Print Friendly, PDF & Email

Pangecualian cilik ing lanskap hukum tradisional, status jurnalis profesional diiringi akeh aturan sing nyuda undang-undang tenaga kerja biasa. Minangka buktine, komisi arbitrase tanggung jawab kanggo ngevaluasi jumlah kompensasi amarga wartawan profesional sing duwe lisensi utawa pengin mungkasi kontrak, nalika senioritas ing layanan perusahaan sing padha ngluwihi limalas taun. Panitia kasebut uga dirujuk nalika jurnalis kasebut dituduh nindakake kesalahan serius utawa tumindak salah, tanpa preduli dawa senioritas (Buruh C., seni L. 1712-4). Perlu dielingake yen komisi arbitrase, disusun kanthi cara gabungan, mung nduweni kompeten kanggo nemtokake jumlah ganti rugi terminasi, kanggo ngilangi yurisdiksi liyane (Soc. 13 April 1999, n ° 94-40.090, Dalloz jurisprudence).

Yen bathi ganti rugi terminasi biasane dijamin kanggo "wartawan profesional", mula isih ana pitakonan babagan karyawan "lembaga pers". Ing babagan iki, putusan tanggal 30 September 2020 iku penting banget amarga njlentrehake, ing pungkasan pambalikan ukum kasus, ruang lingkup piranti kasebut.

Ing kasus iki, sawijining jurnalis sing direkrut ing taun 1982 dipecat dening Agence France Presse (AFP) amarga tumindak salah ing tanggal 14 April 2011. Sing terakhir iki nuntut pengadilan kerja.

maca  Tujuan IPv6