Print Friendly, PDF & Email

Miturut syarat-syarat Pasal L. 1233-3 saka Kode Tenaga Kerja, pemecatan amarga alasan ekonomi minangka pemecatan sing digawe dening perusahaan kanggo siji utawa luwih alasan sing ora ana gandhengane karo karyawan sing asil saka pambusakan utawa transformasi lapangan kerja. utawa modifikasi, ditolak dening karyawan, unsur penting kontrak kerja, utamane: kesulitan ekonomi, pangowahan teknologi, penghentian kegiatan perusahaan, reorganisasi bisnis sing penting kanggo njaga daya saing. Ing hipotesis pungkasan, ditetepake undang-undang kasus manawa reorganisasi perusahaan sing dibutuhake kanggo njaga daya saing kasebut mung bisa ditindakake kanthi valid nalika ana ancaman nandhang daya saing perusahaan lan ancaman kasebut pancen dadi ancaman. sing mbenerake reorganisasi sing nyebabake pambusakan, modifikasi utawa transformasi postingan (Soc. 31 Mei 2006, n ° 04-47.376 P, RDT 2006. 102, obs. P. Waquet; 15 Januari 2014, n ° 12-23.869 , Dalloz jurisprudence).

Dadi, keprigelan kanggo organisasi sing luwih apik ora ngeculake perusahaan saka kewajiban menehi ciri "ancaman" kaya ngono (Soc 22 September 2010, n ° 09-65.052, jurisprudensi Dalloz).

Nanging, yen hakim kudu verifikasi manawa ana ekonomi sing ngilangi kasunyatan lan keseriusan alesan sing ditindakake, nanging dheweke dudu

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Modeling ing 2D karo Inkscape