Print Friendly, PDF & Email

Mulane urip digawe, kabeh duwe kekuwatan lan kelemahane. Yen sampeyan salah siji sing pengin dadi apik ing kabeh, banjur kelemahane dadi kendala nyata.
Nanging ngerti yen sampeyan ora bisa dadi paling apik ing ngendi wae, saéngga luwih apik kanggo ngakeni kalemahan lan nguripake sing luwih gedhe dadi kekuatan.

Mulai kanthi mangerteni lan nrima kelemahane:

Kanggo ngowahi kekirangan dadi kekuwatan, sampeyan kudu miwiti kanthi ngenali lan nampa, kanthi tembung liya mandheg nolak.
Yen sampeyan ora nyaman ing kahanan tartamtu, sampeyan bakal cenderung nyingkiri. Yen bisa ngladeni sampeyan, uga kadhangkala bisa cilaka sampeyan.
Pancen, sampeyan bakal cenderung ngeculake kahanan mung amarga sampeyan ora gelem ngadhepi.
Mulane penting kanggo ngenali kalemahan sadurunge sampeyan bisa ndandani kekuatan kasebut.

Preparation, kumpulan paling apik:

Kang disiapake kanggo ngadhepi kahanan bisa mbantu sampeyan nguripake kekirangan dadi kekuatan.
Ayo njupuk conto konkrit: sampeyan duwe janjian karo klien kanggo negosiasi kontrak lan sampeyan ngerti yen negosiasi dudu titik sing kuwat.
Dadi, supaya ora nemokake dhewe ing kahanan sing isin, ora ana sing luwih apik tinimbang nyiapake rapat iki.
Contone, sampeyan bisa mangerteni sing paling akeh babagan wong kontak lan perusahaan.
Sing luwih akeh, sampeyan bakal luwih nyaman ing kahanan iki.

Aja ragu-ragu utusan:

Yen sampeyan kudu nindakake tugas sing sampeyan ora duwe katrampilan, delegasi karya iki menyang wong sing duwe katrampilan.
Aja ndeleng iki minangka pengin uwal proyek iki, nanging minangka acceptance prasaja saka kasunyatan sing ora duwe skills perlu kanggo ngrampungake tugas iki.
Sampeyan uga bisa njupuk kesempatan kanggo sinau saka wong sing kompeten.

maca  Learning kanggo sinau

Persatuan iku kekuatan!

Ing rombongan, pribadi utawa profesional, ana uga wong sing nduweni siji utawa luwih kelemahan sing padha.
Miturut hubungan karo wong iki kanggo nemokake solusi kelemahan iki bisa dadi aset.
Pancen, sampeyan loro-lara masalah sing padha lan mikir bebarengan minangka cara sing apik kanggo ngowahi kelemahan dadi aset.

Yen sampeyan pengin ngowahi kelemahane dadi keberuntungan, sing penting yaiku mundur maneh kanggo ndeleng kabeh kekuwatan sing bisa digambar.
Kekirangan kita ora ana kanthi kebetulan, sing utama yaiku ngandhani yen bisa migunani kanggo kita.