Print Friendly, PDF & Email

"Korban" minangka nilai dhasar budaya Barat. Ing wektu sing padha, korban minangka bagean saka urip saben dinane liwat media lan diskusi nalika warta tragis nantang lan ngganggu kepastian kita. Nanging, pendekatan ilmiah kasebut relatif anyar. Kursus online iki ngajak para peserta kanggo nyelehake konsep "korban" menyang perspektif liwat macem-macem kontribusi teoretis lan ilmiah. Kursus iki ngusulake, pisanan, kanggo nganalisa miturut pendekatan sosio-historis kontur konsep korban sing nemtokake persepsi sing kita lakoni saiki. Kapindho, kursus iki nyinaoni macem-macem bentuk korban saka perspektif kriminologis lan psiko-medico-legal, masalah trauma psikologis lan sarana institusional lan terapeutik kanggo nulungi para korban.

Nawakake analisis rinci babagan konsep lan gagasan kunci victimology. Iki uga minangka kesempatan kanggo mangerteni mekanisme bantuan kanggo para korban sing diatur ing negara-negara sing nganggo basa Prancis (Belgia, Prancis, Swiss lan Kanada).

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Wangun interaktif ing Word