Print Friendly, PDF & Email

Kesejahteraan kewan minangka keprihatinan sing wis ana ing masyarakat. Nggatekake lan nambah dadi luwih penting kanggo macem-macem aktor:

  • konsumen sing tumindak tuku saya akeh dipengaruhi dening kondisi peternakan,
  • asosiasi perlindungan kewan sing wis suwe kerja kanggo kesejahteraan kewan,
  • distributor utawa perusahaan sing nindakake inisiatif perbaikan utawa label,
  • guru utawa pelatih sing kudu nggabungake gagasan iki menyang latihan,
  • panguwasa umum, sing kudu ngetrapake pangarepan kasebut ing kabijakan umum,
  • lan mesthi para peternak, dokter hewan, insinyur utawa teknisi sing sesambungan karo kewan saben dina lan dadi aktor utama ing kesejahteraane.

Nanging apa sing kita omongake nalika ngrujuk marang kesejahteraan kewan?

Apa sejatine kesejahteraan kewan, apa kabeh kewan iku padha, gumantung apa, kewan njobo tansah luwih apik tinimbang kewan omah, cukup kanggo ngurus kewan supaya sehat?

Apa kita bisa nemtokake kesejahteraan kewan kanthi objektif lan ilmiah, utawa mung subyektif?

Pungkasan, apa kita bisa nambah, kepiye lan apa manfaate kanggo kewan lan manungsa?

Kabeh pitakonan iki penting nalika nerangake kesejahteraan kewan, utamane kewan peternakan!

Tujuan MOOC "Kasejahteraan kewan ternak" kanggo menehi jawaban kanggo pitakonan sing beda-beda iki. Kanggo iki, wis kabentuk ing telung modul:

  • modul "mangerteni" sing nyedhiyakake dhasar teori,
  • modul "evaluasi" sing nawakake unsur sing bisa digunakake ing lapangan,
  • modul "nambahi" kang presents sawetara solusi
maca  Sinau babagan mulang ing Ilmu lan Teknologi Digital

MOOC dirancang dening tim pendhidhikan sing nggabungake guru-peneliti, peneliti lan dokter hewan khusus kanggo kesejahteraan kewan ternak. Sesi kapindho MOOC iki fokus ing kewan ternak lan sebagéyan njupuk pelajaran saka sesi pisanan nanging kita uga nawakake sawetara fitur anyar, apa iku pelajaran pribadi babagan kesejahteraan spesies sing beda-beda utawa wawancara anyar. Kita uga menehi sampeyan kemungkinan entuk sertifikat sukses MOOC kanggo menehi sertifikat akuisisi katrampilan.

Kabar:

  • Kursus anyar (contone, e-health lan kesejahteraan kewan)
  • Kursus babagan kesejahteraan spesies tartamtu (babi, sapi, lsp).
  • Wawancara anyar karo spesialis ing macem-macem lapangan.
  • Kemungkinan entuk sertifikat prestasi

Terusake maca artikel ing situs asli →