Print Friendly, PDF & Email

Biasane, saben file Excel diarani spreadsheet. Iku migunani kanggo mangerteni manawa spreadsheet ing Excel ora beda karo spreadsheet. Spreadsheet ing piranti lunak Excel bisa nyederhanakake tugas saben dina tartamtu kanggo sampeyan, ing omah lan ing bisnis sampeyan.

Ing artikel iki, kita bakal mulang sampeyan carane nggunakake sawetara konsep dhasar saka alat.

Apa spreadsheet ing Excel?

Lembar kerja mung minangka tab ing file Excel.

Sampeyan bisa uga ngerti manawa salah sawijining katrampilan sing paling dituntut ing perusahaan saiki yaiku penguasaan Excel, nanging kita bisa njamin yen sinau kabeh fungsi kasebut mbutuhake sawetara wektu lan luwih saka kabeh kemauan.

Kanggo nggawe spreadsheet ing Excel, yen sampeyan wis ana ing antarmuka Excel, mung lebokake tab anyar. Sampeyan bisa milih pilihan kanggo nggunakake trabasan keyboard Shift + F11 utawa klik ing "+" ing jejere jeneng lembar kerja.

Kepiye cara navigasi ing antarane lembaran?

Kita biasane duwe sawetara database utawa informasi beda, lan iki kudu diselehake ing macem-macem tab utawa spreadsheet kanggo nggampangake organisasi karya. Kanggo navigasi antarane tab utawa lembar, sampeyan bisa ngeklik ngiwa ing saben tab kanggo mbukak, utawa nggunakake trabasan CTRL + PgDn kanggo maju utawa CTRL + PgUp kanggo bali.

Kaping pirang-pirang sampeyan kudu nggedhekake tabel sing padha ing lembar kerja sing beda-beda mung data sing beda-beda. Kahanan jinis iki cukup umum ing antarane wong-wong sing kerja kanthi mriksa periodik (saben dina, mingguan, saben wulan). Mulane penting kanggo ngerti carane ngatur supaya informasi tartamtu bisa gampang diakses.

maca  Cara Nggawe Impresi kaping 1 - Pandhuan 30 '

Kepiye cara ngetrapake warna ing spreadsheet?

Nalika nggarap macem-macem tab / sheets, siji opsi kanggo misahake wilayah sing gegandhengan, utawa malah visual mbedakake saben macem-macem data, nggunakake werna beda kanggo saben item. Kanggo nindakake iki, sampeyan mung bisa klik-tengen ing baris, kolom, utawa pesawat saka sel, banjur klik-tengen lan milih "warna isi", banjur pilih werna sing arep kanggo unsur pitakonan .

Kepiye cara nggabungake lembar kerja ing Excel?

Sawise nglebokake basis data menyang spreadsheet, menarik kanggo nindakake operasi kayata total jumlah sing ditampilake, pitungan persentase sing bakal digunakake, lan akeh data liyane sing sampeyan butuhake, lan klompok menyang sel ing spreadsheet sampeyan.

Yen wis rampung, sampeyan kudu sinau carane nggawe rumus saka data sing sampeyan duwe. Contone, nilai produk ing baris 1 saka lembar ringkesan peternakan bakal dadi jumlah nilai produk ing baris 1 saben data karya tim, lan liya-liyane kanggo informasi sing cocog. kanggo saben baris lan kolom lembar kontrol sampeyan.

Sampeyan uga bisa sinau nggunakake grafik lan grafik supaya luwih bisa napsirake asil. Tujuan saka grafik, kaya jeneng kasebut, yaiku nyedhiyakake presentasi grafis data penting, kanggo visualisasi asil sing luwih apik.

maca  Chemometrics, bab 2/2: cara sing diawasi

ing kesimpulan

Kepiye perasaan sampeyan nalika ngerti yen Excel minangka prasyarat kanggo pasar kerja saiki? Yen sampeyan bingung karo sawetara fungsi lan sampeyan ora ngerti carane ngowahi data dadi informasi sing cocog, aja kuwatir, sampeyan bisa sinau nggunakake Excel kanthi efektif, lan ana uga video latihan gratis kadhaptar ing situs kita. Dheweke teka saka platform elearning paling gedhe.