Print Friendly, PDF & Email

Mulane urip digawe, kabeh duwe kekuwatan lan kelemahane. Yen sampeyan salah siji sing pengin dadi apik ing kabeh, banjur kelemahane dadi kendala nyata.
Nanging ngerti yen sampeyan ora bisa dadi paling apik ing ngendi wae, saéngga luwih apik kanggo ngakeni kalemahan lan nguripake sing luwih gedhe dadi kekuatan.

Mulai kanthi mangerteni lan nrima kelemahane:

Kanggo nggawe kelemahan pasukan, siji kudu ngakoni lan nampa, ing tembung liya, mungkasi nolak.
Yen sampeyan ora seneng ing kahanan tartamtu, sampeyan bakal ngalangi. Yen sampeyan bisa mbantu, sampeyan uga bisa uga gawe babras.
Pancen, sampeyan bakal ngidini kahanan iki mung amarga sampeyan ora bisa ngadhepi.
Mulane penting kanggo ngenali kalemahan sadurunge sampeyan bisa ndandani kekuatan kasebut.

Preparation, kumpulan paling apik:

Kang disiapake kanggo ngadhepi kahanan bisa mbantu sampeyan nguripake kekirangan dadi kekuatan.
Ayo dadi conto sing konkrit: sampeyan duwe janjian karo klien kanggo negosiasi kontrak lan sampeyan ngerti tenan yen rembugan iku ora kuwat.
Dadi, supaya ora ana ing kahanan sing isin, ora ana sing luwih becik tinimbang nyiyapake janjian iki.
Contone, sampeyan bisa mangerteni sing paling akeh babagan wong kontak lan perusahaan.
Luwih sampeyan, luwih nyaman sampeyan bakal ing kahanan iki.

Aja ragu-ragu utusan:

Yen sampeyan kudu nindakake tugas sing ora duwe skills, utegake karya iki kanggo wong sing duwe skills.
Iki ora ateges yen sampeyan pengin nylametake saka karyane, nanging luwih gampang nrima fakta yen sampeyan ora duwe skills sing perlu kanggo nindakake tugas iki.
Sampeyan uga bisa njupuk kesempatan kanggo sinau saka wong sing kompeten.

maca  Kasil bali kanthi sukses sawise ora suwe

Kesatuan iku kekuatan!

Ing rombongan, pribadi utawa profesional, ana uga wong sing nduweni siji utawa luwih kelemahan sing padha.
Miturut hubungan karo wong iki kanggo nemokake solusi kelemahan iki bisa dadi aset.
Pancen, sampeyan loro-lara masalah sing padha lan mikir bebarengan minangka cara sing apik kanggo ngowahi kelemahan dadi aset.

Nalika salah siji pengin nguripake kelemahan siji dadi kasempatan penting lan mundur maneh kanggo ndeleng kabeh kekuatan sing bisa ditarik saka iku.
Kekirangan kita ora ana ing kasempatan, sing penting yaiku nyritakake manawa dheweke bisa migunani kanggo kita.