Print Friendly, PDF & Email

MOOC iki dirancang ing 2018 ing Platform Etika RisetUniversitas Lyon.

Wiwit Mei 2015, kabeh mahasiswa doktoral kudu dilatih babagan integritas ilmiah lan etika riset. MOOC sing ditawakake Universitas Lyon, fokus ingetika riset, ditujokake utamane kanggo mahasiswa doktoral, nanging nyangkut kabeh peneliti lan warga sing pengin nggambarake transformasi lan implikasi riset kontemporer, lan masalah etika anyar sing ditimbulake.

MOOC iki minangka pelengkap kanggo integritas ilmiah Universitas Bordeaux sing ditawakake FUN-MOOC wiwit Nopember 2018.

Ilmu minangka nilai tengah masyarakat demokratis kita, sing ningkatake kepinginan kanggo kawruh babagan donya lan manungsa. Nanging, pagelaran teknoscientific anyar lan akselerasi inovasi kadhangkala medeni. Kajaba iku, skala sumber daya sing dimobilisasi, rezim kompetisi internasional lan konflik kepentingan antarane kepentingan pribadi lan umum uga nyebabake krisis kapercayan.

Kepiye carane bisa nindakake tanggung jawab minangka warga negara lan peneliti ing tingkat pribadi, kolektif lan institusional?

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Penandatanganan persetujuan karo Action Logement