Print Friendly, PDF & Email

Wujud unggah-ungguh: Aja kusut!

Tulis layang, cathetan utawa email profesional mbutuhake selaras karo kode laku tartamtu. Ekspresi sopan minangka bagean penting saka iki. Sanajan email profesional, mesthine kudu dihargai. Nglirwakake utawa nglirwakake kode kasebut bisa ngrusak hubungan profesional sampeyan.

Nampa salam utawa ucapan salam: Apa sing diarani tata laku?

Iku ora aneh kanggo nemokake ing mburi layang utawa e-mail profesional, rumus sopan: "Mangga nampa expression saka paling regards". Sanajan nyebar, iki minangka formulasi sing salah lan sayangé bisa ngrusak persepsi profesionalisme utawa kompetensi pangirim email.

Tembung kriya nyetujoni nanggapi aturan tartamtu sing panache tembung sing ana hubungane karo rumus sopan ora mesthi bener. Kanggo setuju, sejatine asale saka Latin "Gratum" sing tegese "Nyenengake utawa sambutan". Umumé, kriya iki ngakoni pelengkap sing ana hubungane karo ekspresi utawa asuransi.

Jalaran saking menika ukara unggah-ungguh “Sumangga atur pakurmatan”, “Sumangga atur pakurmatan” utawi “Sumangga keparenga kula sumanggakaken” sampun leres.

Kosok baline, sing iki salah: "Monggo tampi raos salam kula". Alasane wis jelas. Kita mung bisa ngirim ekspresi perasaan utawa sikap kayata pakurmatan utawa pakurmatan. Pungkasane, kita mung bisa ngomong: "Tampa salamku".

Ukara sopan ing pungkasan email "Mangga tampi ekspresi hormat kula" pramila minangka omong kosong.

maca  Cara nggawe teken email online kanthi gampang lan gratis

Ngucapake salam utawa raos: Apa sing diarani adat?

Kita asring nemoni ungkapan sopan kayata: "Tampa, Pak Presiden, ekspresi raos bektiku" utawa "Mangga, Pak, ekspresi perasaanku sing mulya".

Ungkapan sopan iki pancen bener. Pancen, sesuai karo panggunaan sing diakoni dening basa Prancis, siji nuduhake perasaan lan dudu salam.

Iki loro nuansa wis digawe, boten ngalangi milih tinimbang kanggo rumus sopan luwih cendhek. Iki uga sing cocog karo email profesional, sing migunani amarga kecepatane.

Gumantung saka panampa, sampeyan bisa milih rumus sopan kayata: "Salam", "Salam", "Salam", "Salam", "Salam", lsp.

Oalah, elinga yen email profesional ora bisa nampung kesalahan ejaan utawa tata basa. Iki bisa ngrusak citra sampeyan utawa bisnis sampeyan.

Kajaba iku, singkatan kaya "Cdt" kanggo cordially utawa "BAV" kanggo apik kanggo sampeyan, ora dianjurake, malah ing konteks ngendi sampeyan nuduhake jurusan padha ing hirarki karo koresponden Panjenengan.