Print Friendly, PDF & Email

Sembarang agen teritorial mesthine bakal ngalami risiko korupsi. Apa wae misine, dheweke bisa uga ngalami kesulitan nalika ngadhepi uleman utawa amarga dheweke melu keputusan sing nglibatake salah sawijining sedulure utawa malah amarga dheweke kudu menehi saran marang pejabat sing dipilih babagan keputusan sing sensitif.

Panguwasa lokal nindakake macem-macem kekuwatan lan ana hubungane karo macem-macem pamirsa: perusahaan, asosiasi, pangguna, komunitas liyane, administrasi, lan liya-liyane. Dheweke nindakake kabijakan sing duwe akibat langsung marang urip warga lan struktur ekonomi lokal.

Amarga macem-macem alasan kasebut, dheweke uga kena risiko nglanggar probitas.

Diprodhuksi dening CNFPT lan Badan Anti-Korupsi Prancis, kursus online iki nyinaoni kabeh pelanggaran probitas: korupsi, favorit, penggelapan dana umum, penggelapan, njupuk kapentingan sing ora sah utawa peddling pengaruh. Iki rinci babagan kahanan sing nyebabake risiko kasebut ing manajemen publik lokal. Iki nuduhake langkah-langkah sing bisa ditindakake panguwasa lokal kanggo ngantisipasi lan nyegah risiko kasebut. Uga kalebu modul kesadaran kanggo agen teritorial. Iki menehi kunci kanggo nanggepi kanthi tepat yen dicedhaki utawa disekseni. Iku adhedhasar kasus konkrit.

Diakses tanpa prasyarat teknis khusus, kursus iki uga entuk manfaat saka wawasan akeh pemangku kepentingan institusional (Badan Anti-Korupsi Prancis, Otoritas Tinggi kanggo Transparansi Kehidupan Umum, Pembela Hak, Kantor Kejaksaan Keuangan Nasional, Komisi Eropa, lsp.), Territorial pejabat lan peneliti. Iku uga nelpon pengalaman saka saksi gedhe.

maca  Preferensi konferensi video nganggo Zoom

Terusake maca artikel ing situs asli →