Print Friendly, PDF & Email

Apa sampeyan ngerti saklawasé saparo pedunung ing donya nganggep awake dwiasa? Tokoh iki, sing bisa uga katon nggumunake, digambarake ing riset bilingualisme sing ditindakake Ellen bialystok, psikolog Kanada lan profesor ing Universitas York ing Toronto.

Sawise nampa gelar doktor ing taun 1976, kanthi spesialisasi ing pangembangan kognitif lan basa ing bocah-bocah, riset banjur fokus ing dwibasa, wiwit cilik nganti umure paling tuwa. Kanthi pitakon utama: apa bilingual mengaruhi proses kognitif? Yen ya, kepiye? Apa efek lan / utawa akibat sing padha gumantung saka otak bocah utawa diwasa? Kepiye bocah dadi dwibasa?

Supaya kita ngapura, kita bakal menehi artikel ing artikel iki kanggo ngerti apa sejatine "dadi bilingual", apa macem-macem jinis bilingualisme lan, bisa uga, menehi inspirasi kanggo ngoptimalake efektifitas sinau basa.

Apa macem-macem jinis bilingualisme?

Apa tegese dadi ...

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Pemrograman obyek nganggo Arduino