Print Friendly, PDF & Email

Sampeyan lagi wae ngerti yen sampeyan ngandhut. Iki warta apik banget kanggo sampeyan lan pasangan! Kita bungah lan ngirim ucapan selamat sing tulus.

Nanging sampeyan bisa uga durung entuk wektu kanggo ngerteni babagan cuti ibu. Pramila kita wis ngumpulake kabeh informasi sing bakal migunani kanggo sampeyan.

Kaping pisanan, sampeyan ora diwajibake ngandhani majikan babagan meteng sadurunge sampeyan ninggalake cuti hamil, sanajan sampeyan lagi direkrut (kalebu kontrak jangka tetep). Dadi, sampeyan bisa ngumumake yen pengin kanthi lisan utawa tulisan. Nanging, kanggo entuk manfaat saka kabeh hak sampeyan, sampeyan kudu nuduhake bukti meteng.

Nanging luwih aman ngenteni 3 wulan pisanan, amarga risiko keguguran luwih dhuwur ing trimester pisanan iki. Kaya kanggo wong-wong sing ana ing sekitar sampeyan, luwih becik ngenteni sethithik lan njaga rasa seneng karo pasangan.

Banjur, kanthi konkrit, kepiye kedadeyane ?

Sawise sampeyan ngumumake lan mbenerake meteng, sampeyan duwe wewenang ora melu ujian medis wajib. (Elinga yen sesi persiapan babaran ora dianggep wajib). Iki minangka bagéan saka jam kerja sampeyan. Nanging, kanggo fungsi sing bener saka perusahaan, bisa uga disaranake yen pihak 2 setuju.

Jadwal tetep padha, sanajan sampeyan kerja ing wayah wengi, nanging kanthi rembugan karo juragan sampeyan bisa ngatur, utamane yen sampeyan lagi meteng lan kesel. Ing tangan liyane, sampeyan kudu ora lagi kapapar produk beracun. Ing kasus iki, sampeyan bisa njaluk owah-owahan proyek.

maca  Kepiye carane liburan sing dibayar?

Nanging hukum ora nyedhiyani apa-apa yen sampeyan bisa ngadeg munggah! Sampeyan banjur duwe kamungkinan kanggo ngrembug karo dokter pakaryan sing bakal ngadili apa sampeyan cocok kanggo nerusake tugas.

Suwene cuti maternity ?

Mulane sampeyan bakal nduweni hak kanggo cuti ibu sing bakal ngidini sampeyan nyiapake tekane anak sampeyan. Periode iki kira-kira tanggal samesthine pangiriman sampeyan. Iki dipérang dadi 2 tahap: cuti prenatal lan cuti postnatal. Ing asas, iki hak sampeyan:

 

ANAK NINGGALKAN PRENATAL POSTNATAL NINGGALKE Gunggung
Kanggo anak pisanan minggu 6 minggu 10 minggu 16
Kanggo anak nomer loro minggu 6 minggu 10 minggu 16
Kanggo anak katelu utawa luwih minggu 8 minggu 18 minggu 26

 

Liwat gynecologist, sampeyan bakal bisa njaluk tambahan 2 minggu sadurunge pangiriman lan 4 minggu sawise.

Yen lair sadurunge tanggal samesthine, iki ora ngganti wektu cuti ibu. Iki minangka cuti postnatal sing banjur bakal ditambah. Semono uga yen telat babaran, cuti postnatal tetep padha, ora suda.

Apa ganti rugi sampeyan sajrone cuti hamil? ?

Mesthi, nalika cuti ibu, sampeyan bakal nampa tunjangan sing bakal diitung kaya ing ngisor iki:

Tunjangan saben dina diitung saka upah 3 sasi sadurunge cuti hamil utawa 12 sasi sadurunge yen ana kegiatan musiman utawa ora terus-terusan.

Langit-langit jaminan sosial

Upah sampeyan dianggep ing watesan langit-langit jaminan sosial saben wulan kanggo taun saiki (ie. 3€ 428,00 wiwit 1 Januari 2022). Dheweke uga bisa dianggep sajrone 12 wulan sadurunge cuti ibu yen sampeyan duwe kegiatan musiman utawa sementara.

maca  Register anak-anak sampeyan ing sekolah Prancis

Jumlah tunjangan saben dina maksimum

Wiwit 1 Januari 2022, ing jumlah maksimum saka sangu ibu saben dina yaiku € 89,03 saben dina sadurunge potongan 21% biaya (CSG lan CRDS).

Indemnities iki mesthi bakal dibayar ing kahanan tartamtu:

  • Sampeyan wis diasuransiake paling sethithik 10 sasi sadurunge meteng
  • Sampeyan wis kerja paling ora 150 jam sajrone 3 wulan sadurunge meteng
  • Sampeyan wis kerja paling ora 600 jam sajrone 3 wulan sadurunge meteng (sementara, jangka tetep utawa musiman)
  • Sampeyan nampa tunjangan pengangguran
  • Sampeyan wis entuk tunjangan pengangguran sajrone 12 wulan pungkasan
  • Sampeyan wis mandheg kerja kurang saka 12 sasi

Disaranake sampeyan mriksa karo majikan sampeyan kanggo persetujuan kolektif sing sampeyan gumantung karo sing bisa nambah tunjangan kasebut. Kajaba iku, migunani kanggo ndeleng bareng sampeyan kanggo ngerti jumlah sing beda-beda sing sampeyan duwe hak.

Yen sampeyan minangka pemain intermiten, sampeyan kudu ngrujuk marang kahanan sing padha karo karyawan ing kontrak jangka tetep, sauntara utawa musiman. Ganti rugi sampeyan bakal diitung kanthi cara sing padha.

Lan kanggo profesi liberal ?

Kanggo karyawan, sampeyan kudu nyumbang paling ora 10 sasi ing tanggal sing dikarepake nalika lair. Ing kasus iki, sampeyan bakal entuk manfaat saka:

  • Tunjangan istirahat ibu sing rata-rata
  • sangu saben dina

Tunjangan istirahat ibu kudu dibayar yen sampeyan mandheg kerja sajrone 8 minggu. Jumlah kasebut yaiku 3 euro ing 428,00er Januari 2022. Setengah bakal dibayar nalika wiwitan cuti ibu lan setengah liyane sawise nglairake.

maca  Nganyari babagan Reconversion utawa promosi kerja sinau (Pro-A).

Banjur sampeyan bisa njaluk tunjangan saben dina. Padha bakal dibayar ing dina mandhek kegiatan lan kanggo minimal 8 minggu, kalebu 6, sawise babaran.

Jumlah diitung miturut kontribusi URSSAF sampeyan. Ora bisa luwih saka 56,35 euro saben dina.

Sampeyan uga kudu mriksa karo panyedhiya asuransi kesehatan sing bakal ngandhani hak tambahan sampeyan.

Sampeyan minangka pasangan sing kerja sama 

Status pasangan kerja sama cocog karo wong sing kerja bareng karo bojone, nanging ora entuk gaji. Nanging, dheweke isih nyumbang kanggo asuransi kesehatan, pensiun, nanging uga pengangguran. Basis pitungan padha karo profesi liberal.

wanita tani

Mesthi, sampeyan uga kena pengaruh cuti hamil. Nanging MSA (lan dudu CPAM) sing ndhukung sampeyan sajrone wektu iki. Yen sampeyan operator, cuti maternity sampeyan diwiwiti 6 minggu sadurunge tanggal pangiriman lan terus 10 minggu sawise.

Banjur MSA sampeyan bakal mbayar panggantos sampeyan. Iku dheweke sing nyetel jumlah lan mbayar langsung menyang layanan panggantos.

Nanging, sampeyan bisa nyewa panggantos dhewe, tunjangan kasebut bakal padha karo upah lan biaya sosial pegawe ing watesan sing ditemtokake dening persetujuan.