Print Friendly, PDF & Email

 

Dhaptar lengkap kabeh trabasan keyboard ing Windows 10. Napa? Ya, cukup gampang kerja kaping telu luwih cepet. Ganti tab menyang tab ing browser. Banjur pilih kabeh teks lan cetak meh langsung. Ganti jeneng folder sampeyan, busak, pindhah. Kabeh iki kanthi kacepetan dhuwur banget. Nanging ora mung iku, meh kabeh bisa ditindakake. Simpen dhewe kabeh gerakan sing nutup jendhela. Banjur bukak liyane. Rampung sawise sawetara wektu kanthi nutup kabeh. Cara unik kanggo ndeleng kanthi luwih jelas. Gumantung saka gaweyan sing dibutuhake kanggo ngrampungake sawetara sampeyan pancen ora ana gunane. Nalika wong liya bakal dadi penting kanggo sampeyan.

Apa trabasan keyboard?

Kita ngomong trabasan keyboard nalika nggunakake sakumpulan tombol sing wis ditemtokake kanggo nindakake tindakan kanthi luwih cepet. Yaiku tanpa kudu ngapusi mouse. Kanggo navigasi ing menu, folder, tab lan windows sing beda-beda ... praktis banget, sampeyan bakal gampang ngelingake trabasan keyboard sing migunani kanggo sampeyan saben dinane. A prasaja pamula bisa nyalin, nempel, nyithak utawa ngowahi format kurang saka limang menit. Banjur fokus ing trabasan keyboard sing penting ing lapangan.

Apa tombol sing digunakake kanggo trabasan keyboard?

Ing Windows ana telung tombol sing wis dikenal lan umume digunakake kanggo trabasan keyboard. Sampeyan duwe tombol CTRL lan ALT uga tombol Windows. Nanging ana uga kabeh kunci panas. Sing arep saka F1 nganti F12 sing ana ing ndhuwur keyboard. Tanpa lali tombol "inscreen" sing misuwur sing ngetutake dheweke. Kunci kasebut digabung karo liyane sing ana ing sisih ngisor keyboard (Fn). Wis mung nyimpen wektu sing larang regane. Utamane yen sampeyan duwe akeh karya, lan yen siji utawa rong jam kanggo menang ora diabaikan. Sampeyan bisa ndeleng dhewe yen cuaca iku nyengsemaken. Cara trabasan sing bener bakal nggawe kabeh beda ing kahanan sing angel.

Saben aplikasi nduweni trabasan keyboard dhewe

Supaya sampeyan bisa nambah produktivitas kanthi nyata. Sampeyan kudu fokus ing trabasan sing migunani kanggo sampeyan. Sing ngirit wektu sampeyan. Nanging aja lali manawa trabasan keyboard Windows 10. Aja mesthi bisa digunakake ing saben program. Akeh piranti lunak sing duwe trabasan keyboard dhewe. Sampeyan ora bakal kaget yen trabasan keyboard ora bisa digunakake ing aplikasi utawa ing Macintosh. Dhaptar lengkap trabasan keyboard ing Windows 10 sing bisa ditemokake ing ngisor iki. Nemtokake, nalika trabasan bisa digunakake, ing konteks apa. Elinga yen trabasan sing padha bisa duwe efek sing beda ing menu wiwitan lan ing desktop. Mula kita kudu ngati-ati supaya ora kliru.

Latihan kanthi nindakake

Yen wiwitan nggunakake mouse, bakal menehi kesan luwih cepet. Ngerti yen iki salah. Terus-terang sampeyan duwe kapentingan kanggo ngenalake diri kanthi trabasan keyboard. Mesthi wae nalika wiwitan iki bisa uga rumit. Utamane yen sampeyan ora banget cincin karo keyboard. Nanging banjur liwat wektu. Sampeyan bakal digunakake kanggo kaya wong liya. Aja ragu-ragu kanggo nonton video kasebut, bakal bisa gawe uwong yakin sampeyan. Yen luwih seneng, sampeyan bisa langsung nggoleki ing tabel. Trabasan keyboard sing kasengsem ing kene.

trabasanUtilitasArea panggunaan
CTRL+A Pilih kabeh teksSah ing paling piranti lunak
CTRL+C Salin item sing dipilihSah ing paling piranti lunak
CTRL + X ngethok barang sing dipilihSah ing paling piranti lunak
CTRL+V Tempel item sing dipilihSah ing paling piranti lunak
CTRL+Z Mbusak tumindak pungkasanSah ing paling piranti lunak
CTRL+Y Mulihake tumindak pungkasanSah ing paling piranti lunak
CTRL + S Simpen dokumenSah ing paling piranti lunak
CTRL+P printSah ing paling piranti lunak
CTRL + panah kiwa utawa tengen Pindhah kursor kanggo wiwitan tembung sadurunge utawa sabanjureSah ing paling piranti lunak
Panah CTRL + munggah utawa mudhun Pindhah kursor kanggo wiwitan paragraf sadurunge utawa sabanjureSah ing paling piranti lunak
Tab + AltBukak saka siji aplikasi mbukak menyang liyaneSah ing Windows 10 ing umum
Alt + F4Nutup unsur aktif utawa metu aplikasi sing aktifSah ing Windows 10 ing umum
Windows + LKunci PCSah ing Windows 10 ing umum
Windows + DTampilake lan ndhelikake desktopSah ing Windows 10 ing umum
F2Ganti jeneng item sing dipilihSah ing Windows 10 ing umum
F3Temokake file utawa folder ing panjelajah fileSah ing Windows 10 ing umum
F4Dhaptar dhaptar alamat bar ing panjelajah fileSah ing Windows 10 ing umum
F5Jendhela aktif manehSah ing Windows 10 ing umum
F6Telusuri item layar ing jendhela utawa ing desktopSah ing Windows 10 ing umum
F10Aktifake menu menu ing aplikasi aktifSah ing Windows 10 ing umum
Alt + F8Tampilake sandhi ing layar loginSah ing Windows 10 ing umum
Alt + EscNelusuri item miturut urutane dibukakSah ing Windows 10 ing umum
Alt + huruf sing digarisTindakake printah kanggo huruf ikiSah ing Windows 10 ing umum
Alt KetikTampilake sifat unsur sing dipilihSah ing Windows 10 ing umum
Alt + ruang angkasaBukak menu trabasan jendhela console aktifSah ing Windows 10 ing umum
Alt kiwa panahbaliSah ing Windows 10 ing umum
Alt panah tengenDipuntedahakenSah ing Windows 10 ing umum
Alt + Kaca sadurungeGawe munggah siji kacaSah ing Windows 10 ing umum
Alt + Kaca SabanjureMudhun kaca sijiSah ing Windows 10 ing umum
CTRL + F4Nutup dokumen aktif ing aplikasi layar lengkap sing ngidini sampeyan mbukak pirang-pirang dokumenSah ing Windows 10 ing umum
CTRL+APilih kabeh item ing dokumen utawa jendhelaSah ing Windows 10 ing umum
CTRL + D (utawa Delete)Mbusak item sing dipilih banjur pindhah menyang tong sampahSah ing Windows 10 ing umum
CTRL + R (utawa F5)Jendhela aktif manehSah ing Windows 10 ing umum
CTRL+YMulihake pangowahanSah ing Windows 10 ing umum
CTRL + panah tengenPindhah kursor kanggo wiwitan tembung sabanjureSah ing Windows 10 ing umum
CTRL + panah kiwaPindhah kursor kanggo wiwitan tembung sadurungeSah ing Windows 10 ing umum
Panah CTRL + panah mudhunPindhah kursor kanggo wiwitan paragraf sabanjureSah ing Windows 10 ing umum
Panah CTRL + UpPindhah kursor kanggo wiwitan paragraf sadurungeSah ing Windows 10 ing umum
Tab CTRL + Alt +Gunakake tombol panah kanggo ngalih ing antarane kabeh aplikasi sing mbukakSah ing Windows 10 ing umum
Tombol panah + Shift + panahYen klompok utawa gambar cilik disorot ing menu banjur miwiti utawa pindhah menyang arah sing dituduhakeSah ing Windows 10 ing umum
CTRL + Shift + tombol panahYen gambar cilik disorot ing menu wiwitan, pindhah menyang gambar cilik liyane kanggo nggawe folderSah ing Windows 10 ing umum
Tombol panah CTRL +Ukur menu wiwitan nalika mbukakSah ing Windows 10 ing umum
Arah CTRL + arah +Pilih pirang-pirang item ing jendhela utawa ing desktopSah ing Windows 10 ing umum
CTRL + ShiftKanthi arah pilih blok teksSah ing Windows 10 ing umum
CTRL + EscBukak menu wiwitanSah ing Windows 10 ing umum
CTRL + Shift + EscBukak manajer tugasSah ing Windows 10 ing umum
CTRL + ShiftNgganti tata letak keyboard yen ana macem-macem tata letak keyboardSah ing Windows 10 ing umum
CTRL + Bar ruangNgaktifake utawa mateni Editor Metode Input Cina (IME)Sah ing Windows 10 ing umum
Shift + F10Tampilake menu konteks unsur sing dipilihSah ing Windows 10 ing umum
Shift karo tombol panah apa waePilih pirang-pirang item ing jendhela utawa ing desktop, utawa pilih teks ing dokumenSah ing Windows 10 ing umum
Shift + DeleteBusak item sing dipilih tanpa pindhah menyang tong sampah dhisikSah ing Windows 10 ing umum
Tanda panah tengenBukak menu sabanjure ing sisih tengen, utawa mbukak submenuSah ing Windows 10 ing umum
Kiri panahBukak menu sabanjure ing sisih kiwa, utawa tutup submenuSah ing Windows 10 ing umum
UwalMungkasi utawa ngganggu tugas sing ditindakakeSah ing Windows 10 ing umum
Nyithak ImpAllow kanggo njupuk gambarSah ing Windows 10 ing umum
Windows Bukak menu wiwitanSah ing Windows 10 ing umum
Windows + Aku Cepet ngakses setelan WindowsSah ing Windows 10 ing umum
Windows + L Kunci PCSah ing Windows 10 ing umum
Windows+A Tampilake pusat kabarSah ing Windows 10 ing umum
Windows + E Tampilake panjelajah fileSah ing Windows 10 ing umum
Windows + S Bukak mesin telusuran WindowsSah ing Windows 10 ing umum
Windows + RKanggo nglakokake dhawuhSah ing Windows 10 ing umum
Windows + Shift + S Gawe layar yen tombol layar cetak ora bisa dilakoniSah ing Windows 10 ing umum
Panah kiwa utawa tengen Windows Pindhah jendela menyang sisih utawa sisih layar liyaneKhusus gerakan ing jendhela
Jupuk munggah utawa mudhun Windows Ngembangake utawa nyuda ukuran jendhelaKhusus gerakan ing jendhela
Windows + M. Nyilikake kabeh windowsKhusus gerakan ing jendhela
CTRL + N Bukak jendela anyar aplikasi aktifKhusus gerakan ing jendhela
CTRL + W Nutup jendhela aktifKhusus gerakan ing jendhela
Windows + DNgalih menyang aplikasi sing mbukakKhusus gerakan ing jendhela
Alt + F4 Nutup program aktifKhusus gerakan ing jendhela
CTRL + Shift + N Gawe folder anyarKhusus gerakan ing jendhela
F5 Isi jendhela RefreshKhusus gerakan ing jendhela
F4Tampilake item ing dhaptar aktifKhusus kanggo kothak dialog
CTRL + TabNgalih ing tabKhusus kanggo kothak dialog
CTRL + Shift + TabMbalik ing tabKhusus kanggo kothak dialog
CTRL + nomer antarane 1 lan 9Pindhah menyang tab sing cocog karo sampeyanKhusus kanggo kothak dialog
tabulationKanggo mindhah pilihanKhusus kanggo kothak dialog
Shift + TabBali maneh opsiKhusus kanggo kothak dialog
Alt + huruf sing digarisTindakake printah utawa pilih pilihan sing digunakake karo surat ikiKhusus kanggo kothak dialog
Bar ruangAktifake utawa mateni kothak centhang yen pilihan aktif minangka kothak mriksaKhusus kanggo kothak dialog
Latar mburiBukak folder level ndhuwur yen folder dipilih ing dialog sing disimpen utawa mbukakKhusus kanggo kothak dialog
Tombol panahPilih tombol yen pilihan aktif minangka klompok tombol pilihanKhusus kanggo kothak dialog
Alt+DPilih garis alamatKhusus kanggo panjelajah file windows
CTRL + EPilih wilayah telusuranKhusus kanggo panjelajah file windows
CTRL + FPilih wilayah telusuranKhusus kanggo panjelajah file windows
CTRL + NBukak jendela anyarKhusus kanggo panjelajah file windows
CTRL + WNutup jendhela aktifKhusus kanggo panjelajah file windows
Roda gulung tikus CTRL +Ngganti ukuran teks, tata letak file lan lambang folderKhusus kanggo panjelajah file windows
CTRL + Shift + ETampilake kabeh folder ing ndhuwur folder sing dipilihKhusus kanggo panjelajah file windows
CTRL + Shift + NGawe folderKhusus kanggo panjelajah file windows
Asterisk Ver Num (*)Tampilake kabeh sub-folder ing folder sing dipilihKhusus kanggo panjelajah file windows
Log Num + ditambah tandha (+)Tampilake isi folder sing dipilihKhusus kanggo panjelajah file windows
Ver Num + minus (-)Gugus folder sing dipilihKhusus kanggo panjelajah file windows
Alt + PTampilake panel pratinjauKhusus kanggo panjelajah file windows
Alt KetikBukak dialog sifat kanggo unsur sing dipilihKhusus kanggo panjelajah file windows
Alt panah tengenTampilake folder sabanjureKhusus kanggo panjelajah file windows
Alt panah munggahDeleng lokasi folder kasebutKhusus kanggo panjelajah file windows
Alt kiwa panahNdeleng folder sadurungeKhusus kanggo panjelajah file windows
Latar mburiNdeleng folder sadurungeKhusus kanggo panjelajah file windows
Tanda panah tengenTampilake pilihan saiki nalika wis suda utawa pilih sub-folder pisananKhusus kanggo panjelajah file windows
Kiri panahKurangi pilihan saiki nalika ditambahi, utawa pilih folder ing endi folder kasebutKhusus kanggo panjelajah file windows
pungkasanTampilake sisih ngisor jendela aktifKhusus kanggo panjelajah file windows
diwiwitiTampilake sisih ndhuwur jendela aktifKhusus kanggo panjelajah file windows
F11Ngoptimalake utawa nyuda jendhela aktifKhusus kanggo panjelajah file windows
Panah + WindowsTogol jendela aktif ing sisih kiwaKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
Windows + panah tengenTogol jendela aktif ing sisih tengenKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
Windows + Up panahGanti jendhela aktif ing sisih ndhuwur utawa alihkan jendhela menyang layar wutuhKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
Windows + panah mudhunTogol jendhela mudhunKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
CTRL utawa F5 + RJendhela aktif manehKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
F6Telusuri item layar ing jendhela utawa ing desktopKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
Alt + Bar ruangBukak menu konteks jendela aktifKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
F4Tampilake item ing dhaptar aktifKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
CTRL + TabPindhah ngubengi tabKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
CTRL + Shift + Tab Mbalik ing tabKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
CTRL + nomer saka 1-9Menyang tab sing ditemtokakeKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
TabPindhah liwat opsiKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
Shift + TabBali maneh opsiKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
Alt + huruf sing digaris Tindakake printah utawa pilih pilihan sing ana gandhengane karo huruf ikiKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
papanAktifake utawa mateni kothak centhang yen pilihan aktif minangka kothak mriksaKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
Latar mburiBukak folder level sing luwih dhuwur yen folder dipilih ing dialog "save as" utawa "open"Khusus kanggo manajemen jendela sing aktif
Tombol panahPilih tombol yen pilihan aktif minangka klompok tombol pilihanKhusus kanggo manajemen jendela sing aktif
Windows+Qmbukak Cortana, ngenteni prentah swara sampeyanKanggo nggunakake Cortana
Windows + Sbukak Cortana, ngenteni pesenan sing ditulis sampeyanKanggo nggunakake Cortana
Windows + Akumbukak panel setelan Windows 10Kanggo nggunakake Cortana
Windows+Ambukak pusat kabar Windows 10Kanggo nggunakake Cortana
Windows + Xmbukak menu konteks tombol StartKanggo nggunakake Cortana
Windows utawa CTRL + EscBukak menu wiwitanKhusus ing menu wiwitan
Windows + XMbukak menu wiwitan rahasiaKhusus ing menu wiwitan
Windows+TTelusuri app ing taskbarKhusus ing menu wiwitan
Windows + [Nomer]Bukak aplikasi sing disemat ing posisi taskbarKhusus ing menu wiwitan
Nomer Windows + Alt + saka 1 nganti 9Mbukak menu kontekstual saka aplikasi sing dicenthang miturut papan ing taskbarKhusus ing menu wiwitan
Windows + DTampilake utawa ndhelikake desktopKhusus ing menu wiwitan
Windows + CTRL + DGawe kantor virtual anyarKhusus kanggo kantor virtual
Panah + CTRL + panah kiwaNavigasi ing antarane kantor ing sisih kiwaKhusus kanggo kantor virtual
Windows + CTRL + arrow tengenNavigasi ing antarane kantor ing sisih tengenKhusus kanggo kantor virtual
Windows + CTRL + F4Nutup desktop sing aktifKhusus kanggo kantor virtual
Tab Windows +Nampilake kabeh meja sampeyan uga kabeh aplikasi sing mbukakKhusus kanggo kantor virtual
CTRL + Windows lan kiwa utawa nengenkanggo mlebu saka kantor siji menyang kantor liyaneKhusus kanggo kantor virtual
Roda gulung tikus CTRL + Zoom ing kaca banjur tambahake ukuran hurupKanggo aksesibilitas
Windows lan - utawa +Ngijini sampeyan nggedhekake nganggo kaca sing nggedhekakeKanggo aksesibilitas
Windows + CTRL + M.Mbukak setelan aksesibilitas Windows 10Kanggo aksesibilitas
maca  Perkawis Word First Part-A Informasi Emas