Print Friendly, PDF & Email

Formula kesopanan ing pungkasan email: Konteks panggunaan

Sampeyan ora ngirim email profesional menyang kolega kaya sing dikatutake menyang supervisor utawa menyang klien. Ana kode basa kanggo ngerti yen sampeyan ana ing lingkungan profesional. Kadhangkala kita mikir manawa ngerti, nganti ngerti yen nggawe kesalahan umum. Ing artikel iki, kita njlentrehake babagan konteks ing endi formula sopan tartamtu cocog banget.

Ukara sing sopan "Selamat hari ini"

Ing mratelakake panemume saka spesialisemail, Sylvie Azoulay-Bismuth, penulis buku "Dadi email pro", tembung sopan "Duwe dina becik" dimaksudaké kanggo wong karo kang kita duwe hubungan profesional banget cordial. Bisa digunakake nalika ngirim email menyang kolega.

Ukara sing sopan "Salam hormat"

Sampeyan bisa uga ngerti supaya ora mbayar rega komunikasi sing gagal! Ukara sing sopan "Salam hormat" digunakake nalika sampeyan pengin kanthi sopan ngandhani rasa ora puas. Iki uga dirasakake ing konten email sing alami adhem.

Iki sing nggawe sawetara wong ngomong kanthi berlebihan manawa formula iki digunakake nalika ngatasi "mungsuh".

Ukara sing sopan "Tulus karo sampeyan"

Iki minangka formula sing cukup resmi lan grapyak. Dheweke ora ngukum. Yen sampeyan durung nate nemoni wong liya, formula iki bisa digunakake kanggo ngirim email profesional.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ing ukara "Tulus," salam ora dibedakake utawa luwih apik. Miturut pendapat sawetara spesialis email, formula iki minangka "kunci master sing apik".

maca  Affixing ing ungkapan sopan: Apa sampeyan yakin sing sijine iku kanggo nggunakake apik?

Ing surat lamaran, nduweni kabeh nilai lan uga dianjurake banget. Contone, kita bisa ngomong: "Tampa, Bu, Pak, salam ikhlasku".

Ukara sing sopan "Salam kordial"

Ana ing antarane "Sincerely Yours" lan "Sincerely". Ukara sing sopan "Tulus" tegese "Kanthi kabeh atiku". Iki duwe basa Latin "Cor" sing tegese "Jantung". Nanging suwe-suwe, konten emosional wis suda. Iki wis dadi formula hormat sing digunakake kanthi dosis netral.

Ukara sing sopan: "Kanthi kenangan paling apik" utawa "Persahabatan"

Formula sing sopan iki digunakake nalika ngirim email menyang mantan kolega lan kolaborator sing wis menehi kenangan sing apik banget.

Kita uga nggunakake formula "Persahabatan" nalika nuduhake kekancan karo koresponden sampeyan. Iki nganggep manawa sampeyan wis kenal suwe.

Ukara sing sopan "Tulus karo sampeyan"

Iki minangka formula sopan sing ditujokake kanggo wanita liyane. Beda karo apa sing dipikirake, dheweke ora ateges "Aku duweke sampeyan". Luwih tepat, interpretasi sing bener yaiku "Muga-muga slamet". Biasane digunakake arang banget nalika ditujokake kanggo pria.