Print Friendly, PDF & Email

Mail utawa mail: Kang kudu disenengi?

Ngirim layang utawa layang menyang koresponden minangka laku sing nyebar banget. Malah yen dina iki ana kamungkinan saka nyaranake kurir, iku cetha sing email njamin luwih cepet ing transmisi pesen. Nanging, ana kesempatan ing konteks profesional sing nggunakake email luwih nguntungake tinimbang kurir. Nanging, panganggone ekspresi sing sopan ora kudu dilalekake. Mail utawa mail: Apa sing kudu disenengi lan rumus sopan sing cocog ing kahanan tartamtu?

Nalika ngirim layang?

Disaranake ngirim layang ing konteks tartamtu tartamtu. Kadhangkala, hukum sing mbutuhake sampeyan nindakake iki.

Ing donya kerja, biasane ngirim layang mundur, nelpon wawancara pemecatan utawa ngilangi masa percobaan kanthi resmi panjaluk utawa keputusan ing surat.

Babagan hubungan pelanggan-pemasok, kita bisa nyebutake ing antarane kahanan sing mbutuhake alamat surat, kabar resmi kanggo invoice sing ora dibayar, njaluk ngapura sawise ngirim produk sing rusak utawa kabar resmi babagan pangiriman pesenan.

Nalika sampeyan luwih seneng ngirim email profesional?

Ing praktik, ngirim layang cocog karo ijol-ijolan saben dina sing ditindakake ing konteks profesional. Iki kedadeyan nalika ngirim penawaran menyang prospek, ngluncurake maneh pelanggan babagan invoice sing telat utawa ngirim dokumen menyang kolega.

maca  Carane nulis ringkesan profesional?

Nanging siji-sijine kudu ngerti kapan nggunakake email profesional lan liyane yaiku nggunakake ekspresi sing sopan.

Apa struktur kanggo email tindak lanjut?

Email tindakake-munggah pelanggan umume disusun ing 7 bagean. Kita bisa nyebutake ing antarane:

  • Rumus sopan pribadi
  • Pancing
  • Konteksipun
  • Project
  • Telpon kanggo tumindak
  • Transisi
  • Ukara krama pungkasan

Babagan rumus sopan ing wiwitan email, dianjurake kanggo nggawe pribadhi. Sampeyan bisa ngomong contone: "Halo + Jeneng mburi / Jeneng ngarep".

Minangka kanggo rumus sopan pungkasan, sampeyan bisa nggunakake siji iki: "Tunggu bali, Aku pengin sampeyan pungkasan dina becik lan mesthi tetep kasedhiya". Rumus sopan iki cocog karo pelanggan sing duwe hubungan bisnis sing rada ekstensif utawa pelanggan sing sampeyan kenal.

Nalika nerangake klien sing durung nggawe hubungan saben dina, rumus sopan ing wiwitan email kudu jinis "Pak ..." utawa "Ms....". Kanggo rumus sopan ing mburi email, sampeyan bisa nggunakake rumus "Tunggu bali, mangga nampa jaminan saka raos paling apik".

Kanggo ngirim kuotasi menyang klien, struktur meh padha. Nanging, kanggo ngirim dokumen menyang kolega, ora ana sing ngalangi sampeyan ngucapake salam. Ing pungkasan email, ekspresi sopan kayata "Ikhlas" utawa "Kind regards" uga dianjurake.

maca  Alesan supaya ora ana kesalahan éjaan nalika kerja