Print Friendly, PDF & Email

Kabeh wong sing manggon ing Prancis kudu mbayar pajak ing Prancis, lan apa wae warga negara kasebut. Kabeh penghasilanane banjur digayuh pangitungan pajak.

Pajeg: papan dununge pajeg ing Prancis

Pajak ing Perancis gegayutan karo warga Prancis kang nduweni status domisili ing Prancis, nanging uga warga negara asing ing kahanan tartamtu.

Nemtokake panggonan tax kanggo pajak

Saka sudut pandang pajak, lan kanggo netepake domisili fiskal ing Prancis, siji kudu netepi kahanan tartamtu. Yen salah sijine syarat kasebut, dadi wong sing dianggep dianggap minangka domisili ing Prancis.

  • Panggonan habitat (utawa kulawarga) utawa panggonan utama panggonan ing wilayah Prancis.
  • Kanggo ngleksanani aktivitas profesional, ditampa utawa ora, ing Prancis.
  • Pusat kapentingan ekonomi lan pribadi ana ing Prancis.

Akibaté, wong ora milih omah pajak, mula mung sawetara kriteria konvensional lan legal. Pajak non-pemukiman ing Prancis banjur dileksanakake mung kanggo pendapatan saka sumber Prancis. Bebungah sing ditampa kasebut minangka kegiatan bali ing tanah Prancis dituduhake ing tax tax Perancis.

Mayoritas treaty tax internasional banjur nyedhiyakake kanggo apa sing dikenal minangka klausa misi sementara. Karyawan sing tetep kurang saka jam 183 ing Prancis ora kena pajak ing penghasilan sing disambungake karo aktivitas iki.

maca  Transportasi ing Prancis

Kepiye pajak sing diwilang ing Prancis?

Pajak ing Prancis diitung kanthi basis saka macem-macem pendapatan omah tax. Padha bisa saka macem-macem sumber: upah, pensiun, sewa, income saka darat, lan liya-liyane. Omah tax cocok karo pembayar pajak lan pasangan, nanging uga kanggo anak-anak sing diandharake gumantung. Banjur, bathi total kluwarga dibagi miturut nomer saham.

Ing rega pajak, siji bagéan diwasa lan setengah dibagi kanggo anak loro sing gumantung. Saben bocah saka anak gumantung pihak katelu cocok karo siji. Dadi, tarif pajak sing diajukake gumantung marang ukuran omah lan income.

Ukuran pajak sing maju digawe antara 0 lan 45%. Ing Prancis, wajib pajak kena pajak ing penghasilan Prancis lan penghasilan asing, tanpa preduli saka kewarganegaraan.

Pajak perpaduan ing kasugihan

ISF minangka pajak amarga wong asli sing duwe aset sing ngluwihi ambang sing ditetepake ing 1er Januari. Wong sing nduweni domisili fiskal ing Prancis bakal mbayar ISF kanggo kabeh properti sing dumunung ing Prancis lan ing njaban Prancis (miturut konvensi internasional). Pajeg pindho mesthi ora bisa ditindakake kanthi ora ana konvensi internasional.

Wong sing domisili pajak ora ana ing Prancis mung bakal dikenai pajak kanggo properti sing ana ing lemah Prancis. Iki banjur minangka properti movable corporeal, properti immovable lan hak nyata immovable. Bisa uga ana pratelan marang wong sing duwe utang sing ana ing Prancis uga babagan sekuritase sing ditanggepi dening wong sah sing kantor kadhaptar ing Prancis, utawa dening Negara Prancis.

maca  Apa sing ditahan pajak?

Pungkasan, saham lan saham perusahaan lan entitas hukum sing ora kadhaptar ing pasar saham lan aset sing kalebu mayoritas hak real estate lan real estate sing dumunung ing Prancis uga kadhaptar.

Pajak wong sing manggon ing Prancis

Wong sing manggon ing Prancis lan panggonan domisili fiskal ing lemah Prancis kudu ngrampungake lan ngrampungake tax return ing Prancis.

Sistem pajak Prancis

Mula, saben wong sing manggon ing Prancis bakal ana ing kahanan sing padha karo para wajib pajak Prancis. Penghasilan kabeh kena pajak: penghasilan saka sumber Prancis lan manca.

Iki warga kudu ndhaftar karo kantor pajak. Akibaté, yen padha mbayar pajak ing Prancis, uga entuk manfaat kayata pemotongan pajak lan tunjangan pajak sing diwenehake lan wewenang kanggo ngenali biaya sing disudo saka total pendapatan.

Resmi eksekutif manca

Kedadeyan manawa eksekutif asing teka ing Prancis. Sajrone limang taun, dheweke ora kena pajak babagan penghasilan sing ditampa ing Prancis. Eksekutif profesional sing prihatin karo langkah pajak iki ing Prancis yaiku:

  • Wong sing utamané melu aktivitas lan mbutuhake skills tartamtu. Paling asring, wilayah-wilayah keprigelan sing ditandhingake kanthi angel bisa direkrut ing Perancis.
  • Wong sing nandur modal ing ibukutha perusahaan wiwit 1er Januari 2008. Kondisi finansial sing isih ana.
  • Karyawan direkrut luar negeri dening perusahaan sing adhedhasar ing Prancis.
  • Pejabat lan karyawan diarani manca kanggo tujuan nyekel posisi ing perusahaan sing ana ing Prancis.
maca  Register anak-anak sampeyan ing sekolah Prancis

Rezim pajak kanggo "impatriates"

Regi pajak spesifik ditrapake kanggo wong-wong sing manggon maneh ing Prancis sawisé ngirim posting ing luar negeri saka 1er Januari 2008. Saben wong sing pindhah menyang Prancis ndeleng remunerasi tambahan sing ana gandhengane karo sekunder sementara, ora dikatutake pajak nganti 30%. Tingkat iki bisa nganti 50% kanggo penghasilan manca tartamtu.

Kajaba iku, kasugihan ing luar Prancis uga dikecualake saka pajak sajrone limang taun pisanan ing Prancis.

saran

Apa wae kahanan kasebut, luwih becik kanggo ngupaya saran saka panguwasa pajak Perancis. Dheweke bakal bisa nemtokake status kanggo nglebokake kluwarga pajak manca sing wis teka ing Prancis. Sampeyan uga bisa nemtokake treaties tax miturut negara asal saka manca negara. Ing kasus iki, konsulat bisa menehi jawaban sing migunani kanggo saben pranata tartamtu.

nganakke

Saben wong sing duwe domisili pajak ing Prancis kudu mbayar pajak ing Prancis. Kabeh sing dibutuhake yaiku panggonan utama sing mbayar pajek (utawa keluargane) ing tanah Prancis. Iku uga dadi kapentingan ekonomi utawa pribadiuga aktivitas profesional. Wong-wong asing sing manggon lan mèlu ing Prancis mesthine kudu ngasilake pajak ing Prancis.