Print Friendly, PDF & Email

Nulis ing makarya ora gampang kaya sing sampeyan kira. Pancen, ora kaya nulis kanggo kanca cedhak utawa ing media sosial. Pramila penting kanggo nyoba nambah tulisan profesional saben dina. Kasunyatane, jagad profesional nuntut supaya nulis karya dadi efektif. Amarga reputasi perusahaan sing sampeyan kerjane gumantung. Temokake ing artikel iki carane nambah ukara tulisan ing makarya.

Lali tokoh pidato

Kanggo ngapikake ukara sawijining tulisan sing bisa digunakake, wiwiti kanthi misahake tokoh-tokoh pidato amarga sampeyan ora ana ing konteks tulisan sastra. Mula, sampeyan ora butuh kiasan, kiasan, metonimi, lsp.

Yen sampeyan duwe risiko nggunakake tokoh wicara nalika nulis ing papan kerja, sampeyan bisa uga katon katon apik ing pamaca. Pancen, sing iki bakal nganggep sampeyan tetep ana ing jaman sing jargon ngerti carane menehi rasa hormat lan wedi marang para mitra.

Wenehake informasi penting ing wiwitan ukara

Kanggo ngapikake ukara ing karya tulis sampeyan, coba wenehake informasi ing wiwitan ukara. Iki bakal dadi cara kanggo ngganti gaya sampeyan lan misahake sampeyan saka subjek + pandhuan + komplementer klasik.

Kanggo nindakake iki, kasedhiya sawetara opsi:

Panganggone participle kepungkur minangka tembung sifat : contone, kasengsem karo tawaran sampeyan, kita bakal saling kontak maneh minggu ngarep.

Pelengkap kasebut diwiwiti ing wiwitan : ing 16 Februari, kita dikirim sampeyan a email...

maca  Pilih rumus sopan sing nggabungake komitmen lan profesionalisme

Ukara kasebut ing infinitif : Kanggo ngetutake wawancara, kita ngumumake validasi aplikasi sampeyan ...

Nggunakake formulir impersonal

Ngapikake nulis ing karya uga ateges mikir babagan nggunakake formula impersonal. Banjur bakal dadi masalah diwiwiti karo "dheweke" sing ora milih apa-apa utawa sapa wae. Contone, disepakati manawa kita bakal kontak maneh karo pemasok sajrone seminggu, prelu maneh prosedur kasebut, lsp.

Ganti tembung kriya boilerplate

Uga enrich tulisan profesional sampeyan kanthi nglarang ayat-ayat utama kayata "duwe", "dadi", "nindakake" lan "ngomong". Kasunyatane, iki minangka tembung kriya sing ora ngiyatake tulisan sampeyan lan meksa sampeyan nggunakake tembung liyane supaya ukara kasebut luwih pas.

Dadi ganti tembung kriya boilerplate nganggo tembung kriya kanthi teges sing luwih pas. Sampeyan bakal nemokake akeh sinonim sing ngidini sampeyan nulis kanthi luwih tliti.

Tembung sing pas tinimbang periphrases

Perifrasis nuduhake nggunakake definisi utawa ekspresi dawa tinimbang tembung sing bisa ngrampungake kabeh. Contone, sawetara nggunakake tembung "wong sing maca" tinimbang "sing maca", "wis digatekake ..." tinimbang "sampeyan wis diwenehi informasi ...".

Yen ukara dawa banget, sing nampa bisa cepet kesasar. Kosok baline, nggunakake tembung ringkes lan tepat bakal gampang maca.