Yen sampeyan kepengin manggon ing Prancis, ana sawetara cara kanggo njupuk lisensi driver sing sah. Bangsa asing bakal nemokake pilihan sing paling apik kanggo kahanan dhewe, lan kanggo proyeke.

Ngalih lisensi pembalap manca kanggo lisensi Prancis

Apa sampeyan warga Eropah utawa ora, sampeyan bisa ngganti lisensi sing nyopir kanggo judhul Prancis. Iki bisa ditindakake miturut kahanan tartamtu.

Syarat ijol-ijolan lisensi sing nyopir

Warga negara asing sing mentas dienggoni ing Prancis lan nduweni lisensi nyopir non-Eropa kudu diwenehake kanggo lisensi Prancis. Iki ngidini menyang kanggo pindhah lan kanggo ngopi sacara sah ing tanah Prancis.

Panjaluk ijol-ijolan kudu digawe ing jangka wektu tartamtu sing gumantung karo kewarganegaraan wong sing miwiti. Kanggo ijolan lisensi nyopir, sampeyan kudu:

  • Duwe lisensi nyopir saka negara sing dagang lisensi karo Prancis;
  • Duwe lisensi nyopir sing bener;
  • Lengkapi kondisi pengakuan lisensi asing di Prancis.

Kanggo ngrumusake panyuwunan iki, kudu utami menyang prefektur utawa sub-prefektur.

Bentuk formal bakal rampung kanggo ijolan lisensi sing nyopir

Ana akeh dokumen pendhukung sing bakal diwenehake ing babagan ijol-ijolan lisensi nyopir manca negara:

  • Bukti identitas lan alamat;
  • Bukti kesahihan tetep ing Prancis. Bisa uga kertu penduduk, kertu omah sawetara, lsp. ;
  • Wangun Cerfa n ° 14879 * 01 lan 14948 * 01 rampung lan ditandatangani;
  • Lisensi driver asli;
  • Bukti papan dununge ing negara asale (terbitan) tanggal diterbitake. Iki ora valid yen pelamar mung duwe kewarganegaraan negara;
  • Sekawan foto;
  • Terjemahan resmi lisensi nyopir (digawe dening penerjemah resmi);
  • Certificate of driving rights kurang saka telung sasi saka nagara sing ngetokake lisensi. Iki ora sah kanggo pengungsi lan panuntun pangayoman internasional. Iki sertifikat verifikasi yen pelamar ora ana ing kahanan suspensi, mundur utawa mbatalake lisensi sing nyopir.
maca  Jumlah, wong sing prihatin lan pambayaran cek daya beli

Nalika kondisi ijol-ijolan ketemu, lisensi sing asli kudu dikirim. A certificate sah kanggo maksimal wolung sasi banjur ditanggepi kanggo pelamar. Deadline kanggo nggayuh lisensi Prancis beda-beda.

Tukaran lisensi nyopir ditampa ing Eropah

Wong sing nduweni lisensi sing nyopir diterbitake ing salah sijine negara anggota Uni Eropa utawa negara sing dadi bagian saka Persetujuan Ekonomi Ekonomi Eropa bisa nyuwun ijol lisensi sing nyopir kanggo lisensi Prancis .

Nuwun

Ukuran iki ora diwatesi, nanging bisa dadi nalika wong sing ditrapake diblokir, dibatalake, ditindakake utawa dilupake.

Sukarelawan lisensi nyopir Eropah mung kudu dilakoni nalika pelanggaran dileksanakake ing Prancis lan nglibatake tumindak langsung ing lisensi kasebut. Mulane warga negara kasebut mesthine kudu dilebokake ing Prancis lan syarat syarat panggunaan lisensi ing wilayah kasebut.

Langkah-langkah kanggo njupuk

Panjaluk ijol-ijolan iki kudu digawe mung liwat mail. Sampeyan kudu menehi dokumen tartamtu menyang administrasi:

  • Bukti identitas lan bukti alamat;
  • Salinan warna lisensi nyopir babagan panjaluk ijol-ijolan;
  • Bukti papan dununge ing Prancis;
  • Salinan ijin panggonan;
  • Formulir 14879 * 01 lan 14948 * 01 rampung lan ditandatangani.
  • Telung foto resmi;
  • Amplop sing dibayar kanthi kiriman kanthi alamat lan jeneng pelamar.

Ndhuni lisensi Prancis mbutuhake wektu tundha variabel umum. Iki ora minangka lisensi percobaan kajaba lisensi pengemudi sing diklumpukake ing aplikasi ijol-ijolan nduweni tanggal pangiriman kurang saka telung sasi.

maca  Nalika nampa bonus 100 € ing daya tuku?

Lulus lisensi ing Prancis

Kanggo drive ing Prancis, sampeyan bisa lulus ujian lisensi standar. Registrasi ujian iki kudu paling sethithik umur 17. Sampeyan bisa pindhah liwat sekolah driving kanggo ndhaftar, utawa kanthi aplikasi gratis.

Langkah-langkah kanggo njupuk

Kanggo lulus lisensi nyopir ing Prancis, sampeyan kudu nglumpukake pirang-pirang dokumen:

  • Bukti identitas lan alamat;
  • Foto identitas digital;
  • Salinan sertifikat ujian ijin;
  • ASSR 2 utawa ASR (pernyataan sing disumpah yen bakal ilang);
  • Bukti pembayaran pajak daerah (ora ana gumantung saka lokalitas);
  • Warga asing kudu mbenerake aturan sing tetep utawa bukti kedadeyan ing Prancis kurang saka enem sasi yen dibebasake.

Ujian ujian

Pemeriksaa lisensi ing Prancis dipérang dadi loro tes. Salah sijine teoretis nalika sing liyane praktis. Iki minangka ujian saka Kod Highway sing ana ing bentuk kuesioner, lan tes nyetir.

Ujian Code Highway wis rampung ing pusat sing disetujoni dening Negara Prancis. Test nyopir bakal dilakoni dening layanan lokal sing tanggung jawab kanggo ngatur tes kasebut.

Warga asing sing ora duwe lisensi nyopir bisa njupuk ing Prancis. Sampeyan mung kudu memenuhi syarat-syarat tartamtu kayata:

  • Nduwe formulir aplikasi lisensi nyopir, sing uga bisa dadi sertifikat registrasi kanggo lisensi nyopir;
  • Nduwe booklet sinau;
  • Jaga pengawasan saka petugas;
  • Sirkuit ing jaringan dalan banjur dalan nasional.
maca  Pajak kanggo wong asing ing Prancis

Pengiring kuwi kudu dadi pemilik lisensi sing nyopir paling sethithik limang taun. Dheweke ora kudu nyuwun marang penggugat kanggo ganti rugi.

nganakke

Sampeyan bisa nyetir nalika sampeyan tiba ing Prancis kanggo lelunggungan maneh utawa luwih cendhek. Penting kanggo njupuk langkah-langkah sing dibutuhake kanggo entuk lisensi pembalap, utawa ijolake sing sampeyan sing nglawan judhul Prancis. Iki ngidini kanggo mindhah kanthi bebas lan sah ing wilayah Prancis minangka warga negara asing. Langkah sing bakal dijupuk gumantung kahanan lan kewarganegaraan. Ing wektu tundhuk kanggo nggayuh banjur banget variasi, lan langkah luwih utawa kurang gampang.