Print Friendly, PDF & Email

Lembur: bareng bukti bukti

Beban bukti eksistensi lembur ora mung gumantung karo pegawe kasebut. Beban bukti dituduhake karo perusahaan kasebut.

Dadi, yen ana perselisihan babagan eksistensi jam kerja lembur, karyawan kasebut nyedhiyakake, kanggo nyengkuyung panyuwune, informasi sing cukup pas babagan jam sing durung dibayar sing diklaim wis bisa kerja.

Elemen kasebut kudu ngidini perusahaan menehi tanggepan kanthi ngasilake elemen dhewe.

Hakim pengadilan nggawe kapercayan kanthi njupuk kabeh unsur.

Lembur: unsur sing cukup pas

Ing keputusan tanggal 27 Januari 2021, Pengadilan Kasasi mung njlentrehake konsep "unsur sing cukup pas" sing ngasilake karyawan kasebut.

Ing kasus kasebut mutusake, karyawan kasebut njaluk tulung kanggo pambayaran lembur. Kanggo iki, dheweke ngasilake pernyataan babagan jam kerja sing dituduhake wis rampung sajrone wektu sing dipertimbangkan. Cacah kasebut kasebut saben dina, jam layanan lan pungkasan layanan, uga janjian profesional kanthi nyebutake toko sing dikunjungi, jumlah jam saben dina lan total mingguan.

Juragan durung menehi informasi apa wae kanggo nanggepi sing diprodhuksi dening karyawan ...

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Kesehatan Humaniora