Print Friendly, PDF & Email

Cuti lara: ngabari majikan sanalika bisa

Karyawan nalika cuti sakit kudu, pisanan lan paling cepet, ngabari majikane. Preduli saka cara sing digunakake (telpon, email, fax), entuk bathi, kajaba yen entuk ketentuan kontraktual utawa kontrak sing luwih disenengi, saka wektu maksimal 48 jam kanggo tumindak. Kajaba iku, dheweke kudu mbenerake anané kanthi ngirim a sertifikat medis cuti sakit. Sertifikat iki (formulir Cerfa n ° 10170 * 04) minangka dokumen sing digawe dening Keamanan Sosial lan dirampungake dening dhokter dadi konsultasi. Iki kalebu telung komponen: loro kanggo dana asuransi kesehatan utama (CPAM), siji kanggo perusahaan.

Sertifikat kasebut kudu dikirim menyang perusahaan (bagean 3 formulir) ing watesan wektu sing diwenehake ing perjanjian kolektif utawa, yen gagal, ing 'wektu sing cukup'. Supaya ora ana regejegan, mula luwih becikkirim cuti sakit sajrone 48 jam.

Kajaba iku, sampeyan mung duwe 48 jam kanggo ngirim bagean 1 lan 2 cuti sakit menyang layanan medis dana asuransi kesehatan.

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Sinau babagan Ilmu Data lan tantangane