Tata letak minangka perkara sing asring diabaikan nanging paling penting utamane nalika kerja. Nyatane, minangka salah sawijining elemen penting sing kudu dipikirake nalika nulis ing papan kerja. Kajaba iku, sampeyan kudu ngerti manawa sing maca luwih sensitif karo tata letak sing ngidini duwe kesan kualitas dokumen. Dadi dokumen jarak tempuh tanpa tata letak sing apik bakal katon kaya kekacoan. Dadi, kepiye carane nggawe layout sampeyan kanthi bener?

Lebokake spasi putih

Penting kanggo nyelehake papan putih supaya isine nyenengake. Kanggo nindakake iki, coba wenehake wates teks ing teks kanthi nggunakake warna putih. Iki kalebu wates sisih tengen, kiwa, ndhuwur, lan ngisor.

Ing kasus dokumen A4, wates umume umume antara 15 lan 20 mm. Iki minangka minimal kanggo kaca sing duwe ventilasi sing apik.

Uga ana ruang putih sing mbantu ngindhari efek kakehan lan sing bisa nyorot gambar utawa teks.

Judhul sing ditulis kanthi apik

Kanggo nggawe tata letak sing sukses, sampeyan uga kudu nggawe manawa nulis judhul sing bener lan diselehake ing sisih ndhuwur kaca. Umumé, pamaca sing maca mabur liwat kaca sing dicithak saka kiwa menyang tengen lan ndhuwur nganti ngisor. Ing pangertene iki, judhul kudu diselehake ing sisih kiwa ndhuwur kaca. Iki padha kanggo intertitles.

maca  Tandatangan email profesional

Kajaba iku, ora prelu nggunakake kapital kabeh judhul amarga ukara kasus ngisor diwaca luwih gampang tinimbang judhul huruf besar.

Fon standar

Kanggo tata letak sing sukses, loro utawa telung font cukup ing dokumen kasebut. Siji kanggo judhul, liyane kanggo teks, lan sing pungkasan kanggo cathetan dhasar utawa komentar.

Ing lapangan profesional, disaranake kudu waspada kanthi nggunakake font serif lan sans serif. Maca dijamin karo font Arial, Calibri, Times, lsp. Kajaba iku, font lan font mewah kudu dilarang.

Kandel lan miring

Iki uga penting kanggo tata letak sing sukses lan bisa nyorot ukara utawa klompok tembung. Bold digunakake ing level judhul nanging uga kanggo negesake tembung kunci ing konten kasebut. Dene miring, uga bisa mbedakake tembung utawa klompok tembung ing ukara. Amarga kurang mencolok, umume katon nalika maca.

Simbolipun

Sampeyan uga kudu eling nggunakake simbol kanggo tata letak sing sukses nalika nulis kanthi profesional. Ing pangertèn iki, mlayu paling tuwa, nanging saiki saya alon-alon diganti peluru.

Iki nggawe stimulus maca nalika menehi irama kanggo teks lan narik kawigaten para pamaca. Dheweke ngidini sampeyan entuk dhaptar pluru sing bakal ngidini teks luwih bisa diwaca.

maca  Cithakan surat akun tabungan wektu kanggo didownload