Yen sampeyan ninggalake bisnis, sampeyan kudu ngasilake saldo saka akun apa wae. Prosedur iki ditrapake, yaiku babagan pemecatan, pelanggaran kontrak, pensiun utawa mundur. Saldo akun apa wae yaiku dokumen sing ngringkes jumlah sing kudu dibayar majikan nalika kontrak kerja dibubarake kanthi resmi. Miturut peraturan kasebut, kudu dilakoni kanthi duplikat lan ngemot kabeh rincian babagan jumlah sing dibayar (gaji, bonus lan tunjangan, biaya, dina cuti mbayar, kabar, komisi, lsp). Ing artikel iki, temokake poin utama saldo akun apa wae.

Kapan perusahaan kudu menehi saldo akun apa wae?

Majikan sampeyan kudu menehi kuitansi kanggo saldo akun nalika kontrak kadaluwarsa. Kajaba iku, saldo akun apa wae bisa dikembalikan nalika sampeyan ninggalake perusahaan yen sampeyan ora entuk kabar, lan iki, tanpa ngenteni kadaluwarsa periode kasebut. Cara liya, perusahaan sampeyan kudu ngasilake saldo saka akun menyang sampeyan yen wis siyap.

maca  Templat email kanggo nanggapi panjalukan kanggo informasi saka kolega

Kepiye kahanan supaya saldo akun bisa ditrapake?

Saldo akun apa wae kudu memenuhi sawetara kondisi penting supaya bisa valid lan duwe efek ngeculake. Bab kasebut kudu diwenehi tanggal nalika diwenehake. Sampeyan uga wajib ditandatangani dening karyawan kanthi cathetan sing ditampa kanggo saldo akun apa wae, ditulis kanthi tangan. Sampeyan uga penting yen nyebutake periode tantangan 6 wulan. Pungkasane, kuitansi kudu disusun dadi 2 salinan, siji kanggo perusahaan lan liyane kanggo sampeyan. Ngluwihi periode 6 wulan, jumlah sing karyawan kudu entuk bathi ora bisa diklaim maneh.

Apa sampeyan bisa nolak mlebu saldo akun apa wae?

Undhang-undhang kasebut jelas: pengusaha duwe kewajiban mbayar jumlah sing kudu dibayar, tanpa wektu tundha. Sanajan sampeyan nolak mlebu saldo akun, ora ateges sampeyan kudu lunga kanthi tangan kosong.

Sembarang upaya meksa sampeyan mlebu dokumen bakal diukum miturut ukum. Ora ana sing meksa sampeyan mlebu apa-apa. Apamaneh yen sampeyan nemokake kekurangan dokumen.

Elinga yen sampeyan bisa regejegan jumlah sing dilebokake ing saldo akun apa wae. Yen sampeyan wis setor teken, sampeyan kudu 6 wulan kanggo ngirim komplain.
Saliyane, yen sampeyan ora gelem mlebu resi, sampeyan kudu setaun setaun kanggo saldo akun.

Kajaba iku, paramèter sing ana gandhengane karo kontrak kerja tundhuk wektu 2 taun. Lan pungkasane, bantahan babagan unsur gaji kudu digawe sajrone 3 taun.

maca  Kepiye cara nambah level tulisan sampeyan ing papan kerja?

Langkah-langkah kanggo ngetutake keseimbangan akun apa wae

Elinga yen nolak saldo akun kudu dikirim menyang perusahaan kasebut liwat surat sing kadaptar kanthi pangakuan kuitansi. Dokumen iki kudu ngemot alasan penolakan sampeyan lan jumlah sing dimaksud. Sampeyan bisa ngrampungake kanthi apik. Kajaba iku, sampeyan bisa ngirim file menyang Prud'hommes yen perusahaan ora menehi wangsulan sawise keluhan sing wis dirumusake ing tenggat wektu sing wis dileksanakake.

Iki minangka conto surat kanggo mbantah jumlah kuitansi saldo akun sampeyan.

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tél. : 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Pak,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal

Layang terdaftar AR

Subjek: Kontes jumlah sing dikoleksi kanggo saldo akun apa wae

Pak,

Karyawan perusahaan sampeyan wiwit (tanggal nyewa) minangka (posisi sing dicekel), aku ninggalake fungsi wiwit (tanggal), amarga (alasan keberangkatan).

Minangka asil saka acara iki, sampeyan menehi kuitansi saldo kanggo akun apa wae ing (tanggal). Dokumen iki menehi rincian babagan kabeh jumlah lan ganti rugi sing dakutangake marang aku. Sawise mlebu kuitansi iki, aku nyadari kesalahan sampeyan. Pancen (jelasake sebab perselisihan sampeyan).

Mula, aku njaluk sampeyan ndandani lan mbayar jumlah sing cocog. Aku uga njaluk supaya sampeyan nggatekake serius lan mendesak saka pendekatanku.

Tundukake kabeh hak-hakku sing biyen lan mbesuk, tampanana, Mbak, salam.

 

                                                                                                                            Signature

 

maca  Rahasia saka email protes sing ditulis kanthi apik

Lan iki minangka conto surat kanggo ngakoni nampa saldo akun apa wae

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tél. : 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Pak,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal

Layang terdaftar AR

Subjek: Pengakuan panrima saldo akun apa wae

Aku, sing duwe tangan ing ngisor iki (Jeneng lan jeneng ngarep), (alamat lengkap), ngumumake yen aku wis nampa sertifikat kerja iki (tanggal kuitansi), amarga (alasane lunga). Kanggo saldo akun apa wae, aku ngakoni yen entuk jumlah (jumlah) euro sawise mandegake kontrak ing (papan) tanggal (tanggal).

Jumlah sing ditampa bakal rusak kaya ing ngisor iki: (rinci babagan kabeh jumlah sing dituduhake ing kuitansi: bonus, ganti rugi, lsp).

Resi saldo kanggo akun apa wae wis diproduksi kanthi duplikat, salah sijine diwenehake marang aku.

 

Rampung ing (kutha), ing (tanggal pas)

Kanggo saldo akun apa wae (kanggo ditulis nganggo tangan)

Signature.

 

Jinis pendekatan iki gegayutan karo kabeh jinis kontrak kerja, CDD, CDI, lsp. Kanggo informasi luwih lengkap, aja ragu-ragu kanggo njaluk saran saka ahli.

 

Download "conto-surat-kanggo-regejegan-jumlah-ditampa-saka-saldo-saka-akun-1.docx"

conto-surat-kanggo-regejegan-jumlah-saka-sing-ditampa-saka-saldo-saka-akun-1.docx - Didownload 3588 kaping - 15,26 Kb

Download "model-huruf-kanggo-ngakoni-kuitansi-saldo-saka-sembarang-akun.docx"

template-surat-kanggo-ngakoni-kuitansi-saka-saldo-saka-akun.docx - Didownload 3558 kaping - 15,13 Kb