Print Friendly, PDF & Email

Mikir nganggo basa liyane yen basa ibu dadi tantangan nalika sinau basa asing. Yen sampeyan durung nate teka ing kono, sampeyan bakal pengin nerjemahake kabeh, wiwit saka basa target menyang basa asline. Bisa cepet banget, lan ora efisien banget! Dadi, kepiye sampeyan supaya ora nindakake perkara kasebut lan saengga bisa entuk rasa percaya diri? Abbe nuduhake sawetara cara praktis kanggo mbantu sampeyan miwiti mikir nganggo basa target. Dheweke uga bakal menehi saran babagan sampeyan mandheg nerjemahake ing sirah.

Aja nerjemahake ing sirah: 6 tips kanggo mikir nganggo basa liyane^

Narjamahake ing sirah bisa dadi masalah amarga rong sebab. Kaping pisanan, butuh wektu. Lan sampeyan bakal frustasi lan nesu nalika sampeyan ngerti yen sampeyan alon banget melu pacelathon. Kapindho, nalika sampeyan nerjemahake ing pikirane tinimbang mikir langsung menyang basa target (Inggris utawa liya), ukara sampeyan bakal katon kepeksa lan kurang alami amarga niru struktur ukara lan ekspresi saka basa asale. Kaya sing sampeyan mbayangake, iki biasane ora paling apik

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Dhasar komunikasi