Print Friendly, PDF & Email

Detil lan surat model gratis kanggo mbayar biaya profesional sampeyan. Kabeh mau nglampahi misi sing sampeyan lakoni. Kanggo kabutuhan lan kegiyatan bisnis sampeyan tanggung jawabe. Ukum tenaga kerja nyedhiyakake, manawa nalika nampilake dokumen dhukungan utawa kanthi tunjangan tarif rata-rata, sampeyan bakal dibayar kanggo jumlah sing wis sampeyan lakoni. Nanging, prosedur perawatan kadang bisa nglarani lan mbutuhake wektu. Dadi sampeyan kudu ngatur dhewe lan priksa manawa sampeyan entuk dhuwit maneh. Ora mungkin wong liya bakal kuwatir babagan sampeyan.

Apa macem-macem jinis biaya bisnis?

Sajrone nyambut gawe, sampeyan bisa uga kudu mbayar profesional saben wektu. Iki minangka biaya sing dibutuhake sing kudu sampeyan advance sajrone nindakake tugas lan ana gandhengane karo kinerja kegiatan sampeyan. Umume laporan biaya kasebut minangka tanggung jawab perusahaan.

Biaya profesional sing diarani bisa njupuk macem-macem aspek, sing paling penting yaiku:

  • Biaya transportasi: nalika lelungan kanthi pesawat, sepur, bis utawa taksi kanggo misi utawa arep rapat profesional;
  • Biaya tempuh: yen pegawe nggunakake kendharaan dhewe kanggo plancongan bisnis (diitung kanthi ukuran jarak tempuh utawa wengi hotel);
  • Biaya katering: kanggo nedha awan bisnis;
  • Biaya mobilitas profesional: digandhengake karo pangowahan posisi sing nyebabake owah-owahan ing papan panggonan.

Uga ana:

  • Biaya dokumentasi,
  • Biaya klamben,
  • Biaya akomodasi
  • Biaya teleworking,
  • Biaya nggunakake alat TIK (teknologi informasi lan komunikasi anyar),
maca  Laporan kegiatan, alat penting kanggo ngumumake gaweyan.

Kepiye cara mbayar maneh biaya profesional?

Apa wae jinis biaya sing ditindakake, syarat lan syarat kanggo mbayar biaya bisa beda-beda. Salah sijine diwenehake kanggo kontrak kerja, utawa kalebu praktik ing perusahaan kasebut.

Pembayaran bisa digawe kanthi mbayar langsung biaya nyata, yaiku kabeh pembayaran sing ditindakake. Iki gegayutan karo biaya teleworking, panggunaan alat TIK, mobilitas profesional, utawa biaya sing ditindakake karyawan sing dikirim ing luar negeri. Kayane, karyawan ngirim macem-macem laporan biaya menyang majikane. Priksa manawa dijaga paling ora telung taun.

Sampeyan uga bisa uga yen sampeyan bakal entuk ganti rugi tarif rata-rata utawa periodik. Cara iki digunakake kanggo biaya bola-bali, contone, kanggo agen komersial. Ing kasus iki, sing terakhir ora wajib mbenerake pengeluarane. Langit-langit ditemtokake dening administrasi pajak lan beda-beda miturut jinis biaya (panganan, transportasi, akomodasi sementara, penghapusan, tunjangan jarak tempuh). Nanging, yen watesan wis ngluwihi, perusahaan bisa uga mbutuhake dokumen dhukungan sampeyan. Perlu dielingake manawa direktur perusahaan ora berhak kanggo tunjangan tetep iki.

Proses kanggo njaluk mbayar biaya profesional

Minangka aturan umum, biaya profesional sampeyan bakal dibayar sawise dokumen pendukung dikirim menyang departemen akuntansi utawa manajer sumber daya manungsa. Saldo biasane katon ing slip mbayar sabanjure lan jumlah bakal ditransfer menyang akun sampeyan.

Sampeyan duwe 3 taun kanggo nyediakake bukti babagan biaya profesional lan mula dibalekake. Ngluwihi periode kasebut, bos sampeyan ora duwe kewajiban mbayar maneh. Yen kanthi kesalahan utawa lali utawa apa sebabe, dhuwit sampeyan ora bakal dibalekake. Luwih becik melu-melu kanthi cepet kanthi ngirim surat panjaluk ganti rugi menyang bisnis sampeyan.

maca  Layang conto kanggo njaluk nampa slip gaji sampeyan

Kanggo mbantu sampeyan, iki kalebu conto surat kanggo njaluk panjaluk. Salah siji cara. Paling penting, priksa manawa sampeyan ngemot dokumen dhukungan asli lan nyimpen salinan kanggo sampeyan.

Tuladha surat kanggo panjaluk normal mbayar biaya profesional

 

Jeneng mburi Pegawe jeneng ngarep
alamat
Kode ZIP

Perusahaan… (Jeneng perusahaan)
alamat
Kode ZIP

                                                                                                                                                                                                                      (Kutha), tanggal… (Tanggal),

Subjek: Panjaluk mbayar biaya profesional

(Pak), (Puan),

Nindakake biaya sing ditindakake sajrone misi pungkasan. Lan saiki pengin entuk bathi saka mbayar biaya profesionalku. Aku ngirim dhaptar lengkap babagan pambayaran miturut prosedur.

Dadi aku nggawe perjalanan saka _____ (papan keberangkatan) menyang _____ (papan tujuan perjalanan bisnis) saka ________ nganti _____ (tanggal perjalanan) kanggo rawuh ing sawetara konferensi penting kanggo pangembangan perusahaan. Aku njupuk pesawat ing kana lan bali sajrone plancongan lan numpak taksi.

Saliyane biaya kasebut, biaya akomodasi hotel lan biaya mangan ditambahake. Dokumen pendhukung sing mbuktekake kabeh kontribusi saya ana ing panjaluk iki.

Nganti tanggepan sing apik saka panjalukku, aku njaluk, Pak, salam matur nuwun.

 

                                                                        Signature

 

Tuladha surat sing njaluk ganti ragad biaya profesional yen ditolak dening perusahaan

 

Jeneng mburi Pegawe jeneng ngarep
alamat
Kode ZIP

Perusahaan… (Jeneng perusahaan)
alamat
Kode ZIP

                                                                                                                                                                                                                      (Kutha), tanggal… (Tanggal),

 

Subjek: Klaim mbayar maneh biaya profesional

 

Direktur Pak,

Sajrone tugas, aku kudu nindakake plancongan ing luar negeri. Minangka karyawan [fungsi], aku lunga menyang [tujuan] suwene 4 dina kanggo tugas tartamtu sing ana gandhengane karo jabatanku.

Kanthi ijin saka manajer lini, aku plancongan nganggo kendharku dhewe. Aku wis lelungan kanthi total [nomer] kilometer. Iki ditambahake biaya dhaharan lan pirang-pirang wengi ing hotel, kanthi jumlah total euro.

Undhang-undhang kasebut negesake manawa biaya profesional kasebut kudu ditanggung dening perusahaan. Nanging, senadyan kabeh dokumen dhukungan sing dibutuhake diwenehake menyang departemen akuntansi nalika bali, aku isih durung nampa pambayaran sing gegandhengan nganti saiki.

Iki sebabe aku njaluk sampeyan melu-melu supaya aku bisa dibalekake kanthi cepet. Sampeyan bakal nemokake salinan terlampir kabeh invoice sing mbenerake panjalukku.

Nalika matur suwun sanget dhumateng pitulung panjenengan, kula aturi nampi, Pak Direktur, minangka panjelasan sing paling penting.

 

                                                                       Signature

Download "Sample-letter-for-a-normal-request-for-reimbursement-of-professional-expense.docx" Tuladha-surat-kanggo-panjaluk-normal-panjaluk-pambayaran-profesional.docx - Didownload 4607 kaping - 21 Kb

maca  Dhaptar lan gampang maca

Unduh "Sample-letter-for-reimbursement-of-professional-expense-in-case-of-refusal-from-the-employer.docx" Tuladha-saka-layang-kanggo-mbayar ulang-saka-profesional-biaya-ing-cilik-saka-nolak-saka-juragan.docx - Didownload 4581 kaping - 13 Kb