

Iku angel kanggo ngenali kabeh kesalahan sing bisa digawe nalika ngirim email profesional. Sawijining wektu ora nggatekake lan blunder cepet teka. Nanging iki ora tanpa jalaran kanggo kabeh isi ingemail. Kita uga kudu wedi yen reputasi struktur sing nerbitake bisa rusak, sing cukup masalah ing konteks bisnis. Kanggo nglindhungi kesalahan kasebut, penting kanggo ngerti sawetara.

Ungkapan unggah-ungguh sing salah ing ndhuwur email

Ana macem-macem ekspresi sopan. Nanging, saben rumus diadaptasi menyang konteks tartamtu. Cara sopan sing salah ing ndhuwur email bisa kompromi kabeh isi email, utamane amarga iku baris pisanan sing ditemokake panampa.

Mbayangno, contone, tinimbang tembung panggilan "Monsieur", sampeyan nggunakake "Madame" utawa sampeyan salah paham judhul panampa. Kuciwane apes, ayo padha ngadhepi!

Mulane, yen sampeyan ora yakin karo judhul utawa judhul panampa, sing paling apik kanggo tetep nganggo rumus telpon Pak / Ibu klasik.

Nggunakake frasa pungkasan sing sopan

Frasa sopan pungkasan mesthi minangka salah sawijining tembung pungkasan sing bakal diwaca dening koresponden sampeyan. Mulane ora bisa dipilih kanthi acak. Rumus iki ngirim ora banget akrab utawa obsequious. Tantangan kanggo nemokake imbangan sing bener.

maca  Rahasia saka email protes sing ditulis kanthi apik

Ana rumus sopan klasik sing khusus kanggo huruf utawa huruf. Ana ing kahanan tartamtu sing cocog kanggo email profesional. Nanging priksa manawa kanggo ngindhari kesalahan kayata "Ngarep-arep bali, keparenga matur nuwun banget."

Tetembungan ingkang leres inggih menika: “Sakdurunge kondur, keparenga matur nuwun sanget”.

Gagal nggunakake rumus klasik iki, sampeyan bisa nggunakake rumus sing cendhak banget, kaya sing disaranake dening praktik email profesional.

Siji bisa ngutip, ing antarane, rumus saka jinis:

  • Cordially
  • tenan
  • Salam tulus
  • Sincerely
  • Ikhlas
  • Panjenengan setya
  • Sira sing tulus
  • Yours
  • Pengarepan sampeyan dina sing apik
  • Kanthi salam
  • Kanthi matur nuwun

Ilang email profesional

Tahap penandatanganan uga minangka titik penting sing kudu diwaspadai. Yen sampeyan arang banget salah jeneng, sampeyan kadang lali ngatur teken ing komputer.

Gunakake singkatan utawa smiley

Singkatan kudu dihindari ing email profesional, sanajan sampeyan lagi ngomong karo kanca-kanca. Iki bakal ngidini sampeyan ora nggawe kesalahan ing konteks wartawan liyane.

Larangan sing padha uga ditrapake kanggo smiley. Nanging, sawetara spesialis ora ngukum praktik kasebut nalika koresponden minangka kolega. Nanging sing paling apik yaiku abstain.