Print Friendly, PDF & Email

Dekorasi upah, uga dikenal kanthi hiasan garnishment. Minangka proses sing ngidini kreditor entuk pambayaran jumlah utang marang dheweke liwat potongan langsung saka gaji debitur. Operasi kasebut ditindakake kanthi intervensi pejabat peradilan. Siji iki bakal duwe kabeh dokumen sing dibutuhake kanggo digunakake. Pengambilan gaji dianggep minangka salah sawijining cara sing paling apik kanggo kreditor, bisnis utawa uga pribadi kanggo mbalekake jumlah utang kasebut. Ing artikel iki, goleki apa sing kudu sampeyan lakoni kanggo kontes dekorasi gajine.

Prosedur sing kudu ditindakake

Minangka pangeling, bisa miwiti perselisihan sadurunge nindakake hiasan upah. Pancen, prosedur sing ditindakake hukum ora bisa ditindakake. Contone, kita bisa nyoba nyekel sampeyan jumlah sing ngluwihi skala legal yen ora ana judhul sing bisa dileksanakake.

Verifikasi anane judhul sing bisa dileksanakake

Mung bailiff kanthi judhul sing bisa dileksanakake bisa nyekel upah. Iki diwenehake dening hakim eksekusi pengadilan ukum utawa dening notaris sing tanggung jawab kanggo utang sing dimaksud. Sampeyan banjur dijaluk njaluk salinan surat eksekusi saka bailiff sing tanggung jawab kanggo kasus kasebut.

Verifikasi tenggat wektu ukum

Wiwit saiki kreditor mréntah menyang hakim, sing terakhir kudu ngirim pesen, paling ora 15 dina sadurunge sidang konsiliasi.

Ngerti manawa sidang konsiliasi kudu ditindakake sadurunge prosedur penyitaan remunerasi. Yen wis rampung, petugas kudu nggawe laporan. Iki kudu kalebu macem-macem kewajiban lan komitmen sing sampeyan duwe vis-à-vis kreditur. Ing pungkasan pangrungon, hakim bisa menehi putusan sing ngidini penyitaan langsung saka penghasilan sampeyan.

Yen garnishment upah sampeyan diwenehake dening hakim, petugas pengadilan banjur diwajibake ngandhani perusahaan babagan garnishment sabanjure. Penutupan biasane bakal ditindakake sajrone wolung dina sawise pungkasan periode banding.

Verifikasi kepatuhan karo skala hukum

Sampeyan kudu ngontrol jumlah jumlah garnishable ing gaji sampeyan. Iki bakal diwilang adhedhasar penghasilan bathi sampeyan sajrone 12 wulan kepungkur. Kanggo verifikasi, penting klompok klompok 12 paylips pungkasan lan nambah gaji sadurunge. Mung kudu nggawe perbandingan karo basis pitungan sing ana garnishment upah.

Penting kanggo mesthekake yen skala wis dihormati. Pancen, hiasan upah ora kudu ngluwihi jumlah rebutan maksimal lan saben wulan.

Contestation saka garnishment upah

Sawise mriksa poin sadurunge, yen sampeyan ana begja, sampeyan bisa uga bakal nemokke kekurangan. Ing kasus iki, sampeyan bisa langsung mbantah jumlah garnishment upah karo hakim pengadilan.

Sampeyan duwe pilihan kanggo langsung kontes debit langsung. Kanggo iki, sampeyan kudu nglumpukake kabeh bukti sing ana ing sampeyan: salinan tanggapan bailiff sing nemtokake ora ana judhul sing bisa ditindakake, salinan surat tanggal sing dikirim nuduhake ora tundhuk karo prosedur, dokumen sing mbenerake manawa ora tundhuk karo timbangan ditrapake lsp. Sampeyan mung kudu janji karo petugas pengadilan.

Kajaba iku, sampeyan uga duwe kemungkinan milih pihak katelu kanggo ngatur perselisihan babagan gaji sampeyan. Wakil iki bisa dadi bailiff utawa pengacara. Sampeyan mung kudu ngirim kabeh bukti.

Piye carane?

Elinga yen perselisihan rebutan upah kudu dikirim liwat surat sing kadaptar kanthi pangakuan kuitansi.

Ing ngisor iki ana 2 conto surat kanggo mbantah hiasan gajine.

Tuladha 1: perselisihan babagan hiasan upah

 

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal

 

Subjek: Sengketa dekorasi gajine LRAR

Dear

Sawise nyita gaji pertama aku (tanggal kejang), aku pengin menehi informasi babagan iki. Yen aku wis njupuk tindakan legal kanggo nantang keputusan ilegal iki.

Pancen (jelasake alasan sing nyebabake sampeyan kontes). Aku wis kasedhiya kanggo sampeyan kabeh dokumen dhukungan resmi sing dakwenehake.

Ngadhepi iki (ora ana aturane utawa kesalahan sing wis ditemtokake), aku njaluk sampeyan mungkasi mundur.

Matur suwun rumiyin atas rajin, mangga, Mbak, Pak, salam kula suwun tulus.

 

                                                                                                         Signature

 

 

Tuladha 2: perselisihan babagan hiasan upah

 

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal

 

Subjek: Kontes hiasan saka upah-LRAR

Dear

Wiwit (tanggal wiwitan kejang) lan miturut pangaturan sing digawe dening pengadilan, perusahaan saya nahan jumlah (jumlah) gaji saka saben wulan. Penarikan saben wulan iki digawe kanggo mbayar utang kanthi perhatian (Jeneng lan jeneng ngarep sing duwe utang).

Nanging, aku mung nemokake (jelasake sebab sampeyan nantang garnishment gaji).

Aku ngirim dokumen dhukungan sing mbuktekake legitimasi saka panjalukku. Aku ngarep-arep manawa dheweke bakal gawe uwong yakin sampeyan lan sampeyan bakal setuju kanggo nimbang.

Mula, aku duwe kewajiban njaluk sampeyan nindakake apa sing dibutuhake kanggo ngatur kahanan kanthi cepet. Ngenteni tanggepan sing dakkarepake saka sampeyan, tampanana, Mbak, Pak, minangka panjelasan paling apik.

 

                                                                                                                     Signature

 

Yen sampeyan ora mangu-mangu babagan hak-hak sampeyan, sampeyan bisa njaluk saran saka iku ahli. Dheweke bakal menehi panjelasan luwih lengkap miturut kasus sampeyan. Iki bakal nggawe prosedur sampeyan luwih jelas. Kajaba iku, kasus sampeyan bisa uga cukup spesifik. Nggoleki pitulung profesional sing nduweni kualifikasi bisa mbantu sampeyan nambah kemungkinan sing dikarepake.

 

Unduh "Contoh-1-kontes-dune-garnishment-sur-fees.docx" Tuladha-1-kontes-dune-rebutan-sur-upah.docx - Didownload 3185 kaping - 15 KB

 

Unduh "Contoh-2-kontes-dune-garnishment-sur-fees.docx" Tuladha-2-kontes-dune-rebutan-sur-upah.docx - Didownload 3110 kaping - 15 KB