Print Friendly, PDF & Email

Pengakuan cacat

Langkah kapisan kanggo ngakses utawa njaga proyek, yen sampeyan lagi ana ing kahanan cacat, yaiku D 'entuk pangakuan status buruh cacat (RQTH). Sing terakhir ngidini sampeyan entuk bathi kewajiban makarya pegawai cacat (OETH) sing dadi pengusaha, swasta lan publik, sing pendhidhikan duwe luwih saka 20 karyawan utawa agen tundhuk (ukum n 2005-102 tanggal 11 Februari 2005).

La Panjalukan RQTH kudu diajukake karo gedhong departemen kanggo penyandang cacat (MDPH) sing sampeyan gumantung:

Sampeyan kudu ngrampungake formulir klaim keuntungan cacat (wangun Cerfa n ° 15692 * 01) dokter sing nekani ngrampungake sertifikat medis (Cerfa n ° 15695 * 01) kanthi pitulung pandhuan formulir (Cerfa n ° 52154 * 01) lan sampeyan ngirim utawa ngirim dokumen kasebut menyang MDPH, disertai dokumen identitas lan bukti alamat.

Panjaluk sampeyan banjur diteliti dening tim profesional (dokter, buruh sosial, terapi kerja, psikolog, lan liya-liyane) lan Komisi Hak lan Otonomi Orang Kurang Upaya (CDAPH) njupuk keputusan lan menehi ngerti sampeyan.

maca  Inovasi HR 2021 - Ngatur staf ACTIV: undang-undang tenaga kerja sing cerdas kanggo SDM saben dina sing luwih gampang