Print Friendly, PDF & Email

Ngerti carane nulis kanthi apik ing karya minangka syarat sing nduwe pengaruh positif marang gambar sampeyan, nanging uga perusahaan ing ngendi sampeyan kerja. Pancen, para pamaca entuk ide saka mitra tutur liwat pesen sing ditampa saka dheweke. Mulane, penting kanggo nggawe kesan sing apik kanthi ngasilake tulisan sing berkualitas. Kepiye carane nulis kanthi apik ing karya? Iki sing bakal ditemokake ing artikel iki.

Tulis kanthi bener

Aturan nomer 1 kanggo nulis kanthi apik ing karya yaiku nganggo gaya sing bener lan jelas. Kanggo nindakake iki, kritéria ing ngisor iki kudu dituruti minangka prioritas:

Sintaksis : nuduhake susunan tembung lan wewangunane ukara.

Panganggone kosakata sing pas : iku pitakonan nggunakake tembung umum lan gampang dingerteni. Kosakata luwih gampang didekode, luwih cepet sing maca bakal ngerti.

Ejaan leksikal lan ejaan gramatikal: padha alludes kanggo nulis tembung lan persetujuan gender, alam, nomer, etc.

Tanda baca: apa wae kualitas tulisanmu, sing maca bakal angel ngerti maksudmu yen tanda baca ora diajeni.

Fokus ing conciseness

Kanggo nulis kanthi apik ing karya, ringkesan minangka perkara sing ora kudu dilalekake. Kita ngomong babagan teks sing ringkes nalika nerangake gagasan kanthi cara sing prasaja lan ringkes (ing sawetara tembung). Sampeyan kudu mbusak ukara dawa sing ora nambah akeh kanthi nyepetake kanthi ngilangi istilah sing ora perlu.

maca  Carane nulis ringkesan profesional?

Kanggo nulis kanthi soberly, disaranake supaya rumus banal lan boilerplate. Uga, elinga yen misi utama tulisan sampeyan yaiku kanggo menehi kontribusi kanggo tumindak utawa informasi saka panrima.

Ing pangertèn iki, catheten manawa ukara kasebut saenipun ngemot antarane 15 lan 22 tembung.

Fokus ing kesederhanaan

Kesederhanaan penting yen sampeyan pengin sukses nulis ing karya. Ing kene maneh, perlu diwiwiti saka prinsip yen gagasan padha karo ukara. Pancen, sing maca bisa cepet kesasar yen ana pirang-pirang bagean sajrone ukara siji.

Saengga gagasan pokok kang dijlentrehake nganggo ukara-ukara kang prasaja ndadekake bisa nulis paragraf kang gampil diwaca lan gampang dimangerteni.

Dadi elinga nulis ukara sing cekak lan aja nganggo ukara sing dawa. Sampeyan uga penting kanggo posisi kriya conjugated ing tingkat saben ukara. Ing kasunyatan, elinga yen tembung kriya sing menehi makna ing ukara kasebut. Iki minangka alesan kenapa akeh pamaca ngupaya nemokake kanthi naluriah nalika maca.

Sistematis priksa manawa tembung sampeyan logis

Pungkasan, kanggo nulis kanthi apik ing karya, sampeyan kudu njamin konsistensi teks sampeyan, yaiku logika. Pancen, konsistensi sing ningkatake pemahaman. Iki bakal dadi pitakonan sajrone ngrancang tulisan sampeyan kanggo mesthekake yen ora ana kontradiksi.

Yen ora, maca sampeyan bisa uga bingung karo unsur sing ora cocog. Mesthine, teks sing ora terstruktur lan ora bisa dimangerteni bakal ngganggu para mitra tutur sampeyan.

maca  Tandatangan email profesional