Print Friendly, PDF & Email

Penting, sampeyan kudu ngerti carane nulis kanthi apik ing papan kerja lan supaya ora ana kesalahan lan tembung sing ala. Kanggo nindakake iki, solusi paling apik yaiku njupuk wektu kanggo maca maneh sawise rampung nulis. Sanajan iki asring dadi langkah sing ora digatekake, peran kasebut penting banget kanggo kualitas teks pungkasan. Mangkene sawetara tips kanggo maca kanthi apik.

Proofread kanggo teks

Iki minangka pitakonan babagan maca maneh kanthi cara global dhisik. Iki bakal dadi kesempatan kanggo nyelehake teks ing babagan sampeyan kanthi lengkap lan mriksa relevane macem-macem ide uga organisasi kasebut. Iki biasane diarani maca latar mburi lan mbantu njamin manawa teks kasebut masuk akal.

Ukara panyemak

Sawise maca kabeh teks, sampeyan kudu maca ukara kasebut. Langkah iki kanggo njlentrehake ukara sing beda-beda sajrone nambah ekspresi sing digunakake.

Mula, sampeyan bakal nggatekake struktur ukara lan nyoba matesi ukara sing dawa banget. Sing paling ideal yaiku ukara paling umure antara 15 nganti 20 tembung. Yen fase luwih dawa saka 30 tembung, mula angel diwaca lan dingerteni.

Dadi, yen sampeyan ngadhepi ukara sing dawa sajrone nyemak, sampeyan duwe rong pilihan. Kapisan yaiku mbagi ukara dadi loro. Kapindho yaiku nggunakake konektor logis sing uga diarani "tembung alat" kanggo nggawe konsistensi ing antarane ukara sampeyan.

maca  Contoh surat kanggo kontes hiasan gajine

Kajaba iku, disaranake supaya ora kalimat pasif lan luwih milih swara aktif.

Priksa panggunaan tembung

Sampeyan uga kudu priksa manawa wis nggunakake tembung sing bener ing papan sing bener. Ing kene, kudu nggunakake kosa kata khusus kanggo bidang profesional. Ing pangertene iki, sampeyan kudu nggunakake tembung sing ana gandhengane karo lapangan kegiatan. Nanging, sampeyan kudu fokus marang tembung sing dingerteni, cekak lan eksplisit.

Ngerti manawa tembung sing gampang lan gampang dingerteni nggawe pesen luwih pas. Mula, sampeyan bakal yakin manawa para pamaca bakal gampang ngerti teks sampeyan. Kosok baline, nalika nggunakake tembung dawa utawa langka, gampang diwaca bakal akeh pengaruhe.

Uga, elinga sijine tembung sing paling penting ing wiwitan ukara. Panliten nuduhake manawa pamaca luwih ngelingi tembung ing wiwitan ukara.

Proofread kanggo standar lan konvensi

Sampeyan kudu ngupayakake mbenerake perjanjian gramatikal, kesalahan éjaan, aksen, lan tandha wacan. Pancen, panelitian sing wis dikutip nuduhake manawa ejaan iku diskriminatif. Kanthi tembung liyane, sampeyan bisa uga bakal salah didakwa utawa ora dingerteni dening para pamiarsa yen teks sampeyan ngemot kesalahan.

Pilihan liyane yaiku nggunakake piranti lunak korektif kanggo nambani kesalahan tartamtu. Nanging, iki kudu digunakake kanthi ati-ati amarga bisa uga ana watesan babagan sintaksis utawa grammar. Mula, dheweke kudu ora dipercaya kabeh.

Pungkasane, waca teks kanthi banter supaya sampeyan bisa nemokake ukara sing salah, repetisi, lan masalah sintaksis.

maca  Cithakan surat akun tabungan wektu kanggo didownload