Print Friendly, PDF & Email

Kanggo meyakinake sing interlokute utawa umum saka idea, tansah perlu liwat komunikasi langsung, nanging uga komunikasi gestural. Sampeyan ora bakal sukses yen sampeyan ora duwe kekuatan keyakinan sing dibutuhake kanggo melu para pamirsa. Mulane sampeyan kudu njaga kekuatan keyakinan minangka seni, alam sing kapindho. Carane cultivate kekuatan sampeyan conviction? Sinau ing kene piye carane.

Apa tegese "mestekake"?

Miturut dictionaries, "kanggo mesthekake kanggo mimpin wong, kanggo alasan utawa bukti, kanggo ngenali soko minangka bener utawa perlu. ".
Sampeyan kudu menehi gagasan utawa argumen sing didhukung dening conto utawa bukti. Seni ngyakinake Pancen, iku penting banget kanggo bisnis lan bisnis, utamane nalika ngupayakake persetujuan antarane loro pihak.

Kenapa angel ngerteni?

Ora perlu kuwatir yen ing saben presentation proyek anyar, gagasan-gagasanmu tansah ngadhepi oposisi saka sawetara kolega utawa atasan. Kenapa? Amarga resistance kanggo gagasan anyar minangka mekanisme psikis universal. Kanggo transplantasi organ, gejala penolakan tansah katon. Iki minangka obat anti-penolakan sing ditrapake kanggo nyegah larangan saka awak.

Kanggo ngatasi fenomena penolakan iki, mula penting banget supaya ora ana kesalahan sing ditindakake: akeh wong sing bisa ngyakinake wong liya kanthi menehi ide saka presentasi kaping pisanan. Pancen, presentasi sederhana sing dibantah karo konsekuensi lan efek positif sing bisa diasilake cukup kanggo presentasi kaping pisanan. Bakal mesthi ana fenomena penolakan, nanging tahap iki bakal disingkat paling sawetara minggu.

maca  Nambah level ejaan sampeyan nganggo video

Yen gagasan sampeyan cocog, bakal angel banget kanggo wong-wong sing kasengsem ora bakal diwenehake. Iku asil saka karya subconscious saka interlocutor sing bakal luwih gampang nampa proposal sampeyan sawise presentation kapindho. Pamrentah wis mangertos iki amarga ing konteks iki, proyèk-proyèk kasebut disampekno menyang pers sadurunge wis diwujudake. Populasi bakal luwih cenderung kanggo nampa reformasi.

Lima teori psikologis babagan teknik persuasi

Kaya keyakinan, bujukake kanggo nggoleki proyek sing diadopsi dening interlokute utawa penonton. Boten kados manipulasi ingkang mboten gadhah ujung tanpa pamrih, keyakinan lan persuasi kedah tansah wonten ing bebener. Kene sawetara teori psikologis kanggo gain kekuatan persuasi utawa kapercayan.

Hipotesis amplifikasi

 Nggedhekake gagasan sampeyan kanggo ngenalake sembarang link sing sampeyan duwe karo interlocutor utawa umum, apa emosi, budaya, etika ...

Teori panguwasa

Prinsip kasebut, teori iki kasusun saka nyediakake informasi sing lengkap, relevan lan asli ing subyek sing diwenehake. Iki mbuktikake yen sampeyan wis nyiapake presentasi lan uga wis nguwasani subyek lan kepanggihane sampeyan ana hubungane.

Teori priming

Téori iki kapérang ngubungaké gagasanmu kanthi memori sing umumé urip déning masarakat. Sampeyan bisa kanthi gampang ngedol susu kanthi ningkatake sarapan ing mangsa kanak-kanak.

Standar timbal balik

Prinsip sing padha yaiku "kanggo mbalekake", nanging ing alam semesta. Yen sampeyan pengin para pamirsa sinau karo idea utawa proposal sampeyan, mbayar manungsa waé lan pesen.

maca  Carane nulis laporan sing relevan?

Prinsip kelangkaan

Punika bukti sing luwih langka yaiku, luwih atraktif. Saiki sampeyan kudu nduwe manfaat lan kemampuan kanggo nyukupi kabutuhan utawa ngatasi masalah sing ana gandheng cenenge.

Teknik YES SET

Saiki sampeyan luwih ngerti apa iku, ing kene ana teknik sing gampang digandhengake karo hipotesis amplifikasi sing dituduhake sadurunge. YES SET kasusun saka pitakon pitakonan sing bakal dijawab kanthi logis dadi "YES". Suksesi iki nyedhiyakake interloker utawa pamirsa ing semangat positif. Iki diarani kahanan.
Prinsip kahanan iki nyangkut duwe wong ngucapake "YES" kaping pirang-pirang, amarga bakal tetep sarujuk anggere proposalmu konsisten karo pitakonan sing sampeyan takon sadurunge.

Pentingna komunikasi nonverbal

Miturut para ahli, nalika nampilake proyek sampeyan, ora preduli sepira relevan karo ide sampeyan lan argumen apa sing sampeyan jelasake, yen diwaca kanthi cara suram, sampeyan bakal ora duwe kemungkinan kanggo gawe uwong yakin karo mitra komunikasi utawa pamirsa sampeyan. Kanthi istilah sing luwih gampang, wadhah kasebut penting banget karo konten, amarga komunikasi udakara 80-90% non-verbal. Iki kalebu pandangan, gerakan, energi, napas, jarak, ngrungokake, manungsa waé, lan kolaborasi. Dadi elinga yen sampeyan mung nggawe percoyo yen sampeyan yakin karo apa sing diucapake.

Nanging, yen duwe basa awak sing positif, ora ateges dadi luwih utawa kurang ekspresif. Iku babagan panggolekan tumindak harmoni karo tembungmu. Kanggo entuk iki, takon apa emosi sampeyan pengin saka pamirsa. Nanging, sampeyan kudu cocog karo situasi sampeyan. Contone, sampeyan ora bisa dadi antusias yen sampeyan kudu ngumumake sawetara layoffs.

maca  Apa sing nerangake rasa wedi nulis?

Post-show

Yen daya saka bebendhu ora dadi sampeyan, ngetutake sawetara tips kanggo nggawe presentasi sampeyan.

  • Rencana cathetan kanthi nyiapake sawetara pangeling kanggo mbantu titik
  • nyiyapake dhewe kanthi teliti kanggo presentation sampeyan supaya sampeyan duwe kapercayan liyane ing dhewe,
  • priksa manawa gol sampeyan gampang bisa diduweni lan ora tumiba ing wilayah utopia,
  • eseman nalika presentation sampeyan, pamirsa bakal nindakake kanthi becik lan bakal luwih seneng ngrungokake. Olahraga kasebut ing ngarepan,

Apa sampeyan ing presentasi kapisan, kapindho utawa umpire, aja lali tindakake kanggo ndeleng asil lan evolusi kekuwatan sampeyan. Mangkono, sampeyan bakal bisa nyampurnakake pengetahuan lan keahlianmu ing lapangan kanggo tansah nindakake luwih apik lan gampang ngyakinake pamirsa sampeyan, apa wae proyek sampeyan saiki.