Print Friendly, PDF & Email

Penundaan utawa seni ngarah bali menyang sesuk apa sing bisa kita lakoni saiki.
Nalika sawetara wis nggawe gaya urip, liyane sing sabanjure nindakake samubarang supaya ora tiba ing lingkaran penipuan.

Mekanisme procrastination:

Iki minangka fenomena universal sing bisa diterjemahake kanthi kanthi sukarela nggayuh tugas-tugas sing direncanakake sing penting, senadyan konsekuensi sing bisa nyebabake.
Mesthi, reorganisasi jadwal sampeyan kanggo ngidini kamar liyane kanggo tugas penting ora kudu procrastination.
Procrastination biasane ana kanggo tugas sing dianggep ora nyenengake, ing ngendi ganjaran kadhangkala ora ana utawa ora bisa dipercaya.
Mekanisme iki dibuktikeun kanthi sains lan nyebabake konflik nyata antara apa sing kudu ditindakake lan apa sing bener.

Lan ora mikir yen procrastination mung mengaruhi sawetara wong.
Siji panaliten nuduhake yen babagan 20% populasi bakal laku procrastination kronis.
Murid-murid minangka juara procrastination, amarga ana ing antarane 80 lan 90% supaya procrastinate sethithik jam saben dina.

Procrastination, akibat:

Konsekuensi saka procrastination akeh lan ora diwatesi karo fakta sing tugas ditundha.
Pancen, procrastination minangka kegagalan anggepan pribadi lan iki ora penting amarga iku langsung nuntun pangurangan kesejahteraan umum.
Ing wong sing procrastinates, tingkat stres, kuatir lan depresi luwih dhuwur.
Ing kasus procrastination nemen lan terus-terusan, kahanan kesehatan fisik lan mental dadi ala banget.

maca  Tips 7 kanggo Assessment Skills Sukses

Carane perang nglawan procrastination?

Wektu lan gagasan kasebut minangka peran utama kanggo procrastination. Apa masalah iku perkiraan sing kerep salah ing wektu sing dibutuhake kanggo ngrampungake tugas kasebut.
Siji bisa ndeleng keluwihan optimisme utawa kebijakan manuk unta, nanging ing kasus kasebut, wong wis berjuang kanggo ngadhepi kasunyatan lan wektu tundha.
Iku uga penting kanggo ngerti apa urgent lan apa ora. Ing tembung liyane, kita luwih seneng ngatasi tugas sing luwih gampang tinimbang tugas sing luwih penting kanthi alesan "Aku pancen kudu nindakake, ora bisa ngenteni".
Pungkasan, ora ana guna, malah produktif, kanggo ngendika marang aku ing wayah wengi, aku bakal mandheg.
Iku perlu kanggo netepake rencana aksi, nganalisa perilaku dhewe lan nyetel gol nyata.

Cara sing paling gampang kanggo nggawe situs sampeyan adhedhasar rong faktor:

  • derajat urgency lan kegunaan saka tugas ing tangan
  • angèlé lan kasangsaran.

Kanthi ngetrapake urgensi lan kegunaan tugas, sampeyan bakal nambah motivasi lan kapercayan.
Pilih tindakan sing wis dawa banget lan yen ana pirang-pirang, pilih sing kudu njupuk paling dawa lan wektu.