Print Friendly, PDF & Email

Paylip sampeyan ngidini sampeyan mbenerake penghasilan. Ora prelu urip administratif, dokumen iki penting banget. Iki mbantu sampeyan nduduhake pirang-pirang taun kerja. Iki digunakake kanggo mriksa manawa kabeh sing wis dijaluk wis dibayar. Dadi bukti penting yen sampeyan kudu tetep urip. Kélangan utawa ora nampa bisa akibate serius. Sampeyan kudu, yen ora tekan ing wektu sing tepat, reaksi langsung lan panjaluk supaya diwenehake.

Apa sing diarani slip gaji?

Sampeyan lan perusahaan biasane duwe kontrak kerja resmi. Pakaryan sing diwenehake saben dinane wis dibayar maneh. Kanggo netepi undang-undang sing berlaku, sampeyan bakal nampa gaji kanthi interval sing ketat. Biasane sampeyan entuk bayaran saben wulan. Menyang wiwitan utawa pungkasan saben wulan.

Paylip nemtokake kanthi rinci kabeh jumlah sing dibayar kanggo sampeyan sajrone iki. Miturut artikel R3243-1 saka Kode Tenaga Kerja, buletin kasebut kudu ngemot jam kerja, lembur, absen, preinan mbayar, bonus, mupangat sampeyan, lsp.

Ing format apa sing bakal dipikolehi?

Amarga digitalisasi saiki, dematerialisasi slip pembayaran dadi umum ing perusahaan Prancis. Standar iki saiki wis ditemtokake ing Prancis. Mula bisa nampa versi sing wis diowahi utawa transkripsi komputer saka buletin iki.

Miturut artikel L3243-2 saka Kode Tenaga Kerja, karyawan kasebut duwe hak kanggo nolak sistem iki lan bisa milih terus nampa slip gaji ing format kertas.

maca  Pratelan email kanggo mbenerake anané

Sampeyan uga kudu ngerti manawa perusahaan sampeyan dikenai denda 450 euro yen ora ngirim slip gaji marang sampeyan. Jumlah iki diwenehake kanggo saben file sing ora dikirim. Sampeyan uga bisa entuk manfaat saka kerusakan lan suku bunga amarga ora ana slip pembayaran. Pancen nalika karyawan durung bisa nampa tunjangan pengangguran utawa utang bank ditolak. Wong bisa mbayangake yen dheweke nganggep awake kasusahan lan dheweke mutusake arep diadili.

Kepiye entuk slip gaji sampeyan?

Cara paling gampang yaiku ngirim panjaluk kanthi tertulis menyang departemen sing relevan ing perusahaan sampeyan. Mangkene rong conto surat sing bisa dipercaya.

Contone pisanan: template kanggo slip mbayar sing ora dikirim

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal

 

Subjek: Nyuwun slip mbayar

Pak,

Aku kudu nulis marang sampeyan kanggo narik kawigatene masalah sing saiki dak alami.
Sanajan ana sawetara pangeling lisan marang manajer, aku isih durung nampa slip gaji suwene wulan pungkasan nganti saiki.

Iki mesthi dadi pengawasan sing bola-bali, nanging kanggo ngrampungake prosedur administrasi tartamtu. Dokumen iki penting kanggo aku lan risiko keterlambatan iki nyebabake kerusakan gedhe.

Iki sebabe aku ngidini aku njaluk campur tangan langsung karo layanan sampeyan.
Kanthi matur suwun sanget, sumangga, Ibu, salam taklim ingkang paling kula hormati.

 

                                                                                                         Signature

 

maca  Kirim email menyang supervisor sampeyan: rumus sopan apa sing digunakake?

Solusi sing beda yen sampeyan kelangan paylips

Nyuwun salinan. Iki minangka cara paling gampang lan paling cepet kanggo entuk salinan anyar saka paylips. Sampeyan mung kudu ngubungi perusahaan sampeyan supaya njaluk salinan dokumen kasebut. Departemen administrasi personel banjur bisa menehi duplikat sing wis ilang.

Nanging, sampeyan uga kudu ngerti manawa ora ana hukum sing meksa majikan nggawe duplikat dokumen kasebut. Iki ora ditulis menyang kode tenaga kerja. Kanggo tujuan iki, dheweke bisa nolak panjaluk sampeyan. Lan iki sanajan artikel L. 3243-4 menehi kewajiban marang perusahaan sampeyan supaya nyimpen salinan slip gaji kanggo wektu minimal 5 taun. Mula, sampeyan kudu mesthekake yen nggunakake nada sing bener ing surat yen kudu njaluk duplikat.

Contone kaping pindho: template kanggo panjaluk duplikat

 

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal]

 

Subjek: Nyuwun slip pembayaran sing ilang

Pak,

Sawise ngresiki makalahku bubar. Aku ngerti yen aku ilang sawetara paylips. Aku rumangsa kelangan dheweke sajrone proses sing saiki kudu daklakoni karo layanan sosial.

Dokumen iki wis migunani tumrapku biyen lan bakal luwih akeh maneh nalika wektune negesake hak pensiunku.

Pramila aku ngidini aku mrene kanggo nulis supaya ngerti, yen bisa, layanan sampeyan bisa menehi duplikat. Iki minangka gaji kanggo wulan wiwit [wulan] nganti [wulan] kanggo taun saiki .

Matur suwun sanget dhumateng panjaluk kula, Mbak, salam taklim.

                                                                                        Signature

Dokumen pendhukung apa liyane sing kudu digunakake?

Amarga perusahaan sampeyan ora ngirim salinan menyang sampeyan, sampeyan bisa njaluk sertifikat sing menehi sertifikasi sajrone sampeyan kerja. Sertifikat gaji iki padha karo syarat ing sah lan administratif. Sertifikat kerja uga bisa nggawe trik.

maca  Cithakan layang: njaluk mbayar biaya profesional

Yen sadurunge, kanthi cara iki, sampeyan durung entuk gampang nglacak gaji, solusi kasebut bisa ditemokake karo bank sampeyan. Laporan bank sampeyan rinci babagan transfer sing wis ditampa saka perusahaan sampeyan. Sampeyan bisa entuk cathetan kasebut saka manajer akun. Sampeyan mung kudu miwiti panjaluk kanthi panjaluk tinulis. Layanan iki asring dibayar.

 

Download "Slip-conto-conto-kanggo-mbayar slip-ora-dikirim.docx" Premier-exemple-modele-pour-slip-non-dikirim.docx - Didownload 4268 kaping - 15 Kb

Download "Model-conto-liya-kanggo-duplikat-request.docx" Modifikasi-liya-modele-pour-une-demande-de-duplicata.docx - Didownload 3847 kaping - 16 KB