Print Friendly, PDF & Email

Sampeyan ngerti iki fenomena massa tanpa nyoba kanggo metu saka iku.
Dadi kanggo mbantu sampeyan, kene sebabe lan carane metu saka wong akeh.

Sampeyan duwe kabeh kanggo gain kanthi metu saka massa:

Iku kaya perusahaan sing kepengin bisa ngadeg metu saka pesaing, metu saka akeh wong iku kanggo njaluk dhewe minangka individu unik, bebas mikir lan nyebut piyambak.
Kita bisa ngringkes kasunyatan ing massa sing kita kejiret, kita mung nyasar urip kita.
Amarga nglakoni apa wae sing ora bisa ditindakake kanggo kita tanpa mangerteni kenapa kita ora bisa metu saka wong akeh.
Nanging yen akeh wong ing massa, iku amarga menehi reassures, everyone nindakake bab sing padha supaya ateges iku paling apik kanggo nindakake.

Apa sampeyan ngerti yen sampeyan minangka bagéan saka massa?

Kanggo mangerteni yen sampeyan minangka salah siji saka wong-wong sing dadi bagéan saka massa, pitakonan prasaja cukup: ngendi sampeyan ndeleng dhewe ing siji utawa luwih taun?
Yen sampeyan ora bisa njawab pitakonan iki kanthi gamblang, sampeyan mesthi ana ing massa kasebut.
Iku karakteristik wong-wong sing bagean, padha ora ngerti ngendi padha arep lan kok padha arep ana.
Nanging wong-wong sing ana ing massa kasebut uga ora duwe kendali sing cukup kanggo nyiptakake owah-owahan ing urip.
Dheweke ora bisa nglakoni tindakan sanajan dheweke nyatakake keputusan.
Akhire, karakteristik pungkasan: pamikiran absolut. Siji wong sing ana ing massa bakal cenderung ngomong yen samubarang kabeh iku lan ora ana apa-apa sing bisa dilakoni, iku ireng utawa putih, nanging ora ana ing wektu sing padha.

maca  Tekane, mundhut maneh langkah lan ucapake emosi ing cara sing mbangun.

Ekspresi prasaja sing dilakoni kaping pirang-pirang dening para peneliti nuduhake manawa wong runtuh ing dalan, korban serangan jantung, umpamane, lan ora ana sing gawe usaha kanggo ngluwari dheweke, ora ana wong liya ora bakal dilakoni. Iku efek massa sing bisa uga disebut "zombifikasi".
Kasunyatan sing nyenengake mbuktikake yen masyarakat kita cenderung individualized menyang ngrugekake hubungan manungsa.

Apa tindakan sing arep dilebokake kanggo massa?

Kita kabeh duwe rasa egois iki ing awake dhewe lan yen kita ora nglawan, kita kudu ngalahake lan mimpin kita kanggo nyawiji menyang massa.
Nanging, ana solusi kanggo metu saka massa.
Sampeyan wiwit ora ngrungokake wong sing ngomong yen sampeyan ora bisa nggayuh, wong-wong iki beracun.
Sampeyan kudu nduweni kekuatan mental sing apik kanggo ngatasi kekuwatan sampeyan.
Nggawe komitmen lan tetep wae senadyan kabeh kesulitan sing entails.
Ing cendhak, cara sing paling apik metu saka massa iku saka sampeyan nyetel golpunapa mawon, lan cling kanggo karo kabeh kekuatan.