Print Friendly, PDF & Email

Email profesional sing sukses: kaya apa?

Email njamin luwih cepet ing transmisi pesen. Nanging kita ora nulis email profesional nalika kita ngomong, malah kurang ing cara sing padha nulis layang utawa mail. Ana medium seneng sing bisa ditemokake. Telung kritéria ngidini sampeyan ngenali email profesional sing sukses. Sing terakhir kudu sopan, ringkes lan yakin. Kita mung kasengsem ing kode sopan santun kaya email profesional.

Email sing sopan: Apa iku?

Kanggo sukses, email profesional kudu sopan, yaiku, email kanthi banding ing wiwitan lan rumus sopan ing pungkasan. Saben rumus kudu dipilih miturut identitas utawa status wong sing dituju. Mulane gumantung saka pranala utawa tingkat kawruh sing ana ing antarane pangirim lan panampa.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana kode nulis ing bisnis apa wae. Rumus sopan bakal didhukung nganti tekan jarak hirarkis sing misahake koresponden.

Telpon rumus ing email profesional

Ana sawetara opsi telpon ing email profesional:

  • Hello

Panganggone kadhangkala dikritik. Nanging rumus iki kadhangkala dipigunakaké nalika ngarahake wong sing kita kenal, nanging karo sing kita durung nggawe ikatan sing cukup kuwat.

  • Hello everyone
maca  Cara cepet nambah ejaan dokumen, panemon Antivirus gratis.

Rumus sopan iki digunakake, ing rong kondisi. Kaping pisanan, layang kasebut ditujokake menyang sawetara panampa ing wektu sing padha. Kapindho yaiku email informasi.

  • Hello ngiring dening jeneng ngarep

Rumus panggilan iki digunakake nalika panampa iku salah siji kolega utawa wong dikenal.

  • Jeneng ngarep panampa

Ing kasus iki, iku individu sing sampeyan kenal kanthi pribadi lan sing asring sampeyan sesambungan.

  • kantun utawa Pak

Iki minangka hubungan resmi, nalika panampa durung ngumumake identitase marang sampeyan.

  • Dear

Wangun banding iki cocog karo kahanan sing sampeyan ora ngerti manawa panampa sampeyan lanang utawa wadon.

  • Bpk. Direktur/Bapak Profesor…

Rumus sopan iki digunakake nalika mitra tutur nduweni irah-irahan tartamtu.

Ekspresi sopan ing mburi email profesional

Kaya ing kasus sadurunge, ana akeh rumus sopan kanggo ngrampungake email profesional, nalika njupuk menyang akun profil panampa. Kita bisa nyebutake ing antarane:

  • Cordially
  • Yours
  • friendships
  • Salam tulus
  • Salam Cordiales
  • Salam hormat
  • salam taklim

Apa wae, sopan santun uga ngerti carane maca maneh. Sampeyan bisa uga ora ngerti, nanging kanggo mayoritas wong ing donya profesional, email riddled karo kasalahan minangka tandha saka lack saka wawasan kanggo panampa. Sabisane, sampeyan kudu nyemak dhewe kanggo mesthekake yen aturan gramatikal lan sintaksis dihormati.

Titik penting liyane, singkatan. Sampeyan kudu dicekal saka email profesional, sanajan email kasebut diijolke antarane kolega.

maca  Kepiye cara nggawe sukses ing tata letak?