Print Friendly, PDF & Email

Minangka aturan umum, jumlah sing diselehake ing rencana tabungan karyawan mung bisa diluncurake sawise minimal 5 taun. Nanging, kahanan tartamtu ngidini sampeyan mundur kabeh utawa bagean saka aset kanthi luwih cepet. Perkawinan, kelahiran, pegatan, kekerasan rumah tangga, pensiun, cacat, tuku properti, renovasi omah utama, utang utang, lan liya-liyane. Apa wae alesan sampeyan, sampeyan kudu njaluk panjaluk rilis. Temokake ing artikel iki kabeh poin sing kudu dielingi kanggo proses iki.

Kapan sampeyan bisa mbukak kunci rencana tabungan karyawan?

Miturut aturan sing berlaku, sampeyan kudu ngenteni wektu sah 5 taun supaya bisa narik aset. Iki gegayutan karo PEE lan partisipasi gaji. Sampeyan uga bisa langsung narik tabungan, yen iku PER utawa PERCO.

Mula, yen ana kahanan mendesak supaya sampeyan nindakake perkara kasebut. Sampeyan bisa miwiti proses kanggo mbukak kunci tabungan karyawan sadurunge sadurunge periode sing disepakati. Ing kasus iki, rilis awal utawa mbayar maneh dini. Kanggo iki, sampeyan kudu duwe alesan sing bener. Aja ragu-ragu nindakake riset kanggo mriksa sebab apa sing dianggep sah kanggo jinis panjaluk iki.

Sawetara saran praktis

Kaping pisanan, sampeyan kudu nemtokake kanthi tepat kasus pelepasan dini sing sampeyan prihatin. Uga amplop sing ditrapake: PEE, Perco utawa kolektif PER. Banjur, sampeyan kudu miwiti panjaluk supaya mbebasake luwih dhisik sesuai karo tenggat wektu sing diwenehake.

Ngerti manawa saben file khusus. Mula penting banget kanggo menehi informasi babagan sadurunge babagan macem-macem kahanan sing dileksanakake ing kontrak sampeyan. Aja lali nggawa elemen sing mbuktekake legitimasi panjaluk sampeyan. Pasang siji utawa luwih dokumen legal ing surat sampeyan. Sampeyan bakal menehi kabeh kemungkinan kanggo entuk kesepakatan rilis awal. Saben kahanan mbutuhake bukti sing pas: surat nikah, buku cathetan kulawarga, sertifikat ora validitas, sertifikat mati, sertifikat penghentian kontrak, lsp.

maca  Isi lan bentuk master ing tulisan sampeyan

Sadurunge ngirim panjaluk sampeyan, priksa manawa mriksa jumlah sing pengin diluncurake. Nyatane, sampeyan ora duwe hak njaluk pambayaran kaping pindho amarga alasan sing padha. Ing kasus iki, sampeyan kudu ngenteni nganti dana sampeyan bisa pulih.

Huruf panjaluk rilis rencana tabungan karyawan

Mangkene rong conto surat sing bisa digunakake kanggo mbukak kunci tabungan gaji.

Tuladha 1 kanggo panjaluk rilis awal tabungan karyawan

Julien dupont
Nomer file :
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tél. : 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Jeneng Fasilitas
Alamat Kadhaptar
Kode pos lan kutha

[Papan], tanggal [Tanggal]

Kanthi surat registrasi kanthi pangakuan kuitansi

Subjek: Panjaluk tabungan awal tabungan karyawan

Pak,

Aku duwe katrampilan ing layanan perusahaan wiwit (tanggal rekrutmen) minangka (sifat jabatanmu).

Kanthi ngirimake panjaluk tabungan karyawan kanthi luwih dhisik. Kontrakku didaftar miturut referensi ing ngisor iki: judhul, nomer lan sifat kontrak (PEE, PERCO…). Aku pengin mbatalake (bagean utawa kabeh) asetku, yaiku (jumlah).

Nyatane (jelas kanthi ringkes alesan panjaluk sampeyan). Aku ngirim sampeyan lampiran (judhul bukti sampeyan) kanggo ndhukung panjalukku.

Ngenteni tanggepan sing dakkarepake saka sampeyan, nuwun, Mbak, ekspresi salam hormat.

 

                                                                                                        Signature

Tuladha 2 kanggo panjaluk rilis awal tabungan karyawan

Julien dupont
Nomer file :
Nomer registrasi:
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tél. : 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

 

Jeneng Fasilitas
Alamat Kadhaptar
Kode pos lan kutha

[Papan], tanggal [Tanggal]


Kanthi surat registrasi kanthi pangakuan kuitansi

Subjek: Surat rilis awal partisipasi karyawan

Monsieur,

Pakaryan wiwit (tanggal nyewa) ing perusahaan sampeyan minangka (posisi sing dicekel), aku entuk manfaat saka rencana tabungan karyawan sing pengin mbukak kunci (kanthi lengkap utawa sebagian).

Pancen (jelasake sebab-sebab sing nyebabake sampeyan ngirim panjaluk blokir: perkawinan, nggawe bisnis, masalah kesehatan, lsp). Kanggo mbenerake panjalukku, aku ngirim sampeyan lampiran (judhul dokumen pendukung).

Aku kanthi iki njaluk ngeculake (jumlah) saka asetku (aja lali nemtokake sifat rencana tabungan sampeyan).

Muga-muga ana kesepakatan sing cepet saka sampeyan, tampanana, Sir, minangka panjelasan paling apik.

 

                                                                                                                           Signature

Sawetara tips kanggo nulis surat panjaluk

Iki minangka surat resmi sing dimaksud kanggo ngeculake bagean utawa kabeh partisipasi karyawan ing akun tabungan sampeyan. Isi surat kasebut kudu tepat lan langsung.

maca  Cara paling apik kanggo nulis surat profesional kanthi apik 

Ndhuwur kabeh, priksa manawa dokumentasi pendhukung sampeyan dianyari supaya bisa menehi respon positif. Uga tuduhake posisi sing sampeyan pilih ing perusahaan lan pilih referensi karyawan yen sampeyan duwe.

Sawise suratmu wis siyap. Sampeyan bisa ngirim liwat mail terdaftar kanthi pangakuan kuitansi langsung menyang institusi sing ngatur tabungan sampeyan. Kanggo sawetara perusahaan, ana formulir aplikasi sing diblokir kanggo diunduh saka platform online kanthi format PDF.

Elinga uga, panjaluk sampeyan kudu diajukake sajrone 6 wulan wiwit tanggal acara sing ngidini ngeculake.

Watesan wektu kanggo mbukak kunci jumlah

Sampeyan kudu ngerti yen transfer jumlah sing dijaluk ora bakal enggal ditindakake. Iku gumantung karo sawetara paramèter, kayata tembung panjaluk, wektu pangiriman surat, lsp.

Periode rilis uga gumantung karo frekuensi regane dana nalika rencana tabungan sampeyan diinvestasikan. Perhitungan nilai aset net saka reksa dana perusahaan bisa ditindakake kanthi dina, minggu, wulan, kuartal utawa semester. Ing mayoritas kasus, periodisitas iki saben dina, saengga bisa ngeculake jumlah kasebut sajrone wektu cendhak.

Sawise panjaluk blokir sampeyan ditampa, akun bank sampeyan kudu dikreditake sajrone 5 dina kerja.

 

Download "Contoh-1-kanggo-an-rilis-awal-panjaluk-kanggo-pegawe-tabungan.docx" Tuladha-1-kanggo-advance-rilis-panjaluk-kanggo-karyawan-tabungan.docx - Diunduh 2850 kaping - 15 Kb

 

Download "Contoh-2-kanggo-an-rilis-awal-panjaluk-kanggo-pegawe-tabungan.docx" Tuladha-2-kanggo-advance-rilis-panjaluk-kanggo-karyawan-tabungan.docx - Diunduh 2782 kaping - 15 Kb

maca  Tetep tanpa kabar, hak kanggo wanita ngandhut