Print Friendly, PDF & Email

Apa sampeyan pimpinan tim utawa pegawe, nyetujoni urip pribadi lan profesional tanpa diragukan minangka salah sawijining gol jangka panjang sampeyan. Iki loro aspèk sing ana hubungane lan bisa ngetrapake sesambungan positif utawa negatif gumantung saka skill sampeyan ing lapangan. Supaya ora ditindhes utawa diobong, ana sawetara tips sing mbiyantu kanggo ndadeake katrangan kasebut.

Sinau ngomong NO

Sajrone periode liburan sabanjure, yen sampeyan ora ninggalake lan kolega nyuwun sampeyan nglakoni tugas tartamtu, liyane saka sing biasa, ucapna ora. Pancen, ora ana titik kanggo nambah jadwal sampeyan wis dibanjiri. Nanging, ora ateges, kerja sama. Iku kabeh gumantung saka workload saben dina, nanging luwih apik kanggo nolak yen sampeyan aran sing request kolega Panjenengan salah misplaced.

Turu

Minangka kita tansah krungu, njupuk jam rata-rata 8 kanggo turu kanggo awak bisa pulih, tansah nyoba kanggo ngormati wektu iki. Pancen, sanajan sampeyan ngerteni bengi sampeyan ora bisa turu minangka investasi ing gesang profesional, eling yen ora ana apa-apa yen sampeyan kesel banget kanggo nggarap kanthi efektif. Menehi wektu lan wektu kanggo ngaso.

Ninggalake karya ing kantor

Sinau kanggo mbedakake omahmu saka panggonanmu. Alesane sampeyan duwe kabeh sampeyan sesuk terus apa sing ora bisa dilakoni dina iki. Mungkasi nggarap wayah sore utawa sadurunge arep turu. Iku kaya njupuk assignment omah kanggo gurune nalika esuk nalika iku pancene ora.

maca  Melebihi Bebungah Salah siji minangka Sinyal Tindakan

Yen sampeyan pancene kudu terus, seneng tetep setengah jam maneh ing meja. Yen ora, aja digodha kanggo maca email utawa mriksa karya kanthi mateni laptop bisnis sampeyan. Sampeyan bisa ninggalake file lan komputer ing kantor sampeyan. Luwih tambahake kemampuan lan organisasi sing luwih apik.

Jadwal kegiatan ing njaba karya

Apa iku sesi yoga, utawa jam kegiatan fisik ing gedung olahraga, kabeh cara sing bisa nglangi apik. Iki utamané dadi yen nyumbang kanggo pangembangan pribadi. Contone, nginep ing wayah sore karo kanca-kanca, lawas utawa anyar, kabeh iku bisa nambah kenyamanan ing urip saben dina. Nginep ing wayah sore ing ngarep televisi karo kulawargane uga cara sing apik kanggo ngendhokke.

Menehi dhewe break

Wigati tetep fokus utawa tansah ing wangun paling apik saka esuk nganti wengi tanpa ngaso. Iki ngijini sampeyan ngendhokke, njupuk wektu mangan woh, ngombe banyu utawa metu kanggo njaluk hawa seger. Tujuane kanggo ngganggu sampeyan saka komputer, klien sampeyan, utawa negosiasi telas.

Ngatur pekerjaan miturut asas Pareto

Iki tegese gumantung saka cara sampeyan, 20% tugas sing sampeyan lakoni bisa nyedhiyakake 80% asil sing dikarepake. Tugas kasebut nduweni kualifikasi minangka strategis amarga duwe nilai tambah sing dhuwur. Dadi, yen sampeyan isih esuk, luwih milih ngrampungake 20% iki ing wiwitan dina lan lebokake 80% sing isih ana sawise ngaso.

maca  Pengaturan Keputusan-Cara Nggawe Pilihan Tengen?

Uga aja nyisihake wektu kanggo tugas sing ora sukses. Ngatur rapat-rapat ngadeg bakal mbantu mbatesi wicara wektu menyang topik lan gagasan sing paling penting. Gunakake laporan mingguan utawa komunikasi internal liyane kanggo nyegah kabeh rapat perusahaan. Apa sing bisa kanggo gunane nompo kabeh informasi sing sampeyan butuhake kanggo karyane.

Tip iki bakal ngijini sampeyan kanggo ngrampungake tugas-tugas sing diwiwiti sadurunge, lan bukti sing efektif. Kita tansah nduweni katentreman sing luwih akeh nalika cathetan kita anyar.

Aja ragu-ragu takon kanca kanggo pitutur

Sampeyan uga bisa, ngapa mbantah dhewe, njaluk pitutur babagan subyek menyang salah sijine kerabat sing katon nuduhake keseimbangan sing luwih apik antarane karyane lan urip profesional. Iku luwih apik tinimbang disaranake dening wong liyo sing ora ngerti apa-apa bab urip lan layanan sing bisa ditrapake kanthi rega dhuwur.

Njupuk liburan

Menehi dhewe sawetara wektu kanggo ngilangi rutin saben dina lan njupuk sawetara dina mati. Njupuk kesempatan kanggo ngatur lelungan budaya utawa endah kaya sampeyan ndeleng pas. Uga njupuk kesempatan iki kanggo ngunjungi kulawarga kanggo nutup utawa adoh kanca. Ing tembung liyane, iku wektu sampurna kanggo ngrampungake proyek sing biasane ora bisa entuk.

Yen mangkat langsung ora bisa ditindakake, ngerti manawa ngluwihi akhir minggu saben dina iku mupangate minangka cuti seminggu. Kajaba iku, sawetara kegiyatan nyenengake bisa ditindakake sajrone santai 3 dina iki.

maca  Carane nyetel gol tenable?

Delegate sawetara tugas sampeyan

Menehi trainee utawa salah siji saka kolega sampeyan kesempatan kanggo nambah skills lan kawruh kanthi latihan lan delegasi kanggo wong sawetara tugas tambahan. Ing sisih liyane, kanggo ngatur wong kanggo ngewangi sampeyan ing tugas-tugas tartamtu, klebu tindak tanduk sing becik saka eksekusi karya sing dipengini. A proyek sing ora dikerjakake dening wong sing mestine wis dilatih dening sampeyan kudu duwe akibat.

Mbangun

Bisa uga yen sampeyan cocok karo sampeyan kanggo rembugan kanggo nindakake sawetara karya saka ngarep ing dina tartamtu, yen tim sampeyan ora weruh cacat. Cara kerja iki bermanfaat yen sampeyan pengin nglampahi wektu liyane ing omah. Nanging supaya operasi bisnis ora diwatesi dening anané fisik sampeyan, sampeyan kudu nggawe manawa kabeh dadi apik.

Para pria lan wanita padha golek keseimbangan sing sampurna ing antarane urip pribadi lan profesional. Sampeyan bisa ngatur gaweyan lan urip kulawarga, nanging ing wektu tartamtu kudu ana pilihan. Mula, sampeyan kudu prioritasake aspek kulawarga kanthi nyambut gawe kurang, contone, kanggo ngurus urip pribadi luwih suwe. Utawa sampeyan bakal nyawisake luwih akeh wektu kanggo karir profesional kanthi menehi sawetara urip pribadi kanthi sithik. Apa wae, luwih becik yen pilihan kasebut minangka asil saka bayangan tinimbang didikte karo sampeyan dening kahanan sing ora bisa diatur.