Print Friendly, PDF & Email

Aturan tanggal 21 Agustus 2019 njlentrehake prosedur implementasi Pro-A, kanthi mrentah mitra sosial kanggo negosiasi ing level cabang kesepakatan profesional sing nemtokake sertifikasi sing layak kanggo sistem kasebut.
Sawise rampung, perjanjian kasebut diajukake menyang Direktorat Jenderal Tenaga Kerja sing banjur diterusake kanthi menehi keputusan sing diterbitake ing Jurnal Resmi.

Minangka pangeling, ekstensi iki tundhuk marang kriteria sing mbuktekake ana pangowahan sing signifikan ing sektor kasebut. Risiko keterampilan keterampilan karyawan uga dianggep administrasi.
Gumantung saka ketentuan sing dirundingake ing level cabang, gumantung karo Seragam kanggo nutupi kabeh utawa bagean saka biaya pendhidhikan, uga biaya transportasi lan akomodasi sing ditindakake ing Pro-A, adhedhasar jumlah bongkahan. Yen kesepakatan cabang sing disedhiyakake dening Menteri Tenaga Kerja, OPCO bisa uga kalebu ing cakupan remunerasi lan biaya sosial lan kontrak sosial karyawan, ing wates gaji minimum saben jam.

Cathetan: nalika latihan ditindakake sajrone kerja, perusahaan kudu njaga ...

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  CPF - Akun latihan pribadi