Print Friendly, PDF & Email

Rumus sopan sing kudu dihindari ing wiwitan email

Iku angel kanggo ngenali kabeh ekspresi sopan. Babagan email profesional, bisa digunakake ing wiwitan uga ing pungkasan. Nanging, ora kaya email liyane sing dikirim menyang kanca utawa kenalan, ekspresi sopan ing korespondensi bisnis sampeyan kudu dipilih kanthi ati-ati. Ing wiwitan email, sawetara sing kudu dihindari.

 "Halo" kanggo atasan hierarkis: Kenapa abstain?

Miwiti email profesional cukup nemtokake. Minangka bagéan saka a email aplikasi utawa email kanggo dikirim menyang unggul, iku ora dianjurake kanggo miwiti email profesional karo "Hello".

Pancen, rumus sopan "Hello" nggawe akrab banget antarane pangirim lan panrima. Bisa dianggep ala, utamane yen babagan koresponden sing ora sampeyan kenal.

Ing kasunyatan, rumus iki ora nuduhake rudeness. Nanging ana kabeh basa lisan. Dianjurake kanggo nggunakake kanggo wong sing sesambungan ajeg.

Contone, yen sampeyan pengin nglamar tawaran proyek, ora dianjurake kanggo ngucapake salam karo recruiter ing email profesional sampeyan.

Kajaba iku, kudu eling, uga ora dianjurake kanggo nggunakake smiley ing email profesional.

Miwiti email: Apa jenis sopan santun sing kudu digunakake?

Tinimbang "Halo", sing dianggep banget akrab lan cukup ora pribadi, disaranake sampeyan nggunakake tembung sopan "Monsieur" utawa "Madame" ing wiwitan email profesional.

maca  Carane nulis laporan sing relevan?

Pancen, sanalika dituju menyang manajer bisnis, eksekutif utawa wong sing sampeyan ora duwe hubungan tartamtu. Luwih becik nggunakake jinis ekspresi kasebut.

Rumus iki uga ditampa nalika sampeyan ngerti apa koresponden sampeyan lanang utawa wadon. Yen ora, wangun sopan santun sing paling cocok yaiku rumus standar "Madam, Sir".

Yen sampeyan wis ngerti koresponden sampeyan, sampeyan bisa nggunakake tembung sing sopan "Bapak" utawa "Nyonya".

Formulir telpon mulane kudu diiringi jeneng mitra tutur sampeyan. Panganggone jeneng ngarep pancen salah. Yen kedadeyan sampeyan ora ngerti jeneng koresponden sampeyan, adat nyaranake nggunakake "Pak." utawa "Ms." minangka formulir telpon, banjur judhul wong kasebut.

Yen banjur e-mail profesional kanggo dikirim menyang Presiden, Direktur utawa Sekretaris Jenderal, tembung sopan bakal "Pak Presiden", "Madam Direktur" utawa "Pak Sekretaris Jenderal". Sampeyan bisa uga wis kenal karo jenenge, nanging kesopanan nemtokake manawa sampeyan nelpon kanthi judhul.

Uga elinga yen Madame utawa Monsieur ditulis kanthi lengkap kanthi huruf pisanan ing huruf gedhe. Kajaba iku, saben wangun sopan santun ing wiwitan email profesional kudu diiringi koma.